جستجوگر پیشرفته سایت



پایان نامه Data Mining
پایان نامه Data Mining

چکیده:

در دو دهه قبل توانايي­های فنی بشر برای توليد و جمع­آوری داده‌ها به سرعت افزايش يافته است. عواملی نظير استفاده گسترده از بارکد برای توليدات تجاری، به خدمت گرفتن کامپيوتر در کسب­و­کار، علوم، خدمات­ دولتی و پيشرفت در وسائل جمع­آوری داده، از اسکن کردن متون و تصاوير تا سيستمهای سنجش از دور ماهواره­ای، در اين تغييرات نقش مهمی دارند.

بطور کلی استفاده همگانی از وب و اينترنت به عنوان يک سيستم اطلاع رسانی جهانی ما را مواجه با حجم زیادی از داده و اطلاعات می‌کند. اين رشد انفجاری در داده‌های ذخيره شده، نياز مبرم وجود تکنولوژی­های جديد و ابزارهای خودکاری را ايجاد کرده که به صورت هوشمند به انسان ياری رسانند تا اين حجم زياد داده را به اطلاعات و دانش تبديل کند. داده­کاوی به عنوان يک راه حل برای اين مسائل مطرح مي باشد. در يک تعريف غير رسمی داده­کاوی فرآيندی است، خودکار برای استخراج الگوهايی که دانش را بازنمايی مي­کنند، که اين دانش به صورت ضمنی در پايگاه داده­های عظيم، انباره­داده و ديگر مخازن بزرگ اطلاعات، ذخيره شده است.

 به لحاظ اینکه در چند سال اخیر مبحث داده­کاوی و اکتشاف دانش موضوع بسیاری از مقالات و کنفرانسها قرار گرفته و نرم­افزار­های آن در بازار به شدت مورد توجه قرار گرفته، از اینرو در مقاله سعی بر آن شده تا گذری بر آن داشته باشیم.

در این مقاله درفصل مروری بر داده­کاوی خواهیم داشت . که به طور عمده به تاریخچه ، تعاریف، کاربردها وارتباط آن با انبار داده و OLAP خواهیم پرداخت. در پایان فصل مراحل فرایند کشف دانش از پایگاه داده­ها را ذکر کردیم که داده­کاوی یکی از مراحل آن است.

 در فصل 2 یکی از شیوه­های داده­کاوی که از سبد خرید گرفته شده­ است توضیح داده شده است . در این فصل به شرح قوانین ارتباطی خواهیم پرداخت که در آن بعد از دسته­بندی الگوریتمها ، الگوریتم Apriori ( که یک الگوریتم پایه در این زمینه است ) و الگوریتم FP-Growth ( یک الگوریتم جدید میباشد) را با شرح یک مثال توضیح می­دهیم و در آخر آن دو را با هم مقایسه می­کنیم .

در فصل 3 مباحث وب­کاوی و متن­کاوی را که در بسیاری از مراجع جزء کاربردهای داده­کاوی به حساب می­آید شرح داده خواهد شد.

تعداد بازديد : 471