loading...
دانلود سرای دانشجویی

مقدمه

امروزه با پيشرفت علوم وتكنولوژي امكان توليد انبوه كالا فراهم شده است واينكار برنامه‌ريزي دقيق جهت استفاده به موقع وحداكثر از امكانات رامي طلبد . تقسيم كار ورشد جمعيت نيازاستفاده از فرآورده هاي ديگران را بوجود آورده است واين خود زمينه پيدايش سازمانهاي معظم گرديده كه در اين نظامهاي پيچيده فني ـ اجتماي ،‌انبار به عنوان واسطه موجبات گردش كالا از توليد به مصرف را امكان پذير مي سازد. انبار مي تواند درعرضه به موقع محصول ،‌جريان عادي توليد ،‌ثبات قيمت محصول‌، تعمير ونگهداري ماشين ها و…نقش مهمي را ايفا كند به طوريكه نقش آن درتجارت غير قابل انكار است . ارزش ريالي موجوديهاي انبار در صناعي مختلف متفاوت است وعوامل مختلفي درميزان نگهداري موجودي انبار واحدهاي صنعتي ، تجاري مؤثرند مثل روش توليد ،‌دوره توليد ،‌ميزان بكارگيري ماشين آلات ،‌نوع محصول ساخته شده ، بازار مصرف ،‌نوع مواد اوليه مورد احتياج ،‌نوسانات ارزي وقيمت در بازارهاي جهاني ، وضعيت واحد صنعتي دركل صنعت كشور وجهان و…. وبالاخره سيتم هاي تداركاتي وسفارشات واحدهاي توليدي ،‌اما انباره به دلايل مختلفي براي مؤسسات ومراكز تجاري ـ صنعتي از اهميت خاصي برخوردار مي باشد كه اهم آنها عبارتند از :‌

  • ارزش بالاي سرمايه درگردش شركت كه به صورت كالا در انبار نگهداري مي شود .
  • ارتباط مداوم وتنگاتنگ بخش انبار با بخشهايي نظير توليد يا تعمير ونگهداري ووقفه در توليد به علت نرسيدن نيازمنديها .
  • ارتباط نزديك انبار با بخش برنامه ريزي مواد بايد به نحوي باشدكه ضربه هاي حاصله در اثر كمبود محصول يا مواد راخنثي نمايد وحكم ضربه گير را در سازمان داشته باشد.

هدف ما دراين مجموعه ارائه مطالبي نسبتاً جامع در خصوص سيستمها ومدلهاي انبارداري وبرنامه ريزي كنترل موجودي انبارهاست. اميد است كه اين پروژه گامي باشد هرچندكوچك در راه تكميل مديريت سيستم هاي انبارداري وآرزوي ما رضايت شماست كه هيچ هدفي والاتر از آن نيست.

نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 70 صفحه
چکیده
باتوجه به رشد چشمگیرفناوری اطلاعات وارتباطات (ICT) دراواخرقرن بیستم وظهورعصر دانایی و اطلاعات درقرن حاضر، لزوم توسعه و بکارگیری فناوری اطلاعات وارتباطات (تکفا) درسطح کشور و نیز در حوزه دفاعی(تکفاد) میهن اسلامی باعنایت به نقش و تاثیرگذاری آن برسامانه های C4I بنحو بارزی احساس می شود .لیکن یکی ازموانع عمده، تهدیدات امنیتی شایع ناشی ازفناوری اطلاعات وارتباطات میباشدکه درصورت وقوع جدی این تهدیدات بشکل حملات اطلاعاتی وجنگ اطلاعات میتوان گفت مرزهای جغرافیایی وخط مقدم جبهه مفهوم خودرا ازدست داده وسامانه هاوشبکه های حیاتی کشور نظیر شبکه‌های نظامی ،مخابراتی ، آب ، برق ، گاز و شبکه‌های بانکی و تجاری کشوردچارخدشه وآسیب های شدید میگردند . بنابراین لازم است علاوه برتوسعه وکاربری به تسلط بر فناوری اطلاعات وارتباطات بویژه درحوزه دفاعی پرداخته شود. لذا دراین نوشتار ضمن بررسی اجمالی و مروری بر استانداردهای امنیتی، اهمیت و نقش سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) در سازمان‏های دفاعی مورد بررسی وتحلیل قرار می گیرد.

عنوان : پروژه سیستم تامین برق بدون وقفه UPS

تعداد صفحات : ۱۶۶

 

UPS در لغت به معنی منبع برق بدون وقفه است و مخفف سه کلمه Uninterruptible Power Supply می باشد و دستگاهی است که از تجهیزات حساس در مقابل نوسانات و اعوجاجات برق شهر، مانند : تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی ، سیستم های مخابراتی و پردازش ، کامپیوترها و … محافظت می کند و دارای ولتاژ و فرکانس تقریبا ثابتی است و از آسیب رسیدن به مصرف کننده ها جلوگیری می کند و درصورت عدم وجود برق شهر انرژی مورد نیاز مصرف کننده ها را تامین می کند.

ادامه کار با رایانه به هنگام قطع برق مطمئنا برای شما اتفاق افتاده است که در حال کار با رایانه هستید واحتمالا در حال طراحی و یا برنامه نویسی و از این قبیل هستید که ناگهان برق قطع شده و همه زحمات چند ساعته شما بدون این که روی دیسک ذخیره شوند از بین رفته اند. در این حالت احتمالا عصبانی شده اید ولی چاره ای نداشته و بعد از وصل مجدد برق شهر همه کارهای خود را از سرگرفته اید.

قطع برق شهر یک اتفاق عادی است که در پیشرفته ترین کشورهای دنیا نیز گرچه به ندرت ولی اتفاق می افتد اما همیشه قطع برق به انجام مجدد کارها به مدت یکی دو ساعت ختم نمی شود و ممکن است خسارات زیادی را در بر داشته باشد به عنوان مثال یک بانک اگر مدتی بدون برق باشد در سیستم آن اختلال وارد می شود و یا یک سرویس دهنده اینترنت و یا یک سرور اگر مدتی بدون برق باشند به مرور مخاطبان خود را از دست خواهد داد در این جاست که UPS به کمک می شتابد.

مقدمه

از آنجا که امنیت شالوده ی هر نوع سیستمی می باشد و با حضور خود در سیستم ها فارغ از نوع و هدف آنها، می تواند برای مدیران و مسئولان زیربط، اطمینان خاطر در برابر انواع تهدیدات، آسیبها، ریسکها و حوادث را به دنبال داشته باشد.

و از دیگر سو هر سازمان، نهاد یا دستگاهی به موازات احساس نیاز به امنیت سیستم خود نسبت به تمامی تهدیدات، ریسکها و حوادث موجود، به امنیت اطلاعات درونی و محرمانه خود به شدت نیازمند می باشد و حتی شاید بتوان گفت امنیت اطلاعات می تواند پایه و اساسی برای حفظ امنیت در اکثریت جنبه های دیگر امنیتی سازمان باشد؛ لذا ضروری است تحت هرشرایطی امنیت در سازمان موجود و محفوظ باشد و بدلیل اینکه امنیت موضوعی به شدت ریسک پذیر است میبایست مورد مدیریت صحیح و سیستماتیک قرار گیرد.

 

بیان مسأله اساسی تحقیق به طور کلی:

بر همگان واضح است که در این راستا استانداردهای مدیریتی و امنیتی نقش بسزایی را ایفا مینمایند اما سؤال اینجاست به طور خاص کدام استاندارد امنیتی را میتوان نام برد که بتوان با قرار گرفتن در سایه آن سیستمی را برای مدیریت امنیت اطلاعات در یک سازمان پیاده سازی نمود؟ و کدام استاندارد امنیتی بطور اخص به تشریح چگونگی پیاده سازی امنیت اطلاعات دائمی در سازمان میپردازد؟ در واقع استاندارد خاصی که به تشریح و پیاده سازی چنین سیستمی بپردازد موجود نیست و در واقع هریک از استاندارد های امنیتی موجود که میتوان آنها را تحت خانواده استانداردهای ISO/IEC 27000 عنوان نمود، به یک جنبه خاص از این سیستم تأکید دارند و همگی با هم در ایجاد سیستم مدیریت امنیت اطلاعات نقش ایفا مینمایند.

طی سه دهه اخیر مدیران سازمانها به منظور استقرار امنیت اطلاعات از استانداردهای امنیتی یاری گرفته و سیستم مدیریت امنیت اطلاعات را در سازمانهای مربوطه پیاده سازی نموده اند و در این خصوص از متدهای گوناگونی نظیر چرخه مدیریتی دیمینگ استفاده نموده اند. این چرخه مدیریتی دارای ۴ فاز: plan – do – check – act است که در هریک از فازهای این چرخه مشتمل بر فعالیتهای خاصی میشود. اما موضوع حائز اهمیتی که فقدان آن در این پیاده سازی ها به چشم میخورد نبود تعریف واضحی از فعالیتهای هر یک از گام­های چرخه دیمینگ می­باشد. لذا در این تحقیق سعی بر آن است که این فعالیتها، هزینه و زمان لازم برای انجام هر یک در هر دور چرخه بطور کامل مشخص شوند. چرا که با تعیین و تشخیص فعالیتهای مربوط به هر گام و اینکه هر کدام در هر دور چرخه تا چه اندازه باید اعمال شوند میتوانیم پیاده سازی دقیق تر و درنتیجه کاهش هزینه بیشتر و افزایش امنیت بیشتری را فراهم آوریم.

 

جنبه جدید بودن و نوآوری در تحقیق:

سیستم مدیریت امنیت اطلاعات چرخه ای به نام ” چرخه دیمینگ ” را به عنوان مهمترین ابزار کاری خود مورد استفاده قرار میدهد. خصوصیت بارز این چرخه وجود ۴ مرحله اساسی ۱- PLAN   ۲- DO 3- CHECK 4- ACT درآن است و در هر یک از این مراحل انواع فعالیتها و کنترل های متناسب با سازمان مهم و مطرح است. امّا نکته قابل تأمل که جنبه جدید بودن این تحقیق را مبین میسازد این است که: چه نوع فعالیتهایی در هر فاز باید انجام شود؟ پس از تشخیص نوع فعالیتهای هر فاز، هرکدام در هر دور چرخه به چه میزان و درصدی باید انجام شوند؟ انجام هر یک از فعالیتهای مشخص شده در هر دور چرخه، چه میزان از فاکتورهای سه گانه امنیت: یکپارچگی، در دسترس بودن و قابلیت اطمینان را میبایست تأمین کنند؟

 

فرمت: ورد || دسته: کشاورزی|| قیمت: 4000 تومان || تعداد صفحه: 60

برنج به عنوان غذاي اصلي حدود نيمي از جمعيت جهان به شمار مي‎آيد و به همين دليل اين محصول يكي از مهمترين منابع اصلي تأمين كننده نياز غذايي جهان است (56،71). طبق آمار فائو مصرف سرانه برنج در كشورهاي مختلف بين 2/4 تا 1/102 كيلوگرم متغير است و معمولاً كشورهاي عمده توليد كننده برنج مصرف كنندگان عمده نيز هستند و تا حدي بين توليد و مصرف آنها موازنه وجود دارد. ولي در كشور ما متأسفانه اين توازن برقرار نيست و ايران به عنوان يازدهمين كشور توليد كننده برنج، سومين وارد كننده در جهان است (11). برنج در كشور ما بعد از گندم دومين كالاي مصرفي از نظر مقدار و تنها غله‎اي است كه منحصراً براي تغذيه انسان كشت مي‎شود و در حدود نصف جيره غذائي 1/6 ميليارد نفري از جمعيت دنيا را تشكيل مي‎دهد (11) و در بخش عظيمي از قارة آسيا تأمين كننده بيش از 80% كالري و 75% پروتئين مصرفي مردم است. در كشور ما نيز به طور متوسط، روزانه 14% نياز به انرژي از طريق برنج تأمين مي‎شود (11). اين گياه در بين گياهان عمده زراعي داراي خصوصيات منحصر به فردي از نظر مصرف آب است (رشد در شرايط غرقابي، غيرغرقابي و ديم). آب اولين و اساسي‎ترين عامل محدود كننده توليد محصولات كشاورزي است. كمبود آب كه به بحران قرن حاضر موسوم شده است باعث گرديد دانشمندان و محققان تلاش‎هاي وسيعي را در جهت يافتن راه حل‎هاي مناسب براي افزايش توان توليد واحد آب مصرفي آغاز نمايند. 

فرمت: ورد || دسته: حقوق || قیمت: 2000 تومان || تعداد صفحه: 85

 

با فرو پاشی اتحاد جماهیر شوروی دریای خزر که مرز بین خاک دو کشور ایران وشوروی سابق بود بین پنج کشور ساحلی قرار گرفته. وکشورهای استقلال یافته هرکدام خواهان سهم مناسبی از منابع معدنی و آبزیان دریا هستند از آنجائیکه مطابق توافقهای گذشته بین ایران وشوروی سابق (عهد نامه مودت ۱۹۲۱ وقرارداد تجارت وبحرپیمایی ۱۹۴۰) توافقات بین این دوکشور بوده و دریای خزر از نظر حقوقی مشترک میان دوکشور بوده وحالت مشاعی داشته است وقراردادهای گذشته نیز به روشنی نحوه بهره برداری ازبستر وزیر بستر دریا را ومنابع وذخایر معدنی این دریا را مشخص ننموده است وبهره برداری از منابع زمینی آن در خارج از منطقه انحصاری ۱۰ مایلی نیزوضعیت روشنی ندارد لذا به منظور جلوگیری از اقدامات دو جانبه و چند جانبه کشورهای ساحلی برای بهره برداری از این دریا که مشکلات سیاسی وزیست محیطی غیر قابل جبرانی را بوجود خواهد آوردلازم است همه کشورهای ساحلی با توجه به اینکه دریای خزر یک دریای بسته است و وضعیت حقوقی این دریا بایستی توسط کشورهای ساحلی وبا یک توافق همه جانبه مشخص شود با در نظر گرفتن همه جوانب امر اقدام به تدوین رژیم حقوقی این دریا بنمایند.

و چون کشورهای ایران وروسیه ازمهمترین کشورهای منطقه بوده که در گذشته نیز این دریا در ما لکیت این دوکشور بوده می توانند سهم بسزایی در ایجاد توافق کشورها داشته با شند.

        بررسی ریشه های همگرایی و واگرایی دو کشور ایران وروسیه در عرصه سیاست خارجی نشان می دهد که روزبه روز دیدگاههای این دو کشور به هم نزدیک شده و باحضور کشورهای غربی وشرکتهای چند ملیتی در منطقه دریای خزر وتهدید بالقوه غربیها برای ایران وروسیه بخاطر جلوگیری از غیر قابل کنترل شدن دریای خزر این دوکشور مجبور هستند تا دراسرع وقت وضعیت حقوقی این دریا را مشخص تا از ملاحضه سایر کشورها و بهره برداریهای خودسرانه که مشکلات متعدد امنیتی و زیست محیطی را بوجود خواهدآورد جلوگیری نماید.

       سازمان همکاری کشورهای ساحلی دریای خزر و اجلاسهای متعدد سران کشورهای ساحلی که آخرین اجلاس آن مهرماه سال ۱۳۸۶ در تهران برگزار شد نشان دهنده عزم کشورهای ساحلی علی الخصوص ایران وروسیه برای حل مشکلات فی مابین و تدوین رژیم حقوقی این دریا است.

 

 تعداد صفحات : 95
برنامه ریزی عبارتست از تصمیم گیری برای آینده و برنامه ریزی تولید به معنی تعیین استراتژی تولید به جهت نحوه تخصیص خطوط تولیدی برای پاسخگویی به سفارشات می باشد. از برجسته ترین موارد در تهیه برنامه زمانی تولید جهت خطوط تولیدی، تعیین اندازه انباشته و توالی سفارشات و نحوه تخصیص منابع در طول زمان است
ما همواره در مکالمات روزمره خود از اصطلاح زمانبندی استفاده می کنیم، هر چند که ممکن است همیشه تعریف مناسبی از آن در ذهن نداشته باشیم. در حقیقت مفهوم آشنایی که ما عموما از آن استفاده می کنیم فهرستی از برنامه هاست و نه زمانبندی. مستندات و برنامه های ملموس همچون برنامه کلاسی، برنامه حرکت اتوبوس و غیره. یک برنامه معمولا به ما می گوید کی وقایع اتفاق می افتد. جواب به سئوالاتی که با کی شروع می شوند، معمولا اطلاعاتی در مورد زمان به ما می دهد. حرکت اتوبوس از ساعت ۶ شروع می شود و تا ساعت ۲۰ ادامه دارد. شام در ساعت ۲۱ سرو خواهد شد و مواردی از این دست. در برخی موارد نیز پاسخ ها به توالی وقایع اشاره می کند. اتوبوس پس از روشن شدن هوا حرکت می کند و شام پس از نظافت سالن سرو می شود. بنابراین سئوالاتی که با کی شروع می شوند، با اطلاعاتی در مورد زمان و یا توالی وقایع، که از برنامه بدست می آید پاسخ داده می شوند. فرآیند ایجاد برنامه، تحت عنوان زمانبندی شناخته می شود. هر چند که عموما برنامه ها ملموس و ساده به نظر می رسند، اما فرآیند ایجاد آنها بدون درک عمیقی از زمانبندی، پیچیده است. تهیه شام یک مسئله زمانبندی روزمره است که نیازمند انجام دادن کسری از فعالیتها است. مسائل زمانبندی در صنعت نیز ساختار مشابهی دارند. آنها شامل مجموعه ای از فعالیتها و مجموعه ای از منابع موجود جهت انجام آن فعالیتها است. همچنین در صنعت برخی از تصمیمات تحت عنوان تصمیمات برنامه ریزی شناخته می شوند. فرآیند برنامه ریزی، منابع لازم جهت تولید و مجموعه فعالیتهای مورد نیاز جهت زمانبندی را تعیین می کند. در فرآیند زمانبندی، ما نیازمند تعیین نوع و مقدار هر منبع هستیم و نتیجتا می توانیم زمان شدنی اتمام کارها را مشخص کنیم . زمانبندی، فرآیند تخصیص منابع محدود به فعالیت ها در طول زمان، جهت بهینه سازی یک و یا چند تابع هدف است. منابع شامل نیروی انسانی، ماشین آلات، مواد، تجهیزات کمکی و غیره می باشند.

محدوده تحقیق و اهداف آن


    سلولهای تولیدیمعمولا شامل یک گروه از ماشین آلات که به تولید محدوده مشخصی از خانواده هاتخصیص داده شده اند می باشد. یک خانواده یک مجموعه اقلاماست که نیازمندی مشترکی به لحاظ ابزار و توالی های عملیاتی دارند. در این محیط، تولید سلولی نیازمند سه فعالیت برنامه ریزی، قبل از تولید واقعی است. نخست گروهبندی ماشین آلات در سلولهای تولیدی مختلف (فرم دهی سلولها). دوم، اقلام باید به ماشین آلات مشخص در سلولهای تولیدی، تخصیص داده شوند (بار دادن به ماشین آلات۵. سوم، اقلام باید در هر سلول تولیدی زمانبندی شوند . اغلب چنین مسائل زمانبندی شامل سلولهای تولیدی چندتایی و احتمالا پیچیده است. بنابراین تلاشهایی در جهت توسعه مفهوم زمانبندی جهت یک سلول تولیدی در یکزمان صورت گرفته است. این بخش از تحقیق به مسئله زمانبندی چند سفارش دریافتی از چند مشتری در فضای جریان کارگاهی جایگشتی با فرض آنکه فعالیتهای مرتبط با فرم دهی و بار دادن انجام گرفته، می پردازد. هر سفارش می تواند به عنوان یک خانواده و هر کار به عنوان یک قلم در نظر گرفته شود. البته یک تفاوت عمده وجود دارد و آن این است که همه سفارشات به ابزار و توالی های عملیاتی یکسانی نیاز دارند.

    در فرم دهی و باردادن سلولهای تولیدی، اقلام خانواده بر اساس توالی های عملیاتی به سلولها تخصیص می یابد. بنابراین جریان مواد و زمانبندی، حتی چنانچه اقلام تولیدی نیازمند ابزار متفاوتی جهت تنظیمات باشند، ساده می شود. در این فرآیند ممکن است هر خانواده نیازمند ماشین آلات مشابهی باشد و مسلما اقلام با ترتیب مشخصی بر روی ماشین آلات پردازش می شوند. این سلولهای تولیدی سلول تولیدی جریان کارگاهی خالص نام دارند و مشخص کننده جریان کارگاهی معمول می باشند. این شرایط در زمان وجود چندین خانواده با نیازمندی های متفاوت صادق نخواهد بود . معمولا یک هزینه تنظیم عمده جهت تغییر پردازش از کارها در یک سفارش به سفارش دیگر نیاز است.

عنوان مقاله :  تاثیر خصوصیات سیستمهای اطلاعاتی حسابداری بر عملکرد شرکت

قالب بندی :  Word

قیمت :   رایگان

شرح مختصر :  سیستم اطلاعاتی حسابدای به عنوان بخشی از سیستم اطلاعاتی مدیریت بیشترین اطلاعات را به مدیریت جهت اجرای وظایف ارایه میدهد. اﻣﺮوزه در ﺷﺮﮐﺘﻬﺎی ﻓﻌﺎل در ﺻﻨﺎﯾﻊ، اﻣﺮ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﯿﺮی ﻣﺪﯾﺮان ارﺷﺪ و رده ﺑﺎﻻ  ﺑﺮ اﺳﺎس اﻃﻼﻋﺎت ﻣﺪﯾﺮﯾﺘﯽ ﺳﯿﺴﺘﻢ اﻃﻼﻋﺎت ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ  ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﻣﺪﯾﺮان ﮐﺎرآﻣﺪ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺗﺼﻤﯿﻤﺎت ﺧﻮد را ﺑﺮ اﺳﺎس اﻃﻼﻋﺎت ﭘﺎﯾﻪ و اﺳﺎﺳﯽ ﺗﻤﺎﻣﯽ واﺣﺪﻫﺎی ﻣﻮﺛﺮ در ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﯿﺮی اﺗﺨﺎذ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. بکارگیری اطلاعات با دامنه وسیع، صحیح و دقیق ،به هنگام، یکپارچه و تجمیع یافته و قابل اتکا در تصمیم گیری ها ، برنامه ریزی ها ، کنترل منابع می تواند دررضایت مدیران از عملکرد سازمان و در نهایت کارایی آن بسیا مؤثر باشد. ضرورت و اهمیت آگاهی از میزان تطابق توانمندی و خصوصیات سیستم های اطلاعاتی حسابداری با نیاز های اطلاعاتی شرکت باعث شناسایی نقاط قوت و ضعف سیستم خواهد شد. مدیران با درک تطابق خصوصیات و ظرفیت سیستم اطلاعاتی حسابداری با نیازهای سازمان این مقوله را جدی تر گرفته و برای پیاده سازی مطلوب سیستمهای اطلاعاتی حسابداری به منظور بهبود عملکرد و حداکثر کردن ارزش شرکت سرمایه گذاری بیشتری کنند. هدف اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﺳﯿﺴﺘﻢ اﻃﻼﻋﺎﺗﯽ ﺣﺴﺎﺑﺪاری (ﺷﺎﻣﻞ اﻃﻼﻋﺎت ﺑﺎ داﻣﻨﻪ وﺳﯿﻊ و ﺗﺠﻤﯿﻊ ﯾﺎﻓﺘﻪ و ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻊ) ﺑﺮ ﻋﻤﻠﮑﺮد آن ﻫﺎ در ﺷﺮاﯾﻄﯽ ﮐﻪ وﻇﺎﯾﻒ ﺳﺎزﻣﺎﻧﯽ ﺗﺤﻠﯿﻞ ﭘﺬﯾﺮ اﺳﺖ می باشد.تحلیل پذیری وظیفه اشاره به کیفیت اطلاعات اراﺋﻪ شده برای استفاده از سیستم اطلاعات حسابداری را دارد.

در عصر کنونی تحولات شگرف دانش مدیریت وجود نظام ارزیابی را اجتناب‌ناپذیر نموده است؛ به گونه‌ای که فقدان نظام ارزیابی در ابعاد مختلف سازمان را، اعم از ارزیابی در استفاده از منابع و امکانات، کارکنان، اهداف و استراتژی‌ها؛ به عنوان یکی از علائم بیماری‌های سازمان قلمداد می‌نمایند.

مسئله ارزیابی عملکرد سالیان زیادی است که محققان و کاربران را به چالش واداشته است. سازمان‌های تجاری در گذشته تنها از شاخص‌های مالی به عنوان ابزار ارزیابی عملکرد استفاده می‌کردند، تا اینکه “کاپلن و نورتن” در اوایل دهه ۱۹۸۰ پس از بررسی و ارزیابی سیستم‌های حسابداری مدیریت، بسیاری از ناکارایی‌های این اطلاعات را برای ارزیابی عملکرد سازمان‌ها نمایان ساختند که این ناکارایی ناشی از افزایش پیچیدگی سازمان‌ها، پویایی محیط و رقابت بازار بود.

هر سازمان به منظور اگاهی از میزان مطلوبیت و مرغوبیت فعالیت‌های خود بالأخص در محیط‌های پیچیده و پویا نیاز مبرم به ارزیابی دارد. از سوی دیگر فقدان وجود نظارم ارزیابی و کنترل در یک سیستم به معنای عدم برقراری ارتباط با محیط درون و برون سازمان تلقی می‌گردد که پیامدهای آن کهولت و نهایتاً مرگ سازمان است. ممکن است بروز پدیده مرگ سازمانی به علت عدم وقوع یکباره آن، از سوی مدیران عالی سازمان‌ها احساس نشود. لکن مطالعات نشان می‌دهد فقدان نظام کسب بازخورد امکان انجام اصلاحات لازم برای رشد، توسعه و بهبود فعالیت‌های سازمان را غیرممکن می‌نماید، سرانجام این پدیده مرگ سازمانی است. (عادلی، ۱۳۸۴، ص ۱۲۵)

با وجود این نگرش رشته حسابرسی بدنبال این تغییرات در اقتصاد سازمان و بین‌الملل خواستار منطبق سازی فرآیندهای ممیزی و نتایج حاصله از آن در تطابق با نیازهای گروه‌های ذینفعان بوده است و بر همین اساس در شیوه‌ها و مدل‌های حسابرسی خود از جمله حسابرسی مالی، مدیریت، رعایت، عملکرد و … و سیستم‌های گزارشگری در این رشته تغییراتی را بعمل آورده است تا بلکه با ایجاد تغییرات مذکور نگرش جامعه را نسبت به ارضاء سطح انتظارات و پاسخگویی به نیازهای آن‌ها صورت دهد بنابراین این چالش درخصوص الزام به تغیر و منطبق سازی سطح نیازهای استفاده‌کنندگان جهت ارزیابی عملکرد سازمان‌ها و جامعه در این رشته همواره وجود داشته است و شاید بر همین اساس است که این رشته علمی جزء گروه رشته‌های منابع انسانی گردیده است.

لذا امروزه غالب مدیران سیستم‌ها و ممیزی در سازمان‌ها معتقدند که علیرغم تغییرات سریع صورت پذیرفته در رشته حسابداری و حسابرسی جهت جامع نمودن سیستم‌های ارزیابی عملکرد در سازمان‌ها از جمله شناسایی و بکارگیری اطلاعات در حسابرسی عملکرد، مدیریت حسابرسی رعایت، حسابرسی جامع و … روش و شیوه نوین استفاده از سیستم‌های ارزیابی عملکرد (Performance Measurement System) که تنها بر شاخص‌های مالی متکی هستند می‌تواند موجب بروز مشکلاتی برای سازمان شود که برخی از این مشکلات به شرح زیر است:

  • از آنجا که شاخص‌های مالی با استراتژی‌های سازمان ارتباط پیدا نمی‌کنند ممکن است با اهداف استراتژیک سازمان تضاد داشته باشند و موجب پدید آمدن مشکلاتی در تدوین استراتژی شوند. به عنوان مثال افراط در استفاده از “نرخ برگشت سرمایه” می‌تواند تنها به بهبودهای کوتاه‌مدت منجر شود.
  • معیارهای سنتی نظیر کارایی هزینه و مطلوبیت، ممکن است باعث فشار آمدن به مدیران در جهت توجه به نتایج کوتاه‌مدت شده و در نتیجه هیچگونه حرکتی به سمت بهبود صورت نگیرد.
  • شاخص‌های مالی قادر به تشخیص هزینه‌های کیفی به شکل دقیق و مناسب نیستند و تنها تولید بیشتر را تشویق می‌کنند. (Ghalayini, Noblea& Crowe, 1997, pp.25)

تعداد صفحه :۱۲

عنوان :پردازش پرس وجوهای چندگانه در شبکه حسگر بیسیم

تعداد صفحات : 88

چکیده:
شبکه های حسگر بیسیم، شبکه هایی متشکل از ابزار کوچکی هستند که به وسیله باطری تغذیه مـی شـوند .وظیفه این ابزار کوچک، که حسگر نامیده میشوند، اکتساب داده از محیط فیزیکی اطراف است که در مجموع به صورت دیدهایی از محیط توسط شبکه به کاربران تحویل داده  میشوند. کسب و انتقال دادهها توسط حسـگرها، همراه با مصرف انرژی است و به دلیل کوچک بودن این ابزار و در نتیجه ظرفیت محدود انرژی آنها، حفظ هر چه بیشتر این منبع حیاتی در حسگرها و افزایش طول عمر شبکه، یکی از مهمترین معیارها در کارهـای مـرتبط بـا این شبکه ها محسوب می شود.
از آنجایی که اکتساب اطلاعات از محیط با اعلان پرسوجوهایی توسط کاربران به شبکه صورت مـی گیـرد و مبحث پردازش پرسوجوها در شبکههای حسگر بیسیم، به صورت مستقیم با پردازش این پـرس وجوهـا، نحـوه اجرای آنها و تحویل دادههای درخواستی آنها مرتبط است، نقش بسیار مهمی در چگونگی و میزان مصرف انرژی ایفا میکند. از این رو همواره هدف اصلی در کارهای ارائه شده در این زمینه ارائه راهکارهایی برای مصرف بهینه انرژی بوده است .
مقدمه:
پیشرفت روز افزون تکنولوژی و میل انسان برای استفاده راحت تـر از آن باعـث ا یجـاد و اسـتفاده از ابـزار و 2 و جاسازی 1 امکاناتی که هر چه بیشتر در زندگی روزمره محو شده هستند، گردیده است. در مبحث شبکه نیـز، در سالهای اخیر توجه زیادی به شبکههای موردی و حسگر معطوف  شده است، کـه بـه صـورت قابـل تـوجهی میتوانند به صورت محو و جاسازی شده به کار رون . د به همین جهت، پروژههای گوناگونی برای نیل به محاسبات فراگیر که در آن رایانه ها و حسگرها در هر زمینهای از زندگی انسان دخیل هستند و به او یـاری مـی رسـانند، صورت گرفته است که نتیجه آنها استفاده گسترده از شبکههای حسگر بیسـیم در زمینـه هـای مخلتفـی ماننـد صنایع نظامی، زیستی، بهداشتی، شهری، ترافیکی و ساختمان است . شبکههای حسگر بیسیم متشکل از گرههایی میباشند. هر گره متشکل از یک یا چند حسگر است که به وسیله باطری تغذیه میشوند و در محیط فیزیکی پیرامون پراکنده شـده انـد و اطلاعـات مختلفـی از قبیـل نـور، دمـا، رطوبت، صدا و … را از آن کسب و به کاربران شبکه ارائه میدهند. دادههای اکتسابی مـی تواننـد بـه کـاربران در 3 تصویربرداری از دنیای واقعی یاری برسانند. به کمک تصویربرداری از دنیای خارجی می توان رویدادها و حوادث محیط را کنترل و یا پیش بینی نمود. ارتباط میان حسگرها و کاربران به صورت بیسیم و از طریق هوا به عنوان رسانه ارتباطی مشترک میباشد و هدف نهایی جمعآوری اطلاعات کسب شده از محیط در یک نقطه از شبکه به 4 نام ایستگاه اصلی که به رایانه کاربر متصل است، میباشد. از آنجایی که هر حسگر قادر به ارسـال اطلاعـات تـا 5 شعاعی محدود در پیرامون خود میباشد، ارتباط در این شبکهها به صورت چندگامه صورت مـی پـذیرد . بـدین طریق که هر حسگر در شبکه غیر از ارسال اطلاعات خود، مسئول ارسال دادههای دریافتیِ ارسـال  شـده توسـط حسگرهای دیگر به سمت ایستگاه اصلی میباشد.


در هر حال یکی از اساسی ترین ملزومات رسیدن به چنین موقعیتی، پرسوجوی دادهها و ترکیب این دادههـای کسب شده توسط حسگرهای جاسازی شده در محیط میباشد. زیرا بازیابی و استفاده از دادههای هزاران گره، به صورت خام و منفرد کاری طاقت فرسا و غیرممکن میباشد. از  طرف دیگر از آنجایی که حسگرها ابـزاری تغدیـه شونده به وسیله باطری هستند، دارای ذخیره انرژی محدودی میباشند و غالباً نیز باید بـرای دوره هـای نسـبتاً طولانی در شبکه باقی بمانند و به کسب داده ادامه دهند، ارسال داد ههای اکتسابی به صورت خام امری نامعقول به نظر میرسد. زیرا ارسال چنین حجم بالایی از دادهها به راحتی میتواند انرژی محدود ایـن ابـزار را بـه پایـان برساند و شبکه را از کار بیندازد. به همین جهت استفاده از تکنیکهایی برای پرسوجوی دادههای حسـگرها بـه صورت جمعی و همچنین کاهش میزان حجم اطلاعات ارسالی در میان حسگرهای  شبکه امری لازم و حیاتی بـه نظر میرسد. در واقع هدف مبحث پردازش پرسوجوها در شبکههای حسگر بیسیم رسیدگی بـه دو ایـن مـورد میباشد تکنیکهای مختلفی در مبحث پردازش پرسوجوها به کار می روند. فرا از نام و شیوه استفاده، تمام تکنیکهای موجود در مبحث پردازش  پرسوجوها یک هدف اصلی را دنبال میکنند: استفاده کمینه از انرژی و افزایش طول عمر شبکه. 

تعداد صفحه : 88

 

تعداد صفحات : 9

اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 4247
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 7
  • تعداد اعضا : 2927
  • آی پی امروز : 185
  • آی پی دیروز : 339
  • بازدید امروز : 841
  • باردید دیروز : 1,762
  • گوگل امروز : 25
  • گوگل دیروز : 37
  • بازدید هفته : 7,362
  • بازدید ماه : 44,527
  • بازدید سال : 259,906
  • بازدید کلی : 8,438,600
  • کدهای اختصاصی