جستجوگر پیشرفته سایت



بررسی روشهای تشخیص خطای سیم پیچ استاتور موتورهای القایی
بررسی-روشهای-تشخیص-خطای-سیم-پیچ-استاتور-موتورهای-القایی
بررسی روشهای تشخیص خطای سیم پیچ استاتور موتورهای القایی
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 78
حجم فایل: 13 کیلوبایت

بررسی روشهای تشخیص خطای سیم پیچ استاتور موتورهای القایی
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 78 صفحه

چکيده:
هدف از پژوهش حاضر بررسی روشهای تشخیص خطای سیم پیچ استاتور موتورهای القایی است. در اين پژوهش ابتدا عيوب الكتريكي و مكانيكي در ماشينهاي الكتريكي بررسي گرديده و عوامل به وجود آورنده و روشهاي رفع اين عيوب بيان شده است. به دنبال آن، به كمك روش تابع سيم پيچي ماشين شبيه سازي و خطاي مورد نظر يعني خطاي سيم بندي استاتور به آن اعمال و نتايج مورد بررسي قرار داده شده است. پارامتر اصلي كه براي تشخيص خطا در اين پايان نامه استفاده كرده ايم، جريان سه فاز استاتور در حالت سالم و خطادار، تحت بارگذاري هاي مختلف خواهد بود. سپس اثر شیارهای استاتور و روتور بر رفنار ماشین القایی با تابع فاصله هوای معکوس به شکل واقعی خود مورد استفاده قرار میگیرد. سپس چگونگی اعمال اثر شیارهای استاتور و روتور در روش تابع سيم پيچ بیان شده و نحوی محاسبه ماتریسهای اندوکتانس خودی و متقابل استاتور و روتورو ماتریسهای مشتق اندوکتانس با وجود شیارهای استاتور و روتور در چهار حالت مورد بررسی قرار می¬گیرد. سپس اعمال خطاي سيم بندي استاتور بااثر شیارهای استاتور و روتور مورد بررسی قرار می¬گیرد و در نهایت نتایج بدست آمده با هم مقایسه می¬شود.
با توجه به مطالب اشاره شده نتيجه مي شود كه با تشخيص به موقع هر كدام از عيوب اوّليه در ماشين القايي مي توان از پديد آمدن حوادث ثانويّه كه منجر به وارد آمدن خسارات سنگين مي گردد، جلوگيري نمود. در اين راستا سعي شده است كه با تحليل، بررسي و تشخيص يكي از اين نمونه خطاها، خطاي سيم بندي استاتور يك موتور القايي قفس سنجابي، گامي موثر در پياده سازي نظام تعميراتي پيشگويي كننده برداشته شود و با بكارگيري سيستم هاي مراقبت وضعيت بروي چنين ماشينهايي از وارد آمدن خسارات سنگين بر صنايع و منابع ملي جلوگيري گردد.
کلید واژه: سیم پیچ استاتور، موتور القایی، تشخیص خطا.

تعداد بازديد : 119
بررسی تاثیرات نیروگاه خورشیدی نفوذ بالای متصل به شبکه توزیع برق
بررسی-تاثیرات-نیروگاه-خورشیدی-نفوذ-بالای-متصل-به-شبکه-توزیع-برق
بررسی تاثیرات نیروگاه خورشیدی نفوذ بالای متصل به شبکه توزیع برق
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 87
حجم فایل: 13 کیلوبایت

بررسی تاثیرات نیروگاه خورشیدی نفوذ بالای متصل به شبکه توزیع برق
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 87 صفحه

چکیده:
انرژی فوتوولتاییک یکی از انرژی های پاک و کارامد است که به سرعت در حال گسترش می باشد. با افزایش درصد نفوذ این نیروگاه ها در شبکه برق مسائلی پیش می آید که ممکن است منجر به بروز خطا و اشکالاتی در سیستم توزیع گردد. یکی از اشکالاتی که ممکن است پیش بیاید مسئله افزایش ولتاژ در نقطه اتصال و همچنین اثر گذر ابر می باشد. در این پایان نامه یک سیستم کنترلی برای کنترل نیروگاه خورشیدی با نفوذ بالا در شبکه طراحی شده است و حداکثر مجاز مقدار درصد نفوذ نیز در بارهای مختلف برای آن بدست آمده است. اثر گذر ابر نیز بر روی این سیستم شبیه سازی شده و بدست آمده است. شبیه سازی های این پروژه در محیط MATLAB و SIMULINK انجام شده است.

تعداد بازديد : 119
بررسی پدیده ولتاژ و جریانهای حالت مشترک در اینورترهای سه فاز و راه های کاهش و حذف آنها
بررسی-پدیده-ولتاژ-و-جریانهای-حالت-مشترک-در-اینورترهای-سه-فاز-و-راه-های-کاهش-و-حذف-آنها
بررسی پدیده ولتاژ و جریانهای حالت مشترک در اینورترهای سه فاز و راه های کاهش و حذف آنها
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 109
حجم فایل: 13 کیلوبایت

بررسی پدیده ولتاژ و جریانهای حالت مشترک در اینورترهای سه فاز و راه های کاهش و حذف آنها
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 109 صفحه

چکیده
ولتاژ و جریان های حالت مشترک به دلیل ایجاد ظرفیت خازنی پارازیتی بین سلول های خورشیدی و قاب آن ها که معمولاً زمین شده است، ایجاد می شوند. این ظرفیت ها معمولاً به صورت خازن هایی بین سرمنفی سلول خورشیدی با زمین مدل سازی می شوند. در سلول های خورشیدی که به واسطه ترانس به شبکه متصل می شوند، ایزولاسیون الکتریکی سیم پیچ های ترانس و فرکانس بالای ولتاژ و جریان حالت مشترک عملاً جایی برای جریان یافتن ندارند و در نتیجه عملاً جریان حالت مشترک خاصی تولید نمی¬شود. به این ترتیب نوع آرایش اینورتر و نحوه کلید زنی آن تاثیر چندانی بر این مسئله ندارد. اما در آرایش بدون ترانس باید مسیری برای جلوگیری از انتقال جریان نشتی ناشی از ولتاژ حالت مشترک به شبکه پیدا کرد.
اگر تعداد سطوح به اندازه کافی زیاد باشد، می توان پل ها را در فرکانس پایه با مدولاسیون موج مربعی نیز کلید زنی کرد. به این ترتیب تاثیرات الکترومغناطیسی متقابل بین بخش های قدرت و بخش های الکترونیکی سیستم به حداقل می رسد. در عین حال ولتاژ خروجی اینورتر به شکل موج سینوسی نزدیک خواهد بود و نیازی به فیلترگذاری بزرگی وجود نخواهد داشت و ولتاژ حالت مشترک نیز ایجاد نخواهد شد. البته برای فرکانس های پایین استفاده از مدولاسیون موج مربعی باعث اعوجاج ولتاژ و جریان خواهد شد. بنابراین استفاده از مدولاسیون پهنای پالس سینوسی با ضریب مدولاسیون متفاوت برای سطوح مختلف پیشنهاد شده است. روش مدولاسیون پهنای پالس سینوسی روشی ساده تر و قابل درک تر از روش فضای برداری است و اعمال آن در اینورترهای دو، سه و چند سطحی تک قطبی و دو قطبی نیاز به محاسبات پیچیده ای ندارد. به همین دلیل بهینه سازی آن به هدف حداقل سازی ولتاژ حالت مشترک امکان پذیر است.
کلمات کلیدی: ولتاژحالت مشترک ، مدولاسیون پهنای پالس سینوسی،مدولاسیونفهرست مطالب



تعداد بازديد : 112
طراحی الگوریتم جدید زمان بندی برای کاربران بلادرنگ و غیربلادرنگ در شبکه های LTE
 طراحی الگوریتم جدید زمان بندی برای کاربران بلادرنگ و غیربلادرنگ در شبکه های LTE
طراحی الگوریتم جدید زمان بندی برای کاربران بلادرنگ و غیربلادرنگ در شبکه های LTE
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 96 صفحه

چکیده
با رشد سریع کاربران اینترنت و سرویس های بلادرنگ نظیر صدا و تصویر و نیاز به برآورده کردن کیفیت سرویس مورد نیاز کاربران از نسل بعدی شبکه های سلولی انتظار می رود که دسترسی در همه نقاط را  برای کاربران موبایل فراهم کند.  LTE یک تکنولوژی دسترسی رادیویی جدید می باشد که به منظور یک حرکت به سمت نسل بعدی سیستم های بی سیم پیشنهاد شده است. LTE از دسترسی چندگانه تقسیم فرکانسی عمود بر هم  در جهت فروسو استفاده می کند. دسترسی مالتی پلکس فرکانس عمود بر هم کل پهنای باند را به چندین زیرکانال با باند باریک تقسیم می¬کند و به کاربران براساس نیازهایشان این زیرحامل ها را تخصیص می دهد. یکی از ویژگی های اصلی LTE استفاده از روش های مدیریت منابع رادیویی پیشرفته به منظور بهینه کردن عملکرد سیستم است به نحوی که بیشترین تعداد بیت ارسال گردد. برای فراهم کردن کیفیت سرویس کاربران، الگوریتم های زمان بندی برای رفع نیازهای کاربران، طراحی شده اند. زمان بندی  در شبکه هایLTE مسئول توزیع منابع میان کاربران فعال به منظور فراهم آوردن کیفیت سرویس مورد نیاز می باشد.در این الگوریتم ها، معمولا کاربرد سرویس های بلادرنگ ودر بعضی دیگر از الگوریتم ها کاربرد هر دو نوع سرویس بلادرنگ و غیربلادرنگ در نظر گرفته شده است. در مواردی هم که هر دو کاربرد بلادرنگ و غیر بلادرنگ در نظر گرفته شده، به سرعت های متفاوت کاربران هیچ توجه ای نشده و فقط برای گروه کاربران با سرعت های حرکت پایین (حداکثر۳۰ کیلومتر بر ساعت) توجه شده است. در صورتی که این مهم می باشد که الگوریتم به گونه ای عمل کند که با افزایش سرعت،کیفیت سرویس کاربر به مخاطره نیفتد. در این پایان نامه تلاش شده تا الگوریتمی طراحی شود که کیفیت سرویس را برای کاربران با سرعت های مختلف فراهم آورده و نرخ ارسال شبکه را افزایش دهد.همچنین در سرعت های پایین در مقایسه با سایر الگوریتم هاعملکرد بهتری داشته باشد. مقایسه نتایج حاصل از شبیه سازی الگوریتم پیشنهادی با الگوریتم های موجود نشان دهنده ی آن است که نرخ ارسال شبکه در الگوریتم پیشنهادی  افزایش یافته و به دلیل انتخاب معیار مناسب برای تخصیص بلوک منبع  به کاربر، پارامترهای کیفیت سرویس بهبود یافته اند. کلمات کلیدی:  LTE، زمان بندی، مدیریت منابع رادیویی، کیفیت سرویس، OFDMA، سرویس های بلادرنگ و غیر بلادرنگ
تعداد بازديد : 327
پایان نامه لیزر 230 صفحه
پایان نامه لیزر 230 صفحه

پایان نامه لیزر 230 صفحه

   با فرمت ورد (دانلود متن کامل پایان نامه)

 

پیشگفتار

پس از ستایش بی پایان خداوند یكتا, این مقاله حاصل نیاز به رساله ای جامع در مورد نتایج نوپای لیزر laser است كه با بهره گیری از مكتوبات علمی- تخصصی و نتایج كنفرانس ها و مقالات متعددی كه در طی چندین سمینار در زمینه کاربرد لیزر توسط دانشمندان و محققین و كلیه صاحبنظران ارائه شده است محقق گردیده است.

در این نوشتار سعی شده با جمع آوری اطلاعات و دانسته های جدید علمی و عملی در مورد كاربردهای لیزر در پزشكی و خصوصاً در فیزیوتراپی, در حد توان سعی شده است كه این پدیده نوین معرفی گردد. هدف اصلی از ارائه این تحقیق جمع آوری و تعمیم مفاهیم در خصوص لیزرهای كم قدرت Low Power laser‌ که با توان خروجی پایین كار می كنند (حدود میلی وات) كه اثر حرارتی ندارند و همینطور شرح پدیده های فیزیكی و اثرات غیرحرارتی مربوط به آنها و همینطور تأثیرات این لیزرها بر بدن و متعاقب آن، فراهم آوردن رهیافتی به ریشه و اساس متقابل بافت- لیزر است. ضمن اشاره به پدیده هایی كه با نور و ماده سركار دارند از قبیل بازتاب، جذب, پراكندگی كه بیشتر جنبه فیزیكی آنها مورد بحث است و در هر مورد توجه خاصی به عملیات ریاضی اجتناب ناپذیر است. بنابراین با شرح اصول لیزرها و روش های كاربرد بالینی آنها و بیان انواع لیزرها و همینطور در مورد ایمنی لیزر و حفاظت چشم و محاسبات و اندازه گیری های مربوط به لیزر بحث خاتمه خواهد یافت.

البته امید است اساتید و همكاران گرامی, این تحقیق را با وجود تمام نقائص و كاستی هایش به عنوان هدیه ای ناچیز پذیرفته باشند تا این مقاله بعنوان شروعی برای امید به ثمره یك تلاش بی وقفه تلقی گردد.

از خوانندگان گرامی خواهشمندیم كه اشتباهات موجود را به اینجانب متذكر شوند تا در رفع آنها اقدامات لازم مبذول را بدارم. اینجانب در تكمیل و تصحیحی مطالب مستتر در این تحقیق از راهنمایی استاد ارجمند آقای دكتر سیدمحمودرضا آقامیری و سایر اساتید محترم بهره گرفته ام و بدینوسیله از كلیه كسانی كه مرا راهنمایی كرده اند صمیمانه سپاسگزاری می نمایم. ضمناً از همكاری پژوهشكده لیزر و سایر بخش های مربوطه در دانشگاه شهید بهشتی قدردانی می كنم.

 

 

 

تعداد بازديد : 279
نهان نگاری در تصاویر سه بعدی بر اساس ویژگی عمق
 نهان نگاری در تصاویر سه بعدی بر اساس ویژگی عمق
نهان نگاری در تصاویر سه بعدی بر اساس ویژگی عمق
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 127 صفحه

چکیده
چشم‌انداز سه‌بعدی از یک انسان شامل مجموعه‌ای از زیرسیستم‌ها است که به طور همزمان  و مجزا از هم مشغول به کار هستند. مغز انسان با بهره‌گیری از انواع مختلف اطلاعات بصری (نشانه‌های عمق) موجود در صحنه اقدام به ادراک عمق تصویر می‌کند. برخی از نشانه‌های عمق با یک چشم قابل درک می‌باشند؛ مانند سایه، چشم‌انداز ، تغییر دید ناشی از حرکت  و غیره. نشانه‌های دیگر مانند عمق و همگرایی، نیازمند همکاری دو چشم بایکدیگر است. بیشتر نشانه‌ها، برای درک بهتر تصاویر سه‌بعدی هستند. اگر چه فنآوری مورد نیاز برای ویدئو سه‌بعدی به سرعت در حال پیشرفت است، اثر این فن آوری در جنبه‌های ادراکی تصاویر سه‌بعدی به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است. علاوه بر این، دقت معیارهای عینی برای ویدئوهای سه‌بعدی بررسی نشده است، که به این معنی است که در حال حاضر نیاز به آزمون‌های ارزیابی ذهنی زمان‌گیر و دقیق است. این معیارها در زمینه های مختلفی از جمله نهان نگاری در این تصاویر و فشرده¬سازی آنها کاربرد دارد. این امر به طور قابل توجهی مانع از تکثیر گسترده برنامه‌های ویدئویی سه‌بعدی به بازار مصرف می‌شود. در این رساله معیارهای ارائه شده جهت ارزیابی عینی و ذهنی کیفیت تصاویر سه بعدی بررسی و تحلیل شده است. به علاوه با توجه به نقاط ضعف این معیارها، پیشنهاداتی جهت ارائه معیارهای کامل تر در کارهای تحقیقاتی آتی پیشنهاد شده است.
کلید واژه: تصویربرداری سه بعدی، نهان سازی اطلاعات، استریوسکوپی، تصویربرداری انتگرالی، نشانه های عمق، امنیت اطلاعات
تعداد بازديد : 199
مکان‏يابي همزمان منابع توليد پراکنده و کليدها در شبکه توزيع با در نظر گرفتن امکان عملکرد جزيره‏ا
 مکان‏يابي همزمان منابع توليد پراکنده و کليدها در شبکه توزيع با در نظر گرفتن امکان عملکرد جزيره‏ا
مکان‏يابي همزمان منابع توليد پراکنده و کليدها در شبکه توزيع با در نظر گرفتن امکان عملکرد جزيره‏اي و مدل بار
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 132 صفحه

چکيده
اهميت مسأله انرژي، نياز به استفاده از منابع انرژي نو را به عنوان توليدکننده انرژي الکتريکي افزايش داده است. امروزه يکي از گزينه هاي مناسب جهت تأمين انرژي الکتريکي، منابع توليد پراکنده مي¬باشند. استفاده از توليد پراکنده، تأثيرات مثبت زيادي از قبيل افزايش ظرفيت آزاد خطوط، کاهش تلفات توان، بهبود پروفيل ولتاژ و بهبود شاخص‏هاي قابليت اطمينان دارد. علاوه بر اين، کاربرد کليدهاي جداکننده در شبکه توزيع مي-تواند نقش مؤثري در بهبود قابليت اطمينان سيستم ايفا نمايد. همچنين بکار بردن همزمان کليدها و منابع توليد پراکنده، مي تواند سبب افزايش قابليت اطمينان سيستم از طريق تشکيل جزاير عمدي شود. به منظور بهره‏برداري بهينه از اين تجهيزات و افزايش مزاياي حاصل از آنها، بايد براي آنها مکان و ظرفيت بهينه تعيين شود. تحقيقات گسترده اي در زمينه جايابي منابع توليد پراکنده و کليدها صورت گرفته است. در اکثر اين تحقيقات مکان يکي از اين تجهيزات ثابت در نظر گرفته شده و جايابي بهينه براي تجهيز ديگر صورت مي گيرد. در همين راستا در اين پايان¬نامه، جايابي همزمان کليدها و منابع توليد پراکنده در شبکه توزيع انجام مي گيرد. براي اين مسأله، تابع هدفي مبتني بر هزينه معرفي شده و اهداف مذکور، شامل کاهش تلفات و بهبود قابليت اطمينان، به صورت هزينه در آن لحاظ گرديده است. با فرض دوره مطالعه چند ساله، از ضرايب اقتصادي براي تبديل هزينه‏ ها به ارزش کنوني در زمان شروع سرمايه‏گذاري استفاده شده است. در طرح پيشنهادي، متغير با زمان بودن بارهاي شبکه با استفاده از منحني تداومي بار ساليانه و مدل بار چند سطحي لحاظ گرديده است. اين مدل بار در انتخاب جزاير و تعيين مکان بهينه نصب کليدها تأثير زيادي دارد. جنبه ديگر متغير بودن بار، مربوط به وابستگي آن به ولتاژ است. در نظر گرفتن مدل بار وابسته به ولتاژ، در محاسبه ولتاژ شين‏ها و تلفات تأثيرگذار است. علاوه بر اين، متفاوت بودن هزينه خاموشي براي بارهاي مختلف شبکه، سبب ايجاد نوعي اولويت‏بندي در تأمين بارها مي‏گردد. در نهايت الگوريتم ژنتيک براي حل مسأله جايابي بکار رفته است. دليل استفاده از اين الگوريتم قابليت‏ آن در جستجوي موازي از چندين نقطه از فضاي جستجو و فرار از گرفتار شدن در بهينه‏هاي محلي از طريق بکارگيري عملگرهاي متنوع مي‏باشد. براي کمک به همگرايي الگوريتم ژنتيک و رسيدن به جواب بهينه سراسري، عملگرهاي تکميلي متناسب با نوع مسأله تعريف و پيشنهاد شده است. با طرح موارد مطالعاتي مختلف و انجام شبيه‏سازي، کارايي و کاربردي بودن روش پيشنهادي بررسي و مورد تأييد قرار گرفته است.                                               
كليد واژه: منابع توليد پراکنده، کليد، جايابي، مدل بار، الگوريتم‏ ژنتيک.
تعداد بازديد : 147
کنترل ولتاژ در میکرو شبکه شامل توربین های بادی بر پایه ژنراتور القایی و ژنراتور سنکرون
 کنترل ولتاژ در میکرو شبکه شامل توربین های بادی بر پایه ژنراتور القایی و ژنراتور سنکرون
کنترل ولتاژ در میکرو شبکه شامل توربین های بادی بر پایه ژنراتور القایی و ژنراتور سنکرون
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 217 صفحه

چكيده
انرژی بادی یکی از منابع مهم برق در سیستم های آینده خواهد بود. در این کار نگاه اجمالی بر کنترل الکترونیک قدرت انرژی باد ارائه شده است و توسعه اجزای الکترونیک قدرت مدرن نیز به طور خلاصه بررسی و مرور گردیده است. کاربرد الکترونیک قدرت از جمله کنترل انواع مختلف سیستم های تولید برق توربین بادی و مزارع بادی نیز نشان داده شده است، که نشان میدهد رفتار و عملکرد توربین بادی با استفاده از قطعات الکترونیک قدرت به طور قابل توجهی بهبود یافته است که می توانند با استفاده از کنترل توان اکتیو و راکتیو به کنترل ولتاژ کمک نمایند.
در این تحقیق, به یک سیستم قدرت ترکیبی در منابع انرژی تجدید پذیر (RES)، که به عنوان یک سیستم مستقل عمل می نماید پرداخته است. که در ان از میکرو شبکه متصل به یک مزرعه بادی استفاده شده است. که در ساختار مزرعه بادی از ترکیب ژنراتور سنکرون و ژنراتور القایی به منظور تولید توان استفاده شده است.ژنراتور سنکرون از طریق یک لینک dc به میکروشبکه متصل می شود. روش ردیابی نقطه حداکثر توان(MPPT)  برای کنترل توربین بادی استفاده می شود که بدین منظور جهت انجام تنظیم ولتاژ شبکه، از یک کنترلر مناسب جهت کنترل لینک dc استفاده میگردد که کنترلر بکار رفته از نوع کنترل برداری (SVM) می باشد. شبیه سازی به منظور بررسی کنترل ولتاژ سیستم انجام می شود.
نتایج شبیه سازی در MATLAB / SIMULINK  نشان می دهد که پروفیل ولتاژ شبکه بطور قابل قبولی کنترل شده.
کلمات کلیدی:  ژنراتور القایی, ژنراتور سنکرون, کنترل کننده برداری, توربين های بادي, کنترل توان راکتیو, پایداری ولتاژ, کنترل توان اکتیو.
 
تعداد بازديد : 163
طراحي کنترل‌کننده‌اي بر مبناي منطق فازي براي بهبود عملکرد جبرانساز استاتيکي سنکرون
 طراحي کنترل‌کننده‌اي بر مبناي منطق فازي براي بهبود عملکرد جبرانساز استاتيکي سنکرون
طراحي کنترل‌کننده‌اي بر مبناي منطق فازي براي بهبود عملکرد جبرانساز استاتيکي سنکرون
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 117 صفحه

چکيده
شبکه‌هاي انتقال سيستم‌هاي قدرت مدرن بدليل افزايش تقاضا و محدوديت در احداث خطوط جديد بطور فزآينده‌اي در حال دگرگوني است. يکي از عواقب چنين سيستم تحت تنشي، خطر از دست دادن پايداري پس از يک اغتشاش مي‌باشد. سيستم‌هاي انتقال جريان متناوب انعطاف‌پذير (FACTS)، تجهيزات بسيار مؤثري در يک شبکه انتقال براي استفاده بهتر از ظرفيت‌هاي موجود بدون از دست دادن حاشيه پايداري مورد نظر مي‌باشد. ادوات FACTS همانند جبرانساز استاتيکي سنکرون (STATCOM) و جبران‌کننده‌ي VAR استاتيکي (SVC)، آخرين تکنولوژي تجهيزات کليدزني الکترونيک قدرت در سيستم‌هاي انتقال توان الکتريکي براي کنترل ولتاژ و ضريب توان مي‌باشد. جبرانساز استاتيکي سنکرون يک کنترل‌کننده‌ي موازي از خانواده‌ي ادوات FACTS مي‌باشد. جبرانساز استاتيکي سنکرون ولتاژ را در ترمينال خود با کنترل توان راکتيو جذب شده از؛ يا تـزريق شده به سيـستم قدرت تنظيم مي‌نمايد. زمانيکه ولتاژ سيستم کم است، جبرانساز استاتيکي سنکرون توان راکتيو توليد مي‌کند و هنگاميکه ولتاژ سيستم زياد است، اين جبرانساز توان راکتيو را از سيستم قدرت جذب مي‌نمايد. کنترل‌کننده‌هاي مختلف جبران ساز استاتيکي سنکرون يعني مبتني بر منطق فازي و Fuzzy-PI براي بهبود پايداري گذراي سيستم‌هاي دو ماشينه طراحي شده است. کنترل‌کننده‌هاي پيشنهادي تحت محيط نرم‌افزار MATLAB/SIMULINK پياده‌سازي مي‌شود. نتايج کنترل‌کننده‌هاي مبتني بر فازي و Fuzzy-PI نصب شده با سيستم دو ماشينه، با جبرانساز استاتيکي سنکرون مبتني بر کنترل‌کننده PI مرسوم مقايسه شده است. کلمات کليدي: پايداري گذرا، جبرانساز استاتيکي سنکرون، کنترل‌کننده‌ي منطق فازي، عدم قطعيت، ميرايي نوسانات.
تعداد بازديد : 133
شناسایی سیستم واحد استحصال گوگرد و کنترل سیکل فرآوری آن به کمک کنترلرهای پیشرفته
 شناسایی سیستم واحد استحصال گوگرد و کنترل سیکل فرآوری آن به کمک کنترلرهای پیشرفته
شناسایی سیستم واحد استحصال گوگرد و کنترل سیکل فرآوری آن به کمک کنترلرهای پیشرفته
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 127 صفحه

چکیده
فرآيند بازيابي گوگرد به روش كلاوس يكي از متداول ترين روش هاي جدا سازي گوگرد عنصري از گاز اسيدي حاصل از فرآيند شيرين سازي در پالايشگاه هاي گازي و نفتي مي باشد. ولي به دليل پيچيدگي اين فرآيند و چند متغيره بودن كوره واكنش و عدم وجود كنترل كننده‌هاي مناسب متاسفانه تا كنون امكان كنترل بهينه و راندمان مناسبي جهت بازيافت گوگرد در پالايشگاه هاي پارس جنوبي وجود نداشته و همواره كنترل اين واحد فرآيندي مهم با مشكلات زيادي مواجه بوده است. در اين تحقيق از دو روش شناسايي سيستم استفاده شده است، یک روش مدلسازی ریاضی با استفاده از حداقل مربعات، و روش دیگر مبتنی بر هوش مصنوعی با استفاده از شبكه هاي عصبي مصنوعي می باشد. تلاش شده تا با مدلسازي اين فرآيند، مسائلي از قبيل پايداري، كنترل پذيري و رؤيت پذيري مدل رياضي چند متغيره بررسي و سپس به طراحي كنترلر متناسب با مدل هاي به دست آمده، پرداخته شده است. براي طراحي كنترل كننده نیز از دوروش استفاده شده است، یک روش جايابي قطب جهت مدل رياضي چند متغيره، و روش دیگر استفاده از كنترل كننده شبکه های عصبي مصنوعي بهره گرفته شده است. از نتايج اين تحقيق مي توان راندمان بسيار بالاتر واحد بازيابي گوگرد به دليل كنترل بهينه آن و در نتیجه سود دهي و افزايش بهره وري و كاهش انرژي و مهمترين اثر آن يعني كاهش آلودگي هوا نام برد.
کلید واژه: شناسایی سیستم، کنترل چندمتغیره، حداقل مربعات، شبکه عصبی آدالاین، پرسپترون چند لایه، پالایشگاه گاز، واحد استحصال گوگرد.

 
تعداد بازديد : 127
ليست صفحات
تعداد صفحات : 6