جستجوگر پیشرفته سایت



پایان نامه لیزر 230 صفحه
پایان نامه لیزر 230 صفحه

پایان نامه لیزر 230 صفحه

   با فرمت ورد (دانلود متن کامل پایان نامه)

 

پیشگفتار

پس از ستایش بی پایان خداوند یكتا, این مقاله حاصل نیاز به رساله ای جامع در مورد نتایج نوپای لیزر laser است كه با بهره گیری از مكتوبات علمی- تخصصی و نتایج كنفرانس ها و مقالات متعددی كه در طی چندین سمینار در زمینه کاربرد لیزر توسط دانشمندان و محققین و كلیه صاحبنظران ارائه شده است محقق گردیده است.

در این نوشتار سعی شده با جمع آوری اطلاعات و دانسته های جدید علمی و عملی در مورد كاربردهای لیزر در پزشكی و خصوصاً در فیزیوتراپی, در حد توان سعی شده است كه این پدیده نوین معرفی گردد. هدف اصلی از ارائه این تحقیق جمع آوری و تعمیم مفاهیم در خصوص لیزرهای كم قدرت Low Power laser‌ که با توان خروجی پایین كار می كنند (حدود میلی وات) كه اثر حرارتی ندارند و همینطور شرح پدیده های فیزیكی و اثرات غیرحرارتی مربوط به آنها و همینطور تأثیرات این لیزرها بر بدن و متعاقب آن، فراهم آوردن رهیافتی به ریشه و اساس متقابل بافت- لیزر است. ضمن اشاره به پدیده هایی كه با نور و ماده سركار دارند از قبیل بازتاب، جذب, پراكندگی كه بیشتر جنبه فیزیكی آنها مورد بحث است و در هر مورد توجه خاصی به عملیات ریاضی اجتناب ناپذیر است. بنابراین با شرح اصول لیزرها و روش های كاربرد بالینی آنها و بیان انواع لیزرها و همینطور در مورد ایمنی لیزر و حفاظت چشم و محاسبات و اندازه گیری های مربوط به لیزر بحث خاتمه خواهد یافت.

البته امید است اساتید و همكاران گرامی, این تحقیق را با وجود تمام نقائص و كاستی هایش به عنوان هدیه ای ناچیز پذیرفته باشند تا این مقاله بعنوان شروعی برای امید به ثمره یك تلاش بی وقفه تلقی گردد.

از خوانندگان گرامی خواهشمندیم كه اشتباهات موجود را به اینجانب متذكر شوند تا در رفع آنها اقدامات لازم مبذول را بدارم. اینجانب در تكمیل و تصحیحی مطالب مستتر در این تحقیق از راهنمایی استاد ارجمند آقای دكتر سیدمحمودرضا آقامیری و سایر اساتید محترم بهره گرفته ام و بدینوسیله از كلیه كسانی كه مرا راهنمایی كرده اند صمیمانه سپاسگزاری می نمایم. ضمناً از همكاری پژوهشكده لیزر و سایر بخش های مربوطه در دانشگاه شهید بهشتی قدردانی می كنم.

 

 

 

تعداد بازديد : 279
هوشمند سازی یک سیستم تبرید بوسیله سنسور مادون قرمز
 هوشمند سازی یک سیستم تبرید بوسیله سنسور مادون قرمز
هوشمند سازی یک سیستم تبرید بوسیله سنسور مادون قرمز
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 120 صفحه

چکیده
   همانطور که می دانید، کولر گازی دستگاهی پر مصرف است و سیکل تبریدی فریونی دارد،. آنچه که شرکت ها را به سمت تولید اینورتر کشاند، رفع نقیصه کولرهای گازی در مصرف بالای انرژی بود. برای بهبود مصرف انرژی در هر قسمت از صنعت باید به پارامترهای متعددی توجه کرد، بهتر است برای داشتن سیستم سرمایشی بهینه، تمامی قسمتهای آن را بازنگری کرده و بهبود داد. و در کل از سیستم هایی مثل اینورتر و کلکتورهای خورشیدی و سنسورهای مختلف استفاده کرد در کلکتورهای خورشیدی در واقع بخشی از نیروی مورد نیاز از انرژی خورشیدی تامین می شود که حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد است و برای بهبود بیشتر باید بر روی سنسور ها از جمله سنسور لیزری تمرکز کرد تا به این مهم دست یافت. با استفاده از سنسور دماسنج مادون قرمز می توان افراد را شناسایی کرده و در صورت نبود آنها مصرف سیستم را کم کرده و در نهایت خاموش کرد. با این روش حدود ۱۰ الی ۲۰ در صد در مصرف انرژی این سیستم ها صرفه جویی می شود.  کلمات کلیدی: هوشمند سازی ، سنسور مادون قرمز ، تبرید ، تهویه مطبوع
تعداد بازديد : 217
کاربرد منطق فازی برای کنترل راکتور هیدروژناسیون استیلن واحد الفین
 کاربرد منطق فازی برای کنترل راکتور هیدروژناسیون استیلن واحد الفین
کاربرد منطق فازی برای کنترل راکتور هیدروژناسیون استیلن واحد الفین
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 123 صفحه

چکیده
با توجه به مصرف بالای محصولات پتروشیمی در جهان امروز و پتانسیل بالای ایران برای توسعه و تامین خوراک پتروشیمی‌ها، مجتمع‌های پتروشیمی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. از اینرو یکی از واکنش‌های مهم به نام هیدروژناسیون استیلن در یکی از واحدهای مادر پتروشیمی، یعنی واحد الفین بررسی و کنترل شده است. در این پژوهش پس از بررسی کتب علمی مرجع، مقالات علمی و رساله‌های موجود در این زمینه، در ابتدا يك سيستم راكتور هیدروژناسیون استیلن غيرخطي که در صنعت پتروشیمی جنوب کشور در حال استفاده است، انتخاب شده و با استفاده از معادلات موازنه‌ی جرم و انرژي بوسيله‌ی برنامه‌ی تخصصی MATLAB شبيه‌سازي شده است. سپس سعی شده با استفاده از اعمال تغییرات یک مقدار پله در معادلات دمای راکتور، آن را با یک تابع تبدیل مناسب، با خطای بسیار کم تقریب زده و مدل‌سازی شود. همچنین با استفاده از پاسخ پله‌ی سیستم تقریب زده شده، در ابتدا کنترل‌کننده‌های کلاسیک و سپس کنترل کننده‌ی فازی طراحی شود و در ادامه با نشان دادن اين كه هيچ يك از کنترل کننده‌ها بطور مناسب برای كنترل دمای خروجی راکتور در فرآيند هیدروژناسیون استیلن مناسب نيستند، طراحی کنترل کننده‌ی فازی PI_Smith با شرایط گفته شده در فصل چهارم پیشنهاد ‌می‌شود. در نهایت با مقايسه‌ی نتايج حاصل از طراحی‌ کنترل کننده‌های متفاوت برای سیستم مذکور، این نتيجه حاصل می‌شود که کنترل کننده‌ی فازی PI_Smith مي‌تواند کنترل کننده‌ی مناسب‌تري برای سیستم‌های دارای تاخیر باشد.کلید واژه : طراحی کنترل کننده‌ی فازی، طراحی کنترل کننده‌‌های کلاسیک، مدل‌سازی راکتور
تعداد بازديد : 193
مدلسازی دینامیکی و شبیه‌سازی مبدل باک و مبدل بوست
 مدلسازی دینامیکی و شبیه‌سازی مبدل باک و مبدل بوست
مدلسازی دینامیکی و شبیه‌سازی مبدل باک و مبدل بوست
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 123 صفحه

چکیده
این تحقیق به مدلسازی دینامیکی و شبیه سازی مبدل باک و مبدل بوست می پردازد. مبدل های دی سی به دی سی یک سطح ولتاژ را به سطح ولتاژ دیگر تبدیل می کنند. ولتاژ خروجی می تواند کمتر یا بیشتر از ولتاژ ورودی باشد. مبدل های دی سی به دی سی بیشتر در منابع تغذیه کلید زنی و موتور های دی سی به کار می روند. به طوری که جریان ورودی اغلب جریانی است که از یکسو ساز وارد مدار می شودو سپس می تواند به سطح ولتاژ مطلوب تغییر یابد . معمولا این مبدل با یک ترانس جداساز در مدار منبع تغذیه  کلید زنی استفاده می شود.  کاربرد اصلی مبدل  بوست در منابع تغذیه دی سی تنظیم شده و ترمز مولدی موتور های دی سی می باشد.به طوری که نام آن نشان می دهد ولتاژخروجی همیشه بزرگتر از ولتاژورودی است.هنگامی که کلید وصل می شود،دیود بایاس معکوس می شود ، بنابراین طبقه  خروجی را جدا می سازد.ورودی انرژی را به القاگر می رساند. هنگامی که کلید قطع است،طبقه خروجی انرژی را از القاگر و ورودی دریافت می کند.یک مبدل باک یک ولتاژ خروجی میانگین کمتر از ولتاژ ورودی دی سی تولید می کند.کاربرد اصلی آن در منابع  تغذیه دی سی تنظیم شده و کنترل سرعت موتور دی سی می باشد.در طول فاصله ای که کلید وصل است ،دیود بایاس معکوس می شودو ورودی انرژی را برای بار و القاگر فراهم می کند. در طول فاصله ای که کلید قطع است ،جریان القاگر از دیود عبور می کندو بخشی از انرژی خود را به بار می دهد.برای به دست آوردن کنترل اجرای زیاد از مبدل دی سی به دی سی، یک مدل خوب از مبدل نیاز می شود که مدل تحت دو مورد مهم از معادلات حالت میانگین که ولتاژ خازن و جریان سلف هستند ،ارائه می شود.در این تحقیق ابتدا سعی شده که به تاریخچه این پژوهش اشاره شود و تعدادی از کارهایی که در این زمینه انجام شده بیان شود و پس از بیان مختصری از کارهایی که باید انجام شود، ارائه مدلسازی دینامیکی انجام شد و مدلسازی دینامیکی مبدل باک و مبدل بوست در کاربردهای مهم و روش‌های مهم بیان شد و پس از ارائه الگوریتم‌های مربوطه برای تصدیق یافته‌های تئوری شبیه‌سازی با نرم‌افزار مطلب/ سیمولینک انجام شد و شبیه‌سازی و نتایج عددی در مطلب/ سیمولینک بیانگر تغییرات دو مورد مهم معادلات حالت میانگین که ولتاژ خازن و جریان سلف هستند، می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: مبدل باک، مبدل بوست، مدل میانگین فضای حالت، شبیه‌سازی.

 
تعداد بازديد : 141
مدل سازی پوشش دینامیکی شبکه های حسگر خودرویی بر مبنای مدل های آماری حرکت
 مدل سازی پوشش دینامیکی شبکه های حسگر خودرویی بر مبنای مدل های آماری حرکت
مدل سازی پوشش دینامیکی شبکه های حسگر خودرویی بر مبنای مدل های آماری حرکت
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 126 صفحه

چکیده:
شبکه های حسگر خودرویی شامل گره های متحرکی هستند که در طی حرکت به اندازه گیری پارامترهای فیزیکی و شیمیایی محیط می پردازند. گره های حسگر معمولا دارای انرژی محدودی هستند که همین محدودیت طول عمر باعث تحقیقات بسیاری توسط پژوهشگران بر روی شبکه ی حسگر    بی سیم شده است اما مبحث طول عمر در شبکه های حسگر خودرویی اهمیت کمتری نسبت به دیگر شبکه های حسگر دارد. پوشش در شبکه های حسگر خودرویی به چگونگی مشاهده ی فیزیکی فضا اطلاق می شود. بنابراین پوشش دینامیکی، پوششی بر مبنای مدل حرکت گره ها است که چندین خودرو با همکاری یکدیگر به مبحث پوشش محیط می پردازند. پوشش دینامیکی توسط چندین پژوهشگر مورد مطالعه قرار گرفته است که اغلب این پژوهشگران از مدل سنجش Boolean برای مدل سازی پوشش دینامیکی محیط استفاده کرده اند. اگر چه مدل های سنجش Shadow fading و Elfes مدل های واقعی تری برای مدل سازی پوشش دینامیکی محیط توسط شبکه های حسگر خودرویی می باشند. ما علاوه بر بررسی مدل های حرکت مختلف، مدل حرکت گوس مارکوف را به عنوان مدل اصلی حرکت برای مدل سازی پوشش دینامیکی با توجه به سه مدل سنجش Boolean، Shadow fading و Elfes انتخاب کرده ایم. ما این امر را با توجه به محاسبات تئوری موقعیت های گره ها در هر گام حرکت و مقایسه ی آن با نتایج مستقیم شبیه سازی مدل حرکت گوس مارکوف انجام    می دهیم. و در آخر مقایسه ای بین پوشش دینامیکی با سه مدل سنجش Boolean، Shadow fading و Elfes انجام  می دهیم.
کلید واژه: پوشش دینامیکی، مدل حرکت گوس مارکوف، مدل سنجش Boolean، مدل سنجش Shadow fading، مدل سنجش Elfes
 
تعداد بازديد : 163
شبیه سازی و کنترل یک سیستم تولید توان ترکیبی پیل سوختی/باطری/ ابر خازن به منظور تغذیه یك موتور الکت
 شبیه سازی و کنترل یک سیستم تولید توان ترکیبی پیل سوختی/باطری/ ابر خازن به منظور تغذیه یك موتور الکت
شبیه سازی و کنترل یک سیستم تولید توان ترکیبی پیل سوختی/باطری/ ابر خازن به منظور تغذیه یك موتور الکتریکی جریان مستقیم
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 114 صفحه

چكيده
در اين پايان نامه يك سيستم تركيبي توليد توان با استفاده از پيل سوختي/باتري/ابرخازن براي تغذيه يك خودوري برقي سبك با سيستم درايو موتور الكتريكي تحريك مستقل مورد مطالعه و شبيه سازي قرار گرفت. سیستم خودروی برقی از یک سیستم پیش خور و کنترلی، منابع چندگانه، واحد کنترل قدرت و سيستم مديريت انرژي، ماشین DC تحریک مستقل و بار خودروی برقی تشکیل شده است. مرجع سرعت سیستم مطابق درایو ECE-47 انتخاب شده است. بعبارتي یک مدل شامل چند منبع انرژي، مبتنی بر قواعد منطقی، الگوریتم کنترلی و سیستم ذخیره انرژی برای یک خودروی برقی سه چرخ سبک ارائه گرديده است. ویژگی اصلی خودروی برقی سبک از استراتژی کنترلی آن نشات می گیرد که سیستم مدیریت انرژی را برای باتری، پيل سوختي و ابرخازن تحت بار هاي مختلف پشتیبانی می کند. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که الگوریتم کنترلی می تواند بصورت کاملاً برنامه ریزی شده، سیستم چند منبعی را مدیریت کند. کاربرد مهم سيستم مديريت انرژي، مصالحه بین ذخیره سازی سوخت به همراه یک رانندگی پاک و همچنین کمک به موتور و باتری از نظر هزینه است. در اين پايان نامه در سيستم كنترل قدرت از كنترلرهاي تناسبي-انتگرالي استفاده شده است. نتايج شبيه سازي نشان داده است كه استفاده از كنترلرهاي فازي در مقابل كنترلرهاي بهره ثابت تناسبي-انتگرالي، قابليت سيستم مورد مطالعه را در پيگيري سرعت مرجع بيشتر افزايش مي دهد. كنترلرهاي فازي نسبت به كنترلرهاي تناسبي-انتگرالي كه در مقابل نوسانات سرعت پارامترهاي آن ها ثابت مي باشد، پارامترهاي خود را به روز كرده كه به اين كنترلرها خودتنظيم گفته مي شود. بنابراين در برابر تغييرات سرعت عملكرد بهتري از خود نشان مي دهند.
كلمات كليدي: سيستم تركيبي توليد توان، باتري، پيل سوختي، ابر خازن، الگوريتم كنترلي سيستم مديريت انرژي، كنترلر فازي
 
تعداد بازديد : 121
طراحی مبدل های dc-dc جهت تولید پالس ولتاژ بالا
 طراحی مبدل های dc-dc جهت تولید پالس ولتاژ بالا
طراحی مبدل های dc-dc جهت تولید پالس ولتاژ بالا
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 116 صفحه

چکیده
توان پالسی عبارت است از انباشتگی انرژی پس از یک مدت زمانی نسبتا طولانی و آزاد کردن خیلی سریع انرژی می باشد. که این فرآیند به منظور افزایش توان لحظه ای سیستم می باشد. ویژگی این پالس، شامل سطح ولتاژ و زمان صعود بر اساس نیازهای بار تعیین شده است. بهبود راندمان و قابلیت اطمینان در منابع توان پالسی با توجه به کاربرد آن در پلاسما، ارتباط اساسی با مشخصات سیستم های توان پالسی دارد. اخیراً با توجه به استفاده متعدد از منابع توان پالسی در حوزه های صنعتی و هسته ای، تحقیقات و بررسی زیادی در زمینه استفاده بهینه فناوری توان پالسی در پلاسما صورت گرفته است. اما مطلبی که در این رابطه نیاز به بررسی دارد این است که از بین آرایش ها مختلف موجود برای مولد های پالس قدرت، کدامیک در این کاربرد ها دارای کارایی بیشتر بوده و برای تولید شکل موج های پالس قدرت مورد نظر مناسب تر می باشد. در این راستا در فصل اول این پروژه ابتدا مطالب کلی در رابطه با سیستم های قدرت پالسی بیان شده و توضیحات مختصری در ارتباط با کاربرد های این سیستم ها در صنایع گوناگون ذکر گردیده است. در فصل دوم آرایش ها مختلف موجود برای سیستم های قدرت پالسی با توجه به نوع شکل پالس موج تولیدی آنها مورد بررسی قرار گرفته شده است. در فصل سوم در دو مقاله معتبر در مورد تولید توان پالسی بالا با ایجاد منبع جریان و منبع ولتاژ می باشد، که این ساختار ها براساس مدار بوک بوست مثبت ارائه شده که منجر به نتایج بسیار مطلوبی شده است. و این توپولوژی به دلیل مشکلات ایجاد شده در مدار اعم از افزایش جریان سلف در توان های بالا و زمان شارژ بالای خازن ها، بهبود مدار فوق ذکر اجتناب ناپذیر است. در فصل چهارم با بیان توپولوژی اصلاح شده و بررسی عملکرد آن با استفاده از نرم افزار مطلب، نتایج عملکرد سیستم مذکور مورد بررسی قرار گرفته شده است. نتایج حاصل از این تحقیق و همچنین پیشنهادات برای ادامه فعالیت های پژوهشی در فصل پنجم ارائه شده است.
واژه های کلیدی: پلاسما، پالس قدرت، نرم افزار مطلب، بوک بوست مثبت
تعداد بازديد : 149
شبیه سازی سیستم فتوولتاییک به منظور طراحی بهینه و حداکثر سوددهی
شبیه سازی سیستم فتوولتاییک به منظور طراحی بهینه و حداکثر سوددهی
شبیه سازی سیستم فتوولتاییک به منظور طراحی بهینه و حداکثر سوددهی
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 103 صفحه

چكيده
فتوولتاییک یا به اختصار PV، یکی از انواع سامانه‌های تولید برق از انرژی خورشیدی می‌باشد. در این روش با بکارگیری سلول‌های خورشیدی، تولید مستقیم الکتریسیته از تابش خورشید امکان‌پذیر می‌شود. سلول‌های خورشیدی از نوع نیمه رسانا می‌باشند که از سیلیسیوم یعنی دومین عنصر فراوان پوسته زمین ساخته می‌شوند. وقتی نور خورشید به یک سلول فتوولتاییک می‌تابد، بین دو الکترود منفی و مثبت اختلاف پتانسیل بروز کرده و این امر موجب جاری شدن جریان بین آنها می‌گردد. می‌توان فتوولتایک را در دسته فناوری‌های انرژی‌های تجدید پذیر قرار داد.
دو نوع اصلی از سامانه‌های فتوولتائیک (PV) برای استفاده در ساختمان‌ها وجود دارد: منفرد و متصل به شبکه. هنگامی که اتصال به شبکه برق ممکن نبوده و یا مورد دلخواه نباشد نیاز به یک سامانه منفرد می‌باشد. در چنین مواردی برای تأمین برق به هنگام شب و یا در روزهای ابری و نیز هنگام نیاز به حداکثر مقدار برق نیاز به چند انباره می‌باشد. اندازه آرایه های PV طوری تنظیم می‌شود که هم بارهای معمول روز هنگام و هم شارژ انباره‌ها را مهار کنند. در یک سامانه متصل به شبکه، برای تغییر جریان مستقیم از آرایه PV به جریان متناوب (AC) با ولتاژ مناسب شبکه نیاز به یک مبدل می‌باشد. باید توجه داشت که در این حالت نیازی به انباره وجود ندارد و بدین ترتیب صرفه جویی قابل توجهی هم در هزینه و هم در نگهداری سامانه، ایجاد خواهد شد. در سامانه‌های منفرد، الکتریسیته مازادی که در طول روز تولیده شده است برای استفاده در شب و یا روزهای تاریک و ابری در انباره‌ها ذخیره می‌گردد. از آنجا که قیمت مبدلها و سلولها و انباره گران می‌باشد، یک سامانه ترکیبی (هیبریدی) که از نیروی باد استفاده می‌کند اغلب مکمل ایده آل برای سامانه PV می‌باشد چرا که نه تنها در طول شب باد می‌وزد بلکه در هوای بد نیز معمولاً باد قابل توجهی وجود دارد. علاوه بر آن در زمستان، زمانی که انرژی خورشیدی کمی برای برداشت وجود دارد هوا معمولا بادخیزتر ازتابستان می‌باشد. با این حال تمام مناطق برای استفاده از نیروی باد مناسب نیستند. در کشور ايران به سبب مشکلات منابع انرژي فسيلي (محدوديت و آلودگي هاي زيست محيطي)، محدوديت هاي برق رساني، استفاده از انرژي هاي تجديدپذير و وجود منبع عظيم انرژي خورشيدي در سرتاسر ايران و ضرورت حداکثر بهره برداري از اين انرژي، لزوم بیشتری پیدا می کند.با توجه به بالا بودن هزینه اولیه این نیروگاه‌ها، با در نظرگرفتن مسائل مالی، قابلیت اطمینان و طراحی بهینه نیروگاه‌های فتوولتائیک امری ضروری است. در طراحي سيستم هاي برق خورشيدي به صورت متصل به شبكه و قطع از شبكه، تعداد باتري هاي مورد نياز، پنلهاي مورد نياز، شارژكنترلر و اينورتر می بایست به¬گونه ای محاسبه شوند که بهترین راندمان و حداکثر سوددهی داشته باشند. همچنين بايد ميزان فضاي مورد نياز جهت نصب پنلهاي خورشيدي، هزينه ها و محاسبات مربوط به بازگشت سرمايه و ميزان گازهاي گلخانه اي كه با انجام پروژه هاي خورشيدي به جو وارد نمي شود، در محاسبات وارد شود.
تعداد بازديد : 153
ردگیری نقطه توان بیشینه با بکارگیری تشخیص پارامتر برخط برای توربین بادی با ژنراتور مغناطیس دائم
 ردگیری نقطه توان بیشینه با بکارگیری تشخیص پارامتر برخط برای توربین بادی با ژنراتور مغناطیس دائم
ردگیری نقطه توان بیشینه با بکارگیری تشخیص پارامتر برخط برای توربین بادی با ژنراتور مغناطیس دائم
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 82 صفحه
چکيده
باد یک منبع مناسب و قدرتمند انرژی است. تولید توان در یک توربین بادی با سرعت متغیر، موضوعی جالب توجه است. چراکه در سیستم های مبدل انرژی باد حداکثر بهره برداری در هر سرعتی قابل دستیابی است. اما این سیستم برای محاسبه سرعت بهینه توربین نیاز به پارامترهای آن دارد. در این پایان نامه، یک روش کنترلی برای ردگیری نقطه توان بیشینه در سیستم مبدل انرژی باد ارائه می شود که در آن شناسایی پارامتر برخط با روش کمترین مربعات بکار می رود. در تحقیق ما، سیستم مبدل انرژی باد بر پایه ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم است. ورودی سیستم کنترل، تفاضل سرعت مطلوب ژنراتور و سرعت واقعی آن است. سرعت مطلوب همان سرعت دورانی است که در آن ژنراتور توان بیشینه را از توربین بادی دریافت می کند. همچنین فرض شده است که شعاع پره های توربین در سیستم کنترل بدرستی انتخاب نشده و طی یک فرآیند شناسایی برخط، به مقدار مطلوب خود میل می کند.
کليد واژه‌ها:  توربین بادی، ردگیری نقطه توان بیشینه، ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم، شناسایی پارامتر برخط
تعداد بازديد : 149
تشخیص جزیره در مزارع بادی در حضور جبران‌سازهای SVC و STATCOM
 تشخیص جزیره در مزارع بادی در حضور جبران‌سازهای SVC و STATCOM
تشخیص جزیره در مزارع بادی در حضور جبران‌سازهای SVC و STATCOM
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 136 صفحه
 
چکیده
تمایل به استفاده از منابع تولیدات پراکنده (DG) به دلیل مزایای متعدد آن‌ها، به طور روزافزونی در حال گسترش است. عدم تناسب میزان بار مصرفی و توان تولیدی موجب خواهد شد که سیستم‌های قدرت در نزدیکی ظرفیت اسمی مربوطه بهره‌برداری گردد که بکارگیری ادوات کنترلی FACTS با هدف به تعویق انداختن نیاز فوری به توسعه‌ی شبکه‌ی فعلی، این مسئله را به طور جدی تشدید خواهد کرد. در چنین شرایطی، بروز هر خطا می‌تواند سبب خروج‌های جزئی (Partial Outages)، حالت جزیره‌ای (Islanding) و حتی وقفه کامل (Blackout) گردد. از میان این حالت‌ها، بروز شرایط جزیره‌ای (Islanding) به گونه‌ای است که بخشی از شبکه به طور منفک از کل سیستم بهره‌برداری گردد. در این پایان‌نامه، به منظور تشخیص سریع جزیره‌ی ایجاد شده در حضور ادوات کنترلی STATCAM و SVC، روش جدیدی ارائه شده است که در صورت وقوع آن، جزیره‌ی ایجاد شده در کم‌ترین زمان ممکن آشکارسازی شده و منبع تولید پراکنده از مدار ایزوله گردد. روش پیشنهادی بر این اساس استوار است که حالات گذرای پارامترهای شبکه در حالت جزیره‌ای دارای ویژگی‌های خاص خود هستند. با توجه به اینکه ویژگی‌های سیگنال‌های گذرا ممکن است به‌ طور مستقیم قابل استخراج نباشد، بنابراین به فرآیندی برای تشخیص دقیق و سریع آنها نیاز خواهیم داشت که در این تحقیق، الگوریتم‌های تشخیص الگو(Pattern Recognition ) به کمک تبدیل موجک (Wavelet Transform) ابزاری مناسب برای رسیدن به این هدف مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج به دست آمده قابلیت روش پبشنهادی در تشخیص دقیق حالت جزیره‌ای را در شرایط مختلف نشان می‌دهد.
تعداد بازديد : 201
ليست صفحات
تعداد صفحات : 6