جستجوگر پیشرفته سایت



دانلود مقاله ترجمه شده : مروری بر امنیت شبکه و رمزنگاری
دانلود-مقاله-ترجمه-شده--مروری-بر-امنیت-شبکه-و-رمزنگاری
دانلود مقاله ترجمه شده : مروری بر امنیت شبکه و رمزنگاری
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 35
حجم فایل: 13 کیلوبایت

عنوان ترجمه فارسی: مروری بر امنیت شبکه و رمزنگاری
نویسنده/ناشر/نام مجله : International Transaction of Electrical and Computer Engineers System
سال انتشار 2015
تعداد صفحات انگليسی: 11
تعداد صفحات فارسی: 35
نوع فایل های ضمیمه Pdf+Word
عنوان مقاله انگليسی: Review on Network Security and Cryptography

تعداد بازديد : 173
مقاله ترجمه شده : مدلسازی و تحلیل عملکرد دیوارهای آتش شبکه
مقاله-ترجمه-شده--مدلسازی-و-تحلیل-عملکرد-دیوارهای-آتش-شبکه
مقاله ترجمه شده : مدلسازی و تحلیل عملکرد دیوارهای آتش شبکه
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: Doc
تعداد صفحات: 26
حجم فایل: 13 کیلوبایت

دانلود رایگان مقاله انگلیسی

عنوان ترجمه فارسی : مدلسازی و تحلیل عملکرد دیوارهای آتش شبکه
نویسنده/ناشر/نام مجله : IEEE, Transactions on Network and Service Management
سال انتشار : 2012
تعداد صفحات انگليسي : 10
تعداد صفحات فارسي : 26
نوع فایل های ضمیمه : Pdf+Word



عنوان مقاله انگليسي
Performance Modeling and Analysis of Network Firewalls



تعداد بازديد : 179
پایان نامه بررسی مشخصات و خصوصیات IPV6 و WEB2
 پایان نامه بررسی مشخصات و خصوصیات IPV6 و WEB2
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 80 صفحه
چکیده
در تدوین پروژه ذیل به بیان سه فصل پرداختیم که به شرح ذیل می باشد:
در فصل اول به بیان کلیاتی درباره اینترنت و اهمیت این تکنولوژی و همچنین ابزار و پروتکل های موجود در این مقوله پرداختیم
در فصل دوم به بررسی ۶IPV  که سیستم جدید آدرس دهی بر اساس پروتکل اینترنتی است که می تواند تعداد آدرس های اینترنتی را نسبت به IPv4 تا چندین برابر افزایش دهد پرداختیم و به مقوله های مختلفی در این زمینه پرداخته و بررسی نمودیم
در فصل سوم به بررسی وب ۲  اشاراتی شد  که در یکی دو سال اخیر کسب و کارهای مختلف، مراجع دانشگاهی و متخصصان فنی به بحثهای بسیاری درباره "وب ۲" پرداخته اند. اخبار، نوشته ها، نقدهای مرتبط با "وب ۲" آنقدر بالا بود و هست که باید اذعان کرد که "وب ۲" اینترنت را تکان داد و در این زمینه نیز به بیان مطالبی پرداختیم کلید واژه : اینترنت ، پروتکل ، وب ، IPv6 ، IPV4  و WEB2
 
تعداد بازديد : 255
پایان نامه امنيت شبكه و رمزگذاري
پایان نامه امنيت شبكه و رمزگذاري

فـرمت: DOC
تعداد صفحات: 70 صفحه
رشتــه :
کامپیوتر

 

بصورت کامل ، مرتب ، قابل ویرایش و آماده چاپ میباشد.

تعداد بازديد : 397
پایان نامه رویکردی جهت شبیه سازی امنیت در شبکه ها
پایان نامه رویکردی جهت شبیه سازی امنیت در شبکه ها

فـرمت: DOC
تعداد صفحات: ۶۸ صفحه
رشتــه : کامپیوتر

 

بصورت کامل ، مرتب ، قابل ویرایش و آماده چاپ میباشد.

توضیحات:

 چکیده

چهارچوب Authentication, Authorization, Accounting بعنوان سرویس AAA مطرح می شود و از مدتها پیش، اهمیت شگرفی در زیربنای اینترنت داشته است. احراز هویت و صدور مجوز بدلیل قسمت امنیتی این چهارچوب، اهمیت ویژه ای دارند و به همین علت سرویس دهنده جداگانه ای بنام AA Server به آنها اختصاص داده شده است. قبلاً ،در شبکه های بزرگ،کنترل دسترسی بواسطه پروتکل RADIUS از طریق سرویس دهندگان RADIUS انجام می گرفت و این پروتکل گسترده ترین پروتکل در شبکه اینترنت بشمار می رفت. اما با پیدایش پروتکل Mobile IP و گسترش شبکه بی سیم به اندازه کره خاکی و حتی فراتر از آن،برای ارتباط با Satellite ها و مکانیزم های جدید و تحقیقات وسیع در زمینهAAA موجب شد تا امروزه پروتکل های جدیدی جایگزین RADIUS گردند. تحول بزرگی به صورت عبور از مرحله ای به مرحله تازه ای آغاز شده است و این تحول بزرگ، گذار از Laptop Computing به Mobile Computing است. در آغاز، برای احرازهویت کاربر لازم بود تا اعتبارات کاربر بصورت انبوه در دستگاه موبایل ذخیره گردد.اما امروزه ،این کاربرد منسوخ شده است و محاسبات سنگین در سمت سرویس دهنده انجام می شود پایین بودن قدرت محاسباتی دستگاه موبایل و رشد نمایی شبکه های موبایل موجب مشکلی بنام تاخیر و درنتیجه اختلال یا از هم گسیختگی ارتباطات گردید به ویژه این مساله در اتباطات TCP و کاربردهای VoIP ،Video Streaming دیده شده است. امروزه امنیت در کنار کیفیت سرویس دهی (QoS) معنا پیدا می کند و Authentication درکنار Performance مطرح می شود در نتیجه در طراحی پروتکل های جدید سعی شده است تا توان محاسباتی بیشتر در سمت سرویس دهنده، بکار برده شود و هر الگوریتم رمزنگاری در جای مناسب خود، استفاده شود. این مساله را می توان در مقالات بین المللی در زمینه Mobile IP به راحتی مشاهده کرد. یک راستای اصلی در تحقیقات در زمینه به پیش می رود و آن عبارت از ایجاد پروتکلی امن و کارا است.

در این پایان نامه ، به بررسی مکانیزم های امنیتی و پروتکلهایی که در سیستم های واقعی مورد استفاده قرار گرفته اند، پرداخته و نیز با در نظر گرفتن فاکتور امنیت در کنار کارایی ، یک پروتکل احرازهویت برای شبکه های بسیار بزرگ موبایل با قابلیت رشد نمایی، پیشنهاد خواهیم داد و با ارزیابی امنیتی ، امنیت پروتکل را سنجیده و سپس با محاسبه هزینه محاسباتی و هزینه حمل و نقل ، آنرا در زمینه Performance مورد قیاس قرار خواهیم داد.

تعداد بازديد : 263
پایان نامه تأثیر AAA بر روی شبکه‌های NGN
پایان نامه تأثیر AAA بر روی شبکه‌های NGN

فـرمت: DOC
تعداد صفحات: ۹۶ صفحه
رشتــه : کامپیوتر

 

در قرن حاضر که عصر ارتباطات نامیده شده است اهمیت ارتباطات و اطلاعات کاملاً واضح است. در این میان حرکت به سمت ارتباطات پرسرعت بسیار حائز اهمیت است. نحوه ارتباط مردم در سال‌های اخیر به واسطه وجود اینترنت تغییر کرده و مردم خواهان ارتباط Real Time هستند که با وجود اینترنت این ارتباطات به صورت چندگانه در آمده است و همگی باید به صورت واحد به آنچه Call می‌نامیم تبدیل شود.رقابت فشرده و افزایش حجم ترافیک دیتا، ارائه دهندگان سرویس‌های مخابراتی را ناگزیر به بازنگری شبکه موجود کرده است.

در واقع مشکلات موجود در شبکه های TDM باعث شد که طراحی و پیاده سازی شبکه های NGN مطرح گردد. ایجاد یک شبکه واحد و ارائه خدمات از طریق آن وبا توجه به هزینه پایین و سرعت بالای شبکه های کامپیوتری، استفاده از این شبکه‌ها به عنوان بستر و ادغام سایر شبکه‌ها با آن، می‌تواند به عنوان یک راه حل جهت کاهش هزینه های ارائه دهندگان سرویس شود با توجه به این مطلب انتظار این است که در شبکه های نسل آینده، تمام ویژگی‌های خوب و مطلوب شبکه های موجود، نظیر امنیت، محرمانگی و انعطاف پذیری شبکه های کامپیوتری، پشتیبانی از کاربران متحرک در شبکه های سلولی و غیره را دارا باشند و به صورت یکپارچه به کاربران ثابت و یا متحرک، با کیفیت مطلوب ارائه نماید.

امروزه امنیت بخش قابل توجهی از بودجه فناوری اطلاعات در سازمان‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. ترس از تهدید شدن منابع و سرمایه های اطلاعاتی به وسیله حملات اینترنتی این بودجه را به سازمان‌ها تحمیل می‌کند.

مفهوم امنیت در دنیای واقعی مفهومی حیاتی و کاملاً شناخته شده برای بشر بوده و هست . در دوران ماقبل تاریخ، امنیت مفهومی کاملاً فیزیکی را شامل می‌شد که عبارت بود از اصول حفظ بقا نظیر امنیت در برابر حمله‌ی دیگران یا حیوانات و نیز امنیت تأمین غذا. به تدریج نیازهای دیگری چون امنیت در برابر حوادث طبیعی یا بیماری‌ها و در اختیار داشتن مکانی برای زندگی و استراحت بدون مواجهه با خطر به نیازهای پیشین بشر افزوده شد . با پیشرفت تمدن و شکل گیری جوامع، محدوده‌ی امنیت ابعاد بسیار گسترده تری یافت و با تفکیک حوزه‌ی اموال و حقوق شخصی افراد از یکدیگر و از اموال عمومی و همچنین تعریف قلمروهای ملی و بین‌المللی، به تدریج مفاهیم وسیعی مانند حریم خصوصی، امنیت اجتماعی، امنیت مالی، امنیت سیاسی، امنیت ملی و امنیت اقتصادی را نیز شامل گردید . این مفاهیم گرچه دیگر کاملاً محدود به نیازهای فیزیکی بشر نمی‌شدند، ولی بیشتر اوقات تحقق و دستیابی به آن‌ها مستلزم وجود و یا استفاده از محیط‌های واقعی و فیزیکی بود.

اطمینان از ایمن بودن سرمایه های اطلاعاتی و تجهیزات زیرساختی کشور گذشته از ابعاد گسترده امنیت ملی ، کلید قفل فرصت‌های بی‌شمار تجاری و غیرتجاری جدید اینترنتی است . آنچه مسلم است چالش امنیتی رودرروی کشور عدم دسترسی به فناوری و یا عدم وجود محصولات امنیتی نیست ، بلکه سیاست‌گذاری ، فرهنگ سازی، بهره‌وری مناسب از منابع موجود و نیز سازگاری آن‌ها به گونه ای است که نیاز منحصربه‌فرد شبکه و فضای دیجیتالی کشور را تأمین کند . در این راستا توجه به این نکته ضروری است که معماری امنیت اطلاعات فرآیندی از فرآیندهای جاری در معماری فناوری اطلاعات در سطوح مختلف اعم از ملی و سازمانی است که در این فرآیند به تناسب و نیاز از ابزارهای لازم استفاده خواهد شد .

همچنین اشکال عمده شبکه های مبتنی بر بسته نداشتن امنیت کافی و دشواری پیاده سازی سیستم‌های امنیتی در این شبکه‌ها نسبت به شبکه های مبتنی بر مدار است.با توجه به نزدیکی شبکه های بسته ایی به شبکه های کامپیوتری ، نرم افزار نقش بسیار مهمی در این شبکه‌ها دارد لذا سرقت بسته‌ها ، حملات ویروسی و هکرها در شبکه بسته ایی بسیار رایج است.

مثل همگرایی شبکه‌ها و خدمات تحت چارچوب ساختارهای NGN ، امنیت یک ویژگی کلیدی است زیرا همگرایی نشان دهنده یک سطح از پیچیدگی است که این صنعت به طور کلی باید تعادل بین قابلیت عملکرد محتاطانه و مقاوم سازی خدمات برقرار کند .گذر به یک چارچوب NGN بسیاری از مسائل حیاتی تجارت در جامعه ارائه دهندگان خدمات و برای شرکت‌های بزرگ در حال تحول به معماری مجازی را حل می کند به ویژه در بهره‌وری سرمایه و کاهش هزینه‌ها.

تعداد بازديد : 195
ارائه یک سیستم تشخیص نفوذ به شبکه کامپیوتری با استفاده از الگوریتم فراابتکاری
 ارائه یک سیستم تشخیص نفوذ به شبکه کامپیوتری با استفاده از الگوریتم فراابتکاری

دانلود متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته فناوری اطلاعات

با عنوان : ارائه یک سیستم تشخیص نفوذ به شبکه کامپیوتری با استفاده از الگوریتم فراابتکاری

تعداد صفحات :98

امروزه گسترش تکنولوژی بخصوص شبکه های رایانه ای و وابسته شدن هرچه بیشتر مردم به این تکنولوژی بر کسی پوشیده نیست. در کنار آن فعالیت های مخربانه عده ای سودجو جهت آسیب رسانی به اطلاعات دیگران در این حوزه، شکل های جدیدی بخود گرفته و همچنان در موازات پیشرفت تکنولوژی، این فعالیت های مخربانه نیز پیشرفت چشمگیری داشته است. از جمله این فعالیت های مخربانه، حملات متنوع و پیچیده به شبکه های رایانه ای می باشد. از این رو در ادامه به بررسی سیستم های تشخیص نفوذ به شبکه های رایانه ای به عنوان یک ابزار قدرتمند برای تشخیص حملات پرداخته و با بررسی تکنیک های مطرح در حوزه داده کاوی و بخصوص الگوریتم ماشین های بردار پشتیبان ، راهی برای بهبود ضعف های بکارگیری این الگوریتم در سیستم های تشخیص نفوذ مطرح می کنیم.

الگوریتم ماشین های بردار پشتیبان یک الگوریتم قدرتمند برای دسته بندی داده ها است اما دارای ضعف هایی مثل تنظیم پارامترهای مورد نیازش می باشد. برای حل این چالش مهم از الگوریتم های قدرتمند در حوزه محاسبات تکاملی ازقبیل الگوریتم ژنتیک، الگوریتم رقابت استعماری و الگوریتم ازدحام ذرات استفاده می کنیم. مشکل دیگر الگوریتم های ماشین بردار پشتیبان این است که صرفا برای دسته بندی داده های دو کلاسه طراحی شده اند، در صورتیکه مجموعه داده موجود برای سیستم های تشخیص نفوذ بیشتر از دو کلاس دارند. در نهایت ماشین بردار پشتیبانی ارائه شد که علاوه بر انجام عمل دسته بندی برای داده هایی با بیش از دو کلاس ، پارامترهای مورد نیازش را از طریق الگوریتم های فراابتکاری تنظیم  می کند.

تعداد بازديد : 649
دانلود پروژه بررسی شبکه های کامپیوتری ، سخت افزار و نرم افزار شبکه
دانلود پروژه بررسی شبکه های کامپیوتری ، سخت افزار و نرم افزار شبکه

عنوان پروژه :  بررسی شبکه های کامپیوتری ، سخت افزار و نرم افزار شبکه و آشنایی با امنیت شبکه های کامپیوتری

تعداد صفحات : ۱۹۸

شرح مختصر پروژه : برای یک تکنسین رشته کامپیوتر ، دانستن شبکه و اینکه کامپیوتر ها چطور با یکدیگر در یک شبکه کامپیوتری (Computer Networking) ارتباط برقرار می کنند بسیار مهم می باشد. این روزها استفاده از کامپیوترها در یک Setting خاص و حرفه ای بدون وجود شبکه تصور کردنی نیست.تکنسین های شبکه باید تمامی ملزومات یک شبکه کامپیوتری را بدانند و بر نگهداری و اشکال زدایی شبکه های خود مسلط باشند.

در این بخش اساس آنچه شبکه های کامپیوتری را میسازند،معرفی می گردد و همچنین سخت افزار ، نرم افزار و امنیت شبکه مورد بحث قرار میگیرد.در این جا نگاهی می اندازیم به توپولوژی های مختلف،سیستم عامل های شبکه و اطلاعات عمومی راجع به شبکه های کامپیوتری.جهت درک بهتر مطالب دیگر بخشها ،فهم اساسی مطالب این بخش لازم می باشد.

یک شبکه کامپوتری از دو جزء اساسی تشکیل شده : Entity که اطلاعات و منابع را به اشتراک می گذارد،شبیه سرورها و ایستگاه های کاری. جزء دوم واسطه ایست که Entity ها را قادر به ایجاد ارتباط با یکدیگر می سازد ، که کابل یا واسط بی سیم می باشد.

 

سخت افزار و نرم افزار شبکه های کامپیوتری :

اینترنت یکی از شاهکارهای بشریت در زمینه ارتباطات است . با ایجاد زیر ساخت مناسب ارتباطی ، کاربران موجود در اقصی نقاط دنیا قادر به ارسال نامه های الکترونیکی ، مشاهده صفحات وب ، ارسال و دریافت فایل های اطلاعاتی در کمتر از چند ثانیه  می باشند. شبکه ارتباطی موجود با بکارگیری انواع تجهیزات مخابراتی، سخت افزاری و نرم افزاری ، زیر ساخت مناسب ارتباطی را برای عموم کاربران اینترنت فراهم آورده است . یکی از عناصر اصلی و مهم که شاید اغلب کاربران اینترنت آن را تاکنون مشاهده ننموده اند ، روتر است .روترها کامپیوترهای خاصی هستند که پیام های اطلاعاتی کاربران را با استفاده از هزاران مسیر موجود به مقاصد مورد نظر هدایت می نمایند.

امنیت شبکه های کامپیوتری :

یک مدیر شبکه باید منابع محرمانه را از دسترس عموم کاربران دور نگه دارد و تنها به کاربرانی که اجازه دسترسی به این منابع را دارند ،امکان استفاده از آنها را دهد .

سرفصل های پروژه :

تعداد بازديد : 1317
دانلود پایان نامه ارشد: بررسی امنیت شبکه های بیسیم با تکیه بر پروتکل WEP
دانلود پایان نامه ارشد:  بررسی امنیت شبکه های بیسیم با تکیه بر پروتکل WEP

چکیده:

شبکه های بیسیم پیامهای خود را با استفاده از امواج رادیویی منتشر می نمایند بنابراین بسیار راحت تر از شبکه های سیمی قابل شنود می باشند.در اوایل سال 2001 میلادی ضعف های امنیتی مهمی توسط رمزنگاران شناسایی شد که موجب ارایه نسخه جدید 802.11i توسط IEEE گردید. در سال 2003 میلادی WEP با پروتکل WIFI Protected Access) WPA) جایگزین گردید و در سال 2004 میلادی نیز WPA2 معرفی گردید.هدف از سمینار مروری بر شبکه های بیسیم و پروتکل WEP، ارائه نقاط ضعف و شیوه های حمله به آن و تشریح پروتکل های WPA و WPA2 می باشد.

مقدمه:

با توجه به گسترش شبکه های بی سیم در عصر جدید و ماهیت این دسته از شبکه ها که بر اساس سیگنالهای رادیویی کار میکنند، مهم ترین نکته در استفاده از این نوع شبکه ها آگاهی از نقاط قوت و ضعف آنها می باشد و با توجه به این آگاهی ها و امکانات نهفته در این شبکه ها با استفاده از پیکربندی درست می توان به امنیت قابل قبولی دست یافت.

فصل اول : کلیات
1-1) معرفی شبکه های بیسیم و مقایسه آن با شبکه های کابلی ماهیت انتقال اطلاعات در شبکه های بی سیم بر مبنای امواج الکتریکی(امواج رادیویی، مادون قرمز) میباشد. در شبکه های بی سیم هیچ گونه اتصال فیزیکی مابین کامپیوترها وجود ندارد.
مزایای شبکه های بیسیم
• Mobility(پویایی) کاربران در محدوده شبکه بی سیم بدون هیچ گونه اتصال فیزیکی می توانندفعالیت نمایند.
• هزینه نصب شبکه های بی سیم در مقایسه با شبکه های کابلی بسیار پائین تر میباشد و با سرعت بیشتری نصب میگردد.
• برد شبکه های بیسیم به آسانی قابل توسعه می باشد.
• Flexibility/Scalability کامپیوترهای جدید بدون نیاز به کابل براحتی به شبکه متصل می شوند.
معایب شبکه های بیسیم در مقایسه با شبکه های سیمی
• سرعت:تکنولوژی شبکه های بیسیم بسیار کندتر از تکنولوژی شبکه های کابلی میباشد.
• امنیت: شبکههای بیسیم در مقایسه با شبکه های کابلی بسیار ناامن میباشند.
1 -2) اجزاء اصلی شبکه بیسیم
° عناصر فعال شبکه های بیسیم
• کارت شبکه بیسیم (مثل Wireless Ethernet NIC و یا Bluetooth NIC) که در هر کامپیوتری به دو صورت فرستنده و گیرنده عمل می کند که در حالت فرستنده 1 باید متصل شود، که NIC اطلاعات را از لایه سه شبکه( لایه شبکه) گرفته و اطلاعات را بصورت فریم کدگذاری می کند و بعداز فراخوانی به صورت امواج الکتریکی، آنها را انتقال می دهد. NIC در حالت گیرنده هم عکس عمل فرستنده عمل می کند.
 Network Card
(WAP • 2
(Access Point/ که از طریق کابل به نود اصلی شبکه بیسیم متصل می شود. اگر در شبکه ای WAP مورد استفاده قرار گیرد تمامی کامپیوترها باید با WAP ارتباط برقرار نمایند.
1-3) معماری شبکه های بیسیم
Ad-Hoc •
Infrastructure •
در یک تقسیم بندی کلی میتوان دو توپولوژی را برای شبکههای بیسیم در نظر گرفت.
IBSS استاندارد براساس که Ad Hoc 3
است، در این توپولوژی ایستگاه های کاری از طریق رسانه بیسیم به صورت نظیر به نظیر با یکدیگر در ارتباط هستند و برای تبادل داده از تجهیزات یا ایستگاه واسطی استفاده نمیکنند. در این توپولوژی به سبب محدودیتهای فاصله، هر ایستگاهی نمیتواند با تمام ایستگاههای دیگر درتماس باشد، پس شرط اتصال مستقیم در توپولوژی IBSS آن است که ایستگاهها در محدوده عملیاتی بیسیم شبکه قرار داشته باشند.

تعداد صفحات : 52

تعداد بازديد : 651
پروژه بررسی اصول و مبانی امنیت در شبکه های رایانه ای
پروژه بررسی اصول و مبانی امنیت در شبکه های رایانه ای
مشخصات مقاله:
عنوان کامل: پرروژه بررسی اصول و مبانی امنیت در شبکه های رایانه ای
دسته: کامپییوتر
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات پروژه: ۱۷۴

چکیده ای از مقدمه آغازین ” پایان نامه امنیت در شبکه های رایانه ای ” بدین شرح است:

چنانچه به اهمیت شبکه‌های اطلاعاتی (الکترونیکی) و نقش اساسی آن دریافت اجتماعی آینده پی برده باشیم، اهمیت امنیت این شبکه‌ها مشخص می‌گردد. اگر امنیت شبکه برقرار نگردد، مزیتهای فراوان آن نیز به خوبی حاصل نخواهد شد و پول و تجارت الکترونیک، خدمات به کاربران خاص، اطلاعات شخصی، اطلاعاتی عمومی و نشریات الکترونیک همه و همه در معرض دستکاری و سوءاستفاده‌های مادی و معنوی هستند. همچنین دستکاری اطلاعات- به عنوان زیربنای فکری ملت‌ها توسط گروههای سازماندهی شده بین‌المللی، به نوعی مختل ساختن امنیت ملی و تهاجم علیه دولت‌ها و تهدیدی ملی محسوب می‌شود.
برای کشور ما که بسیاری از نرم‌افزارهای پایه از قبیل سیستم عامل و نرم‌افزارهای کاربردی و اینترنتی، از طریق واسطه‌ها و شرکتهای خارجی تهیه می‌شود، بیم نفوذ از طریق راههای مخفی وجود دارد. در آینده که بانکها و بسیاری از نهادها و دستگاههای دیگر از طریق شبکه به فعالیت می‌پردازند، جلوگیری از نفوذ عوامل مخرب در شبکه بصورت مسئله‌ای استراتژیک درخواهد آمد که نپرداختن به آن باعث ایراد خساراتی خواهد شد که بعضاً جبران‌ناپذیر خواهد بود. چنانچه یک پیغام خاص، مثلاً از طرف شرکت مایکروسافت، به کلیه سایتهای ایرانی ارسال شود و سیستم عاملها در واکنش به این پیغام سیستمها را خراب کنند و از کار بیندازند، چه ضررهای هنگفتی به امنیت و اقتصاد مملکت وارد خواهد شد؟
نکته جالب اینکه بزرگترین شرکت تولید نرم‌افزارهای امنیت شبکه، شرکت چک پوینت است که شعبه اصلی آن در اسرائیل می‌باشد. مسأله امنیت شبکه برای کشورها، مسأله‌ای استراتژیک است؛ بنابراین کشور ما نیز باید به آخرین تکنولوژیهای امنیت شبکه مجهز شود و از آنجایی که این تکنولوژیها به صورت محصولات نرم‌افزاری قابل خریداری نیستند، پس می‌بایست محققین کشور این مهم را بدست بگیرند و در آن فعالیت نمایند.
امروزه اینترنت آنقدر قابل دسترس شده که هرکس بدون توجه به محل زندگی، ملیت، شغل و زمان میتواند به آن راه یابد و از آن بهره ببرد. همین سهولت دسترسی آن را در معرض خطراتی چون گم شدن، ربوده شدن، مخدوش شدن یا سوءاستفاده از اطلاعات موجود در آن قرار می‌دهد. اگر اطلاعات روی کاغذ چاپ شده بود و در قفسه‌ای از اتاقهای محفوظ اداره مربوطه نگهداری می‌شد، برای دسترسی به آنها افراد غیرمجاز می‌بایست از حصارهای مختلف عبور می‌کردند، اما اکنون چند اشاره به کلیدهای رایانه‌ای برای این منظور کافی است.
————-

 

تعداد بازديد : 697
ليست صفحات
تعداد صفحات : 4