فـرمت: DOC
تعداد صفحات: ۹۶ صفحه
رشتــه : کامپیوتر
در قرن حاضر که عصر ارتباطات نامیده شده است اهمیت ارتباطات و اطلاعات کاملاً واضح است. در این میان حرکت به سمت ارتباطات پرسرعت بسیار حائز اهمیت است. نحوه ارتباط مردم در سالهای اخیر به واسطه وجود اینترنت تغییر کرده و مردم خواهان ارتباط Real Time هستند که با وجود اینترنت این ارتباطات به صورت چندگانه در آمده است و همگی باید به صورت واحد به آنچه Call مینامیم تبدیل شود.رقابت فشرده و افزایش حجم ترافیک دیتا، ارائه دهندگان سرویسهای مخابراتی را ناگزیر به بازنگری شبکه موجود کرده است.
در واقع مشکلات موجود در شبکه های TDM باعث شد که طراحی و پیاده سازی شبکه های NGN مطرح گردد. ایجاد یک شبکه واحد و ارائه خدمات از طریق آن وبا توجه به هزینه پایین و سرعت بالای شبکه های کامپیوتری، استفاده از این شبکهها به عنوان بستر و ادغام سایر شبکهها با آن، میتواند به عنوان یک راه حل جهت کاهش هزینه های ارائه دهندگان سرویس شود با توجه به این مطلب انتظار این است که در شبکه های نسل آینده، تمام ویژگیهای خوب و مطلوب شبکه های موجود، نظیر امنیت، محرمانگی و انعطاف پذیری شبکه های کامپیوتری، پشتیبانی از کاربران متحرک در شبکه های سلولی و غیره را دارا باشند و به صورت یکپارچه به کاربران ثابت و یا متحرک، با کیفیت مطلوب ارائه نماید.
امروزه امنیت بخش قابل توجهی از بودجه فناوری اطلاعات در سازمانها را به خود اختصاص میدهد. ترس از تهدید شدن منابع و سرمایه های اطلاعاتی به وسیله حملات اینترنتی این بودجه را به سازمانها تحمیل میکند.
مفهوم امنیت در دنیای واقعی مفهومی حیاتی و کاملاً شناخته شده برای بشر بوده و هست . در دوران ماقبل تاریخ، امنیت مفهومی کاملاً فیزیکی را شامل میشد که عبارت بود از اصول حفظ بقا نظیر امنیت در برابر حملهی دیگران یا حیوانات و نیز امنیت تأمین غذا. به تدریج نیازهای دیگری چون امنیت در برابر حوادث طبیعی یا بیماریها و در اختیار داشتن مکانی برای زندگی و استراحت بدون مواجهه با خطر به نیازهای پیشین بشر افزوده شد . با پیشرفت تمدن و شکل گیری جوامع، محدودهی امنیت ابعاد بسیار گسترده تری یافت و با تفکیک حوزهی اموال و حقوق شخصی افراد از یکدیگر و از اموال عمومی و همچنین تعریف قلمروهای ملی و بینالمللی، به تدریج مفاهیم وسیعی مانند حریم خصوصی، امنیت اجتماعی، امنیت مالی، امنیت سیاسی، امنیت ملی و امنیت اقتصادی را نیز شامل گردید . این مفاهیم گرچه دیگر کاملاً محدود به نیازهای فیزیکی بشر نمیشدند، ولی بیشتر اوقات تحقق و دستیابی به آنها مستلزم وجود و یا استفاده از محیطهای واقعی و فیزیکی بود.
اطمینان از ایمن بودن سرمایه های اطلاعاتی و تجهیزات زیرساختی کشور گذشته از ابعاد گسترده امنیت ملی ، کلید قفل فرصتهای بیشمار تجاری و غیرتجاری جدید اینترنتی است . آنچه مسلم است چالش امنیتی رودرروی کشور عدم دسترسی به فناوری و یا عدم وجود محصولات امنیتی نیست ، بلکه سیاستگذاری ، فرهنگ سازی، بهرهوری مناسب از منابع موجود و نیز سازگاری آنها به گونه ای است که نیاز منحصربهفرد شبکه و فضای دیجیتالی کشور را تأمین کند . در این راستا توجه به این نکته ضروری است که معماری امنیت اطلاعات فرآیندی از فرآیندهای جاری در معماری فناوری اطلاعات در سطوح مختلف اعم از ملی و سازمانی است که در این فرآیند به تناسب و نیاز از ابزارهای لازم استفاده خواهد شد .
همچنین اشکال عمده شبکه های مبتنی بر بسته نداشتن امنیت کافی و دشواری پیاده سازی سیستمهای امنیتی در این شبکهها نسبت به شبکه های مبتنی بر مدار است.با توجه به نزدیکی شبکه های بسته ایی به شبکه های کامپیوتری ، نرم افزار نقش بسیار مهمی در این شبکهها دارد لذا سرقت بستهها ، حملات ویروسی و هکرها در شبکه بسته ایی بسیار رایج است.
مثل همگرایی شبکهها و خدمات تحت چارچوب ساختارهای NGN ، امنیت یک ویژگی کلیدی است زیرا همگرایی نشان دهنده یک سطح از پیچیدگی است که این صنعت به طور کلی باید تعادل بین قابلیت عملکرد محتاطانه و مقاوم سازی خدمات برقرار کند .گذر به یک چارچوب NGN بسیاری از مسائل حیاتی تجارت در جامعه ارائه دهندگان خدمات و برای شرکتهای بزرگ در حال تحول به معماری مجازی را حل می کند به ویژه در بهرهوری سرمایه و کاهش هزینهها.