جستجوگر پیشرفته سایت



دانلود پایان نامه سیستم GSM برق 98 صفحه
دانلود پایان نامه سیستم GSM برق 98 صفحه

دانلود پایان نامه سیستم GSM برق 98 صفحه – پایان نامه رشته برق مقطع کارشناسی

   با فرمت ورد  word  ( دانلود متن کامل پایان نامه  )

 

1 .3 تاريخچه

در اوايل دهه 1980 تعداد زيادي شبكه راديويي مستقل با استانداردهاي مربوط به خود در كشورهاي مختلف اروپايي توسعه يافته بودند. از نظر مشتركين سرويس هاي اين شبكه ها گران و از كيفيت خوبي برخوردار نبودند. بطوريكه CEPT در سال 1982 تصميم گرفت يك شبكه سلولي راديويي را در سطح اروپا پياده سازي كند. بدين منظور يك گروه كاري تحت عنوان گروه مخصوص سيار(GSM) زير نظر CEPT تشكيل شد. تصميم بر اين بود كه گروه GSM يك شبكه سلولي تحت عنوان GSM را با تكنولوژي هاي جديد مخابراتي معرفي و به استاندارد سازي آن بپردازد. گروه GSM تعدادي سيستم راديويي سلولي ديجيتالي را مورد آزمايش قرار داد و در سال 1987 به اين نتيجه رسيد كه استانداردي را معرفي كند كه تركيبي از مشخصات سيستم هاي مختلف را در بر گرفته است. در اين راستا يك جدول زمانبندي جهت اجراي طرح ها مشخص گرديد. در همان سال با امضاء Mou ، سيزده كشور مشاركت كننده در طرح، تعهد خود را جهت پايه گذاري يك سيستم راديويي براساس توصيه هاي GSM تائيد كردند. با تاسيس موسسه ETSI در سال 1988 كه هدف ان بهبود و گسترش استانداردهاي مخابراتي در اروپا بود، گروه كاري GSM نيز تحت نظارت ETSI قرار گرفت و سرانجام در سال 1990 اولين مجموعه جامع از مشخصات سيستم GSM معرفي گرديد.

2 .3 خصوصيات سيستم GSM

خصوصيات عمده سيستم GSM عبارتند از :

1-سيستمي كاملا ديجيتالي در باند فركانسي MHz 900 .

2-بازه فركانسي MHz 935 تا MHz 980 براي لينك رو به پايين يعني براي ارسال اطلاعات از ايستگاه پايگاه به واحد سيار و بازده فركانسي MHz 890 تا MHz 915 براي لينك رو به بالا، يعني براي ارسال اطلاعات از واحد سيار به ايستگاه پايگاه .

3-پهناي باند KHz 200 براي كانالهاي فركانسي يعني قرار گرفتن حاملهاي فركانسي به فواصل KHz 200 .

4-تقسيم زماني هر كانال مخابراتي (شكاف زماني) به هشت قسمت .

5-كد كردن صوت و داده در مسير راديويي .

6-توانايي تحرم پذيري وسيع واحد سيار.

7-امكان سرويس هاي داده سرعت پايين .

8-سازگار بودن با ISDN و امكان سرويس پيغام كوتاه .

تعداد بازديد : 211
دانلود پایان نامه مروری برساختار شبکه GPRS و سرویس های آن
دانلود پایان نامه مروری برساختار شبکه GPRS و سرویس های آن

دانلود پایان نامه مروری برساختار شبکه GPRS و سرویس های آن

تعداد صفحه :69

چکیده:
اهمیت تکنولوژی های سرویس های مبتنی بر IP در دنیای ارتباطات بدون سیم با افزایش روزمره همراه می باشد. امروزه شبکه های معمولی بعنوان متد جدید دسترسی به اینترنت و شبکه های مبتنی بر IP استفاده می شوند. در این راستا، تلاشهای زیادی جهت بهینه سازی شبکه های سلولی برای ارائه سرویس های داده صورت گرفته است، که GPRS ماحصل آن تلاشهاست. GPRS که کوتاه شده عبارت “General Packet Radio Service” می باشد، در واقع مکمل سیستم GSM بوده و با اضافه کردن قابلیت های شبکه GPRS به شبکه GSM قبلی، می توان سرویس های متنوع تر و با نرخ بیت بالاتری ارائه نمود. در این گزارش به اختصار به معرفی ساختار شبکه GPRS وسرویس های قابل ارائه در آن پرداخته می شود.

مقدمه
امروز همزمانی رشد سریع شبکه موبایل سلولی و افزایش تعداد کاربران اینترنت، شرایط را جهت ترکیب هر دو تکنولوژی فراهم آورده است. ماحصل این ترکیب، سرویس های داده در بستر شبکه بی سیم سلولی است. سرویس های داده در شبکه سلولی موجود، نیازهای کاربران وفراهم  کنندگان سرویس ها را تامین نمی کنند. از نقطه نظر کاربران، نرخ بیت انتقال داده بسیار پائین بوده و زمان تنظیم برقراری یک ارتباط بسیار طولانی است. از نقطه نظر فنی، بستر ارائه این سرویس ها مبتنی بر مدار (Circuit) است که به تبع آن در بخش رادیویی یک کانال ترافیکی مستقل،  تنها به یک کاربر تخصیص می یابد. در حالیکه در ترافیک پیاپی(Burst) مثل اینترنت، ترافیک مبتنی بر بسته (Packet) بوده و چندین کاربر همزمان می توانند از یک کانال فیزیکی استفاده نمایند. GPRS بستر جدیدی در کنار شبکه GSM سلولی است که امکان ارائه این نوع سرویس ها را  فراهم می آورد. از مهمترین مزایای GPRS، صرفه جویی در منابع رادیویی است بدین نحو که تنها زمانی که ترافیک داده وجود دارد، از منابع موجود در شبکه استفاده شده و نیز همزمان چندین کاربر امکان استفاده از سرویس را دارا هستند. با افزایش کارایی GPRS، هزینه های فراهم کردن  سرویس های داده، کاهش یافته و به تبع آن، ضریب نفوذ سرویس های داده در بین کاربران تجاری ومعمولی افزایش خواهد یافت. علاوه بر تهیه سرویس های نوین برای کاربران امروزی موبایل، GPRS به عنوان گامی به سوی شبکه های نسل سوم می باشد. GPRS برای اپراتورهای شبکه  موبایل این امکان را فراهم می کند که شبکه ایی مبتنی بر IP جهت ارائه سرویس های داده پیاده سازی نمایند که مسلماً با راه اندازی سرویس های نسل سوم، به راحتی امکان گسترش شبکه IP موجود میسر خواهد بود. از نگاه دیگر GPRS محیطی را جهت تست و توسعه سرویس ها  وبرنامه های جدید فراهم می نماید که کمک شایانی به کسب تجربه در زمینه این نوع سرویس ها وگسترش سرویس های نسل سوم موبایل خواهد نمود.   در شبکه GSM ارائه سرویس های مبتنی بر IP امکان پذیر نبوده و تنها امکان ارائه  داده از نوع Circuit وجود دارد. از آنجا که در آینده  نزدیک حجم زیادی /9 نرخ بیت 6 kbps از سرویس های مبتنی بر IP در شبکه کنونی GSM وارد خواهد شد آشنایی با ساختار و سرویس های شبکه GPRS کمک شایانی به پیاده سازی ساختار و سرویس های آن خواهد نمود. 

پیشینه تحقیق
GPRS تکنولوژی نسل دو و نیم موبایل است که تا کنون در ایران اجرا نشده است و به تبع آن اطلاعات مدونی در این خصوص وجود ندارد. 3-1. روش کار و تحقیق  با توجه به اینکه GPRS از تکنولوژی های نوینی است که تا کنون در ایران پیاده سازی نشده است لذا هنوز منابعی در این زمینه ترجمه و یا تالیف نشده است. از اینرو کلیه منابع مورد استفاده، منابع انگلیسی از جمله استانداردهای موجود در این زمینه می باشد. در این متن ابتدا به بررسی ساختار شبکه GPRS پرداخته و سپس سرویس هایی که در بستر این شبکه قابل پیاده سازی است ارائه خواهد شد.

تعداد  صفحه :69 

تعداد بازديد : 503