loading...
دانلود سرای دانشجویی
ارائه‌ی یک رویکرد نوین مبتنی بر داده‌کاوی، به منظور بهبود کیفیت هشدارها در سیستم‌های تشخیص نفوذ
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 124 صفحه
حجم : 1192 کیلوبایت

چکیده:
همزمان با پیشرفت و گسترش روزافزون اینترنت و کاربردهای مبتنی بر آن، بر تعداد و پیچیدگی حملات سایبری نیز افزوده می‌شود. بنابراین، استفاده از ابزارهای مختلف امنیتی برای حفاظت از سیستم‌ها و شبکه‌های کامپیوتری به یک نیاز حیاتی تبدیل شده است. در میان این ابزارها، سیستم‌های تشخیص نفوذ از مؤلفه‌های ضروری دفاع در عمق می‌باشند. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات سیستم‌های تشخیص نفوذ، تولید سیلی از هشدارهاست؛ هشدارهایی که اغلب آن‌ها هشدارهای غلط، تکراری، و بی‌اهمیت هستند. در میان رویکردهای مختلف برای حل این مشکل، روش‌های داده‌کاوی از سوی بسیاری از محققان پیشنهاد شده است. با این حال، بسیاری از روش‌های قبلی نتوانسته‌اند مشکلات را به طور کامل حل کنند. به علاوه، اغلب روش‌های پیشین، از مشکلاتی نظیر وابستگی به نیروی انسانی و برون‌خط بودن رنج می‌برند.
در این پژوهش، یک رویکرد برخط برای مدیریت هشدارهای تولیدشده توسط سیستم‌های تشخیص نفوذ پیشنهاد می‌شود. رویکرد پیشنهادی، قابلیت دریافت هشدارهایی از چندین سیستم تشخیص نفوذ را داراست. این رویکرد با استفاده از مجموعه داده‌ی استاندارد DARPA 1999 و مجموعه داده‌ی شبکه‌ی اداره‌ی بنادر و دریانوردی شهید رجایی ارزیابی شده است. ارزیابی‌های انجام شده نشان می‌دهد که راهکار ارائه شده با کاهش حجم هشدارها به میزان ۹۴٫۳۲%، می‌تواند تأثیر بسزایی در مدیریت هشدارها داشته باشد. این رهیافت، به دلیل استفاده از رویکرد تجمعی داده‌کاوی و به‌کارگیری الگوریتم‌های بهینه، می‌تواند متخصص امنیت شبکه را به صورت برخط، از وضعیت شبکه‌ی تحت نظارت، آگاه سازد.


کلمات کلیدی:
سیستم‌های تشخیص نفوذ، داده‌کاوی، دسته‌بندی هشدارها، خوشه‌بندی هشدارها، هشدارهای غلط، الگوریتم برخط

چکیده

مدیریت ترافیک هوایی یکی از مشاغل حساس و پراسترس است که همه‌روزه با مشکلات و موانع مختلفی روبه­رو می­شود و مسأله توالی هواپیما (Aircraft Sequencing Problem) یکی از مهم­ترین مسائلی است که این روزها در حوزه کاری مراقبت پرواز (Air Traffic Control) به آن پرداخته می­شود.

مسأله توالی هواپیما يك مسأله NP-سخت است، الگوريتم­هاي دقيق كارايي خود را بر روي اين مسأله در ابعاد بالا از دست مي­دهند و نمي­توانند به جواب بهينه در یک‌زمان قابل‌قبول دست يابند؛ درنتیجه امروزه براي حل اين­گونه مسائل از الگوريتم­هاي ابتكاري و فرا ابتكاري استفاده مي­شود.

در این پایان‌نامه سعی شده با تلفیق الگوریتم ERT(Earliest Ready Time) جهت انتخاب بهترین هواپیمای آماده عملیات با الگوریتم استعماری اصلاحی که از روش نزدیک­ترین همسایه تصادفی برای تابع جذب در کنار روش بهبود­ دهنده سه­ نقطه ای برای تابع انقلاب استفاده کرده، روش جدیدی در حل مسأله توالی هواپیما ارائه شود. نتایج حاصل از پیاده‌سازی این الگوریتم نشان می­دهد که در مقایسه با سایر الگوریتم­ ها از کارایی بالایی برخوردار است.

کلمات کلیدی: توالی فرود هواپیماها، الگوریتم رقابت استعماری اصلاحی، مدیریت ترافیک هوایی، الگوریتم انتخاب سریع زمان آماده ­سازی

نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 106 صفحه
حجم : 1200 کیلوبایت
چکیده
سیستم عامل توزیع شده در یک محیط شبکه‌ای اجراء می‌شود. در این سیستم قسمتهای مختلف برنامه کاربر بدون آنکه خود او متوجه شود می‌توانند همزمان در چند کامپیوتر مجزا اجراء شده و سپس نتایج نهایی به کامپیوتر اصلی کاربر بر گردند. به علت تأخیر‌های انتقال در شبکه و نویزهای احتمالی در خطوط انتقالی قابلیت اعتماد اجرای یک برنامه دریک سیستم تنها,بیشتر از قابلیت اجرای آن دریک سیستم توزیع شده است .
همچنین درسیستم توزیع شده اگر یکی از کامپیوترهایی که وظیفه اصلی برنامه جاری را برعهده دارد خراب شود کل عمل سیستم مختل خواهد شد . از طرف دیگر اگر اطلاعاتی همزمان در چند کامپیوتر به صورت یکسان ذخیره گردد ویکی از کامپیوترها خراب شود, داده‌ها را می‌توان از کامپیوترهای دیگر بازیابی کرد از این نظر امنیت افزایش می‌یابد.به سیستم های توزیع شده گاهی اوقات سیستمهای Loosely Coupled یا ارتباط ضعیف نیز می‌گویند,چرا که هر پردازنده کلاک و حافظه مستقلی دارد . پردازنده‌ها از طریق خطوط مخابراتی مختلفی مثل گذرگاه‌های سریع یا خطوط تلفن ارتباط دارند. ساختار این پروژه به چهار فصل نگاشته شده که در فصل اول به بیان کلیاتی از موضوع مورد نظر پرداخته ، در فصل دوم به بررسی و ساختار محاسبات توری پرداختیم و همچنین در فصل سوم محاسبات ابری را بیان جزئیات شرح دادیم و در نهایت در فصل چهارم به مقایسه فصول دوم و سوم پرداخته و اهم مطالب را با جزئیات لازمه تحریر نمودیم.
کلید واژه : رایانه ، سیستم توزیع شده ؛ محاسبات توری، محاسبات ابری ، عملکرد ، معماری ، ساختار

مقدمه

آنچه که بین تمام علوم مشترک است، حجم وسیعی از اطلاعات و داده به شکل­های مختلف است، که همراه با پیشرفت و وسعت علوم بزرگتر و ارزشمندتر می­شود. با رشد سریع علوم کامپیوتر و استفاده از آن در چند دهه اخیر، تقریبا همه سازمان­ها در پروژه­های مختلف خود حجم عظیمی داده در پایگاه­های داده ذخیره می­کنند. این سازمان­ها و کسانی که به نوعی در پروژه­ها سهیم هستند به فهم این داده­ها و بهتر بگوییم کشف دانش نهفته در آن نیازمندند. این نیاز، باعث به­وجود آمدن حوزه جدید میان رشته­ای کشف دانش و داده­کاوی[1] شده است، که حوزه­های مختلف همچون پایگاه داده، آمار، یادگیری ماشین را برای کشف دانش ارزشمند نهفته در اطلاعات و داده­ها را با هم تلفیق می­کند. اصطلاح Data­ Mining همان­طور که از ترجمه آن به معنی داده­کاوی مشخص می‌شود، به مفهوم استخراج اطلاعات نهان، و یا الگوها وروابط مشخص در حجم زیادی از داده‌ها در یک یا چند بانک اطلاعاتی بزرگ است.

هر نرم ­افزار در طول فرآیند­تولید و پس از آن، انبوهی از اطلاعات ­و مستندات دارد که قابل کاوش و استفاده­ مفید است. این داده­ها معمولا در پایگاه­ داده­هایی به­نام مخازن نرم­افزاری[2] ذخیره و نگهداری می­شوند. مخازن نرم­افزاری نمایش دقیقی از مسیر­تولید یک سیستم ­نرم­افزاری ارائه می­دهند]1 .[هدف ازکاوش مخازن نرم­افزاری[3]MSR استفاده هوشمند از تحلیل داده­های نهفته در آن­ها برای کمک به تصمیم­گیری های بهتر و سریعتر در پروژه تولید و پشتیبانی آن­ها است. آن­چه که در اینجا مورد توجه این تحقیق است، استخراج اطلاعات مهم برای همه ذینفعان پروژه نرم­افزاری است. این اطلاعات از مجموعه داده­های مرتبط با خطا­های رخ داده در طول تولید و پشتیبانی پروژه استخراج می شود.

در سال­های گذشته مدل­های مختلفی با استفاده از الگوریتم­های داده­کاوی، تشابه متن و دسته­بندی و خوشه­بندی داده­ها ارائه شده. اما از آن­جا که جستجو و استخراج اطلاعات از میان داده­های متنی نیازمند روشی هوشمند برای تطبیق جنبه­های معنایی و دستوری است، نیاز به مدل­هایی که از الگوریتم ها معنایی استفاده­ کنند وجود دارد.در تحقیق­ های مورد مطالعه این نیاز حس می­شود.

 

 

 

سعی بر این شده که با استفاده از الگوریتم معنایی برپایه مجموعه تشابه جملاتبر پایه LCS و تشابه کلمات (SOC-PMI )، روی مستندات ذخیره­ شده در مخازن خطای نرم­افزار، مانند راه­حل­های ارائه ­شده برای خطا­های مشابه مدل­های قبلی را تکمیل­کرده و جوابی بهینه و سریع­تر برای خطای پیش آمده پیدا کنیم. همچنین می­توان زمانی تخمینی نیز برای تصحیح خطا پیش­بینی کرد تا راهنمای تیم توسعه و ذینفعان دیگر نرم­افزار باشد. همچنین دید بهتری نسبت به روند پیشرفت و تکامل نرم­افزار مورد نظر ارائه ­شود.

 

2.1. تعریف مسئله

یکی ­از مراحل مهم و اساسی در مهندسی ­و تولید نرم­افزار مرحله یافتن و رفع خطا­های موجود در نرم­افزار است. این مرحله از تولید نرم­افزار جزء وقت­گیرترین و پرهزینه ­ترین مراحل به­ حساب  می­آید]4[. سال­هاست که دانش داده ­کاوی و استخراج دانش به کمک مهندسین نرم­افزار آمده­است. رفع خطا در فرآیند تولید بسته به مدل توسعه نرم ­افزار چندین بار انجام می­گیرد. خطا­ها و مشکلات برطرف ­شده معمولا به روش­های مختلف تحت عنوان مخازن خطای نرم افزار، مستند­سازی و ذخیره می­شود. این مخازن منابع عظیم دانش هستند، که کمک بزرگی در تسریع زمان تولید نرم­افزار و پایین­آوردن هزینه­ها خواهد­بود]5[. روش­هایی نیاز­است که این دانش و اطلاعات مفید استخراج شود. در این تحقیق روشی برای سرعت بخشیدن به رفع­خطای جدید با استفاده از اطلاعات موجود در مخازن خطای نرم­افزار، ارائه شده ­است. مدل­های زیادی تا به­حال ارائه ­شده که یا مکمل هم بوده یا از الگوریتم­های جدید استفاده شده ­است. مدل­های پیشنهادی با استفاده از تشابه متن همگی از الگوریتم­ های معمولی و ساده استفاده کرده اند. در این مدل ها به این نکته مهم کمتر توجه شده که مخازن حجم بالا و پیچیده­ای از اطلاعات را شامل می­شوند، که بعضاً تشابه بین کلمات و معانی مختلف یک جمله نتیجه ­گیری را سخت­تر می­کند. پس نیاز به الگوریتم­های معنایی در بررسی تشابه متن احساس می­شود. همچنین باید به این نکته مهم توجه کرد که الگوریتم معنایی انتخاب ­شده بهینه است و قادر باشد میان این حجم اطلاعات که از سوی کاربران مختلف ثبت می­شود، بهترین جواب با تشابه بیشتر را انتخاب کند. اگرچه تا به­حال روش­های بسیاری برای تکمیل مخازن خطا و استفاده از دانش نهفته در آن صورت­گرفته اما می­توان گفت که ضرورت اهمیت به تشابه معنایی بین داده­ها در نظر گرفته نشده ­است. در این تحقیق سعی شده که این ضعف در جستجو و بهره­ گیری دانش نهفته در این مخازن داده پوشش داده ­شود.

مدل ارائه ­شده در اینجا ابتدا لیستی از خطا­های مشابه خطای جدید با استفاده ازیک الگوریتم تشابه معنایی مناسب، با توجه به اطلاعات متنی ذخیره­شده ارائه می­دهد. در مرحله بعد این خطا­ها براساس چرخه ­عمر خطا با استفاده از روش خوشه­ بندی K-means، خوشه بندی می­شوند.

همچنین میانگین تشابه هر دسته به خطای جدید، گروه منتخب را مشخص می کند. خطاهای موجود در این گروه، راه حل­های پیشنهادی برای هر کدام، کمکی برای تسهیل و تسریع در رفع خطا است و میانگین طول­عمر گروه تخمینی بر پیچیدگی و زمان حل­ مشکل خواهد بود.

 

تعداد صفحه : 85

 در زیر لیست مقالات - پایان نامه ها - پروژه های ارسالی رشته مهندسی کامپیوتر در مقاطع مختلف تحصیلی ارسال شده است برای جستجو کلید های Ctrl+F را فشار دهید و مطلب مرتبط را جستجو کنید و یا از منوی جستجوی سایت استفاده کنید

 برای مشاهده لیست به ادامه مطلب مراجعه کنید


 

چکیده :

در صنعت نرم افزار ، مهندسی معکوس یعنی تکنیک های کالبد شکافی یک برنامه نرم افزاری و بررسی روابط درونی آن به منظور تکمیل اطلاعات  در  مورد  ساختار و عملکرد برنامه یک پروسه پیچیده و زمانبر است و معمولا تنها زمانی که روش و یا منبع دیگری برای بدست  آوردن اطلاعات مورد نیاز در مورد یک نرم افزار موجود نباشد به کار می رود .

یک نمونه از کاربرد های مهم ان استفاده از تکنیک های مهندسی معکوس نرم افزار در تجزیه و تحلیل نرم افزار های مخرب یا به عبارت دیگر بد افزار ها می باشد . که هدف از این تحقیق نیز مطالعه این تکنیک ها و چگونگی استفاده از انها توسط توسعه دهندگان نرم افزار  های ضد ویروس می باشد .

در فصل اول  این تحقیق به بیان مفهوم مهندسی معکوس نرم افزار و کاربرد های گوناگون آن در صنعت نرم افزار پرداخته و سپس در فصل دوم روش ها و مراحل گوناگون پروسه مهندسی معکس و ابزار های مرتبط با آن را بیان می کنیم . در فصل سوم نیز بررسی مباحث  مرتبط باویروس هخای کامپیوتری از دیدگاه مهندسی معکوس نرم افزار پرداخته و در فصل چهارم برای روشنتر شدن مباحث  فصل های  پیشین با بررسی یک تروجان چگونگی تجزیه و تحلیل نرم افزار های مخرب با استفاده از تکنیم های مهندسی معکوس نرم افزار را بیان می نماییم .

 تعداد صفحه :76


پایان نامه گسترش ابزارهای خودکار شناسایی الگوهای طراحی با عملیات پالایش و تصحیح برچسب

تعداد صفحات :78

الگوهای طراحی، راه­حل­های اثبات شده و قابل اطمینانی هستند که، برای پاسخ به برخی از مسائل با رخداد مکرر در طراحی نرم افزار شی­گرا، ارائه شده­اند.‌ شناسایی آنها درکد، به منزله بازیابی طرح و هدف مخفی طراح و سهولت در امر نگهداشت­­پذیری است. از آنجاییکه سهولت در نگهداشت­­پذیری سیستم بسیار مهم و اجتناب ناپذیر است، لذا تولید ابزارهای خودکار برای شناسایی الگوها، مورد توجه قرار گرفت. اکثر ابزارهای شناسایی کنونی درصد بازیابی بالایی دارند. اما در شناسایی الگوها، به ویژه با ساختار و عملکرد مشابه، مثبت کاذب بالایی تولید می­کنند. از اینرو عملگر پالایش نیز پیشنهاد شد. پالایش، سعی بر شناسایی مثبت­­های کاذب، و حذف آنها  دارد. در این کار، یک عملگر جدید به نام “تصحیح برچسب” ارائه شده است. این عملگر ابتدا مثبت­های کاذب را شناسایی، سپس بجای اینکه آنها را از خروجی حذف کند، هویت صحیح  آنها را به کمک یک مجموعه معیارجدید معرفی شده در این کار، تشخیص و برچسب مثبت کاذب را تصحیح می­کند­­. خودکارسازی عملگر با داده ­کاوی است. نتایج حاصل از روش ارائه شده، با دقت یادگیری 97.8%  در دسته­بندی “چندبرچسبه”، با متوسط 99.3% در دسته­بندی “یکی درمقابل همه”و متوسط 99.6% در دسته­ بندی “دو به دو” خروجی ابزارها را تصحیح می­کند.

پایان نامه ارائه یک مدل فرمال برای تحلیل زیر ساخت نرم افزاری در دیتا سنترها

تعداد صفحات :212

نیاز بشر به پردازش و ذخیره سازی اطلاعات در دهه های گذشته همواره رشد صعودی و شتابدار داشته است. به گونه ای که حرکت از سیستم های توزیع شده بر روی سوپرکامپیوترهای گران قیمت به شبکه های بسیار پر قدرت و ارزان در مدت نسبتا کوتاهی صورت گرفته است. همچنین نیاز به مدیریت اطلاعات، پردازش، گردش کار و دیگر ابزار مدیریتی همواره رشد فزاینده داشته است. به طبع این نیاز، ساختار سیستم های کامپیوتری در سطوح فنی و مدیریتی نیز رشد کرده و پیچیده تر شده است.

به منظور جوابگویی به این حجم فزاینده درخواست ها و نیاز بازار به منابع پردازش و ذخیره سازی اطلاعات و نیز به منظور ارائه سرویس های مورد نیاز با کیفیت مناسب و قابل رقابت، یکی از بهترین راه های پیشنهاد شده، متمرکز نمودن این منابع و مدیریت صحیح آنها است. به این منظور و برای به حداکثر رساندن کیفیت خدمات و حداقل نمودن هزینه ها یکی از رایج ترین راهکارهای موجود راه اندازی مراکز داده یا دیتا سنتر ها می باشد. در این طرح با آماده سازی زیر ساخت های فیزیکی، امنیتی، شبکه ای، سخت افزاری و نرم افزاری، مجموعه ای از سرورهای قدرتمند برای ارائه سرویس های مورد نیاز مشتریان در نظر گرفته می شود. این سرورها با خطوط بسیار پر سرعت بر حسب نیاز به اینترنت یا شبکه های سازمانی متصل می گردند و با نصب سیستم های عامل و نرم افزارها و سرویس های مورد نیاز به کاربران خدمات لازم را ارائه می نمایند. با وجود چنین مراکزی دیگر سازمان ها و مراکز تجاری، صنعتی، دانشگاهی و غیره نیازی به راه اندازی مراکز سرویس دهی محلی و نیز متحمل شدن هزینه های نگهداری، به روز رسانی و استخدام متخصصین نخواهند داشت. در ادامه به بررسی اجمالی دیتا سنترها خواهیم پرداخت تا بتوانیم طرح پیشنهادی را تشریح نمائیم.

تعریف دیتا سنتر: مجموعه ای از سیستمهای پشتیبانی (از جمله زیر ساخت سخت افزاری passive، زیرساخت خنک کننده، زیر ساخت تامین انرژی، اطفاء حریق و غیره)، منابع پردازشی سخت افزاری شامل سرورها، تجهیزات زیرساخت شبکه، زیرساخت ذخیره سازی داده ها و زیرساخت نرم افزاری شامل ابزار یک پارچه سازی، مجموعه ای از سیستم های عامل، مجموعه ای از نرم افزارهای کاربردی شامل سرویس ها، تعدادی پایگاه داده، مجموعه ای از ابزارهای امنیتی نرم افزاری و سخت افزاری و یک ساختار مدیریتی است. این سیستم به کمک خطوط پرسرعت به شبکه های خارجی (Intranet، Extranet یا اینترنت) متصل است .

با توجه به رشد نیازها و احتیاج کاربران به انعطاف پذیری و تحمل خطای بالا در این مراکز پردازشی، در سال های اخیر تکنولوژی مجازی سازی به عنوان پاسخی به این نیازها و بهترین شیوه یکپارچه سازی ارائه شده و بسیار رشد کرده است. در حقیقت، این تکنولوژی به عنوان لایه مدیریت نرم افزاری و سیستم عاملی دیتا سنتر مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به تشریح تکنولوژی مجازی سازی و نحوه استفاده از آن در این طرح خواهیم پرداخت.

تکنولوژی مجازی سازی یکی از جوانترین نظریه های مطرح شده در علم کامپیوتر می باشد که در ده سال اخیر توجه زیادی را به خود جلب نموده است. این تکنولوژی از این بابت بسیار جذاب است که انعطاف پذیری و امکانات خارق العاده ای را بر روی همان بستر سخت افزاری موجود ارائه می دهد و استفاده از آن هزینه بسیار ناچیزی برای سازمان دارد.

عنوان:استفاده از الگوریتم بهینه سازی مبتنی بر آموزش- یادگیری برای حل مسئله زمانبندی پروژه ها با منابع محدود

تعداد صفحات :104

چکیده:

مسئله زمانبندی پروژه با منابع محدود، در سال­های اخیر مورد تحقیق بسیاری از محققان در رشته­های مختلف بوده­است. در این مسئله هدف زمانبندی فعالیت­های پروژه با توجه به روابط پیشنیازی و محدودیت منابع در کمترین زمان می­باشد. در این مسئله فضای جستجوی بسیار بزرگی جهت دست­یابی به جواب بهینه وجود دارد و نیازمند انجام محاسبات طولانی بخصوص برای ابعاد بزرگ مسئله با محدودیت­های زیاد می­­شود و الگوریتم­های دقیق برای آن موثر نیستند. الگوریتم­های فراابتکاری بعنوان جایگزین روش­های دقیق برای حل آن، پیشنهاد شده­است. در این پایان نامه الگوریتم فراابتکاری مبتنی بر آموزش- یادگیری برای حل این مسئله استفاده شده­است. این الگوریتم مبتنی بر جمعیت است که اخیرا معرفی شده است و فرایند آموزش و یادگیری در کلاس درس را شبیه سازی می­کند. همچنین برای جلوگیری از محلی شدن پاسخ­ها از رویکرد نخبه­گرایی در این الگوریتم استفاده شده­است. از ویژگی­های این الگوریتم این است که نیازی به پارامترهای کنترلی اختصاصی الگوریتم، ندارد و فقط پارامترهای کنترلی عمومی مانند اندازه جمعیت و تعداد نسلها را شامل می­گردد. الگوریتم داری دو فاز، فاز معلم و فاز فراگیر است. ابتدا تعدادی زمانبندی را بطور تصادفی بر اساس جمعیت اولیه الگوریتم ها تولید می کنیم، سپس فازهای الگوریتم را روی زمانبندی ­ها اعمال می­کنیم بطوریکه جمعیت اولیه به طور تکراری بهبود می­یابد تا به شرط توقف برسیم. همچنین تاثیر عواملی مانند اندازه جمعیت و اندازه نخبه و تعداد زمانبندی­ها بر الگوریتم، بررسی شده است. کارایی الگوریتم ارائه شده با دیگر الگوریتم­های بکار گرفته شده در حل این مسئله، مقایسه شده است و نتایج موثر با قابلیت رقابت بالا با دیگر الگوریتم­ها حاصل شده ­است.

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 4247
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 13
  • تعداد اعضا : 2927
  • آی پی امروز : 134
  • آی پی دیروز : 247
  • بازدید امروز : 636
  • باردید دیروز : 1,446
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 24
  • بازدید هفته : 6,878
  • بازدید ماه : 34,776
  • بازدید سال : 250,155
  • بازدید کلی : 8,428,849
  • کدهای اختصاصی