
پایان نامه مطالعه نسبت قيمت به سود (P/E)به عنوان ابزاري براي پيش بيني هزينه حقوق صاحبان سهام
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 152
حجم فایل: 1218 کیلوبایت
عنوان : "مطالعه نسبت قيمت به سود (P/E)به عنوان ابزاري براي پيش بيني هزينه حقوق صاحبان سهام (مطالعه موردی شرکتهای پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)"
تعداد صفحات : 152 صفحه قایل ورد و قابل ویرایش - فاقد فهرست - منابع دارد
چکیده :
هزینه حقوق صاحبان سهام در بسیاری از تصمیمات مالی و سرمایه گذاری نقش محوری دارد. بنابراین، شناسائی عوامل موثر بر آن حائز اهمیت است. لذا میزان ارتباط هزینه حقوق صاحبان سهام با دیگر معیارها، متغیرها و نسبتهای مهم حسابداری، موید این نکته است که در زمان تصمیم گیری های اقتصادی، چقدر این معیارها، برای بازار دارای اهمیت می باشد. در این تحقیق درصدد مطالعه نسبت قيمت به سود (P/E)به عنوان ابزاري براي پيش بيني هزينه حقوق صاحبان سهام شرکتهای منتخب عضو بورس اوراق بهادار تهران هستیم. سری زمانی تحقیق، مشتمل بر دوره زمانی 1384-1389 برای 138 شرکت منتخب بورسی می باشد. برای آزمون فرضیات و دستیابی به اهداف تحقیق، از آزمون های ضریب همسبتگی پیرسون و روش معتبر حداقل مربعات معمولی (OLS) استفاده شده تا روابط کوتاه مدت و بلند مدت متغیرهای مستقل در قبال متغیر وابسته مشخص گردد. سه فرضیه مهم در این تحقیق تعریف گردید: در فروض اول و دوم با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، نتیجه گرفته شده است که بين نسبت (P/E) و هزینه حقوق صاحبان سهام ارتباط مثبت معنی داري (با ضریب همبستگی 57/0) وجود دارد و بين ریسک سیستماتیک و هزینه حقوق صاحبان سهام داري (با ضریب همبستگی 73/0) ارتباط مثبت معنی داري وجود دارد.
فرضیه سوم نیز با عنوان "پيش بيني هزينه حقوق صاحبان سهام از طريق نسبت (P/E) امكان پذير است" با استفاده از روش رگرسیونی(OLS) آزمون گردید که در این راستا ابتدا مانایی متغیرهای مستقل (نسبت P/E و ریسک سیستماتیک) و وابسته (هزینه حقوق صاحبان سهام) با استفاده از روش دیکی فولر و نرم افزار Eviews اثبات گردید سپس مدل برازش شد که ضرایب حاکی است با افزایش یک واحدی نسبت P/E ، هزینه حقوق صاحبان سهام به اندازه 2/0 و با افزایش یک واحدی ریسک سیستماتیک، هزینه حقوق صاحبان سهام به اندازه 25/0 افزایش می یابد لذا فرض سوم نیز تائید می گردد. در نهایت نتایج آزمونهای اعتبار و صحت مدل (حقیقی بودن رگرسیون، همخطی، نرمالیتی توزیع خطاها، ناهمسانی واریانس، ثبات ساختاری) عدم کاذب بودن رگرسیون و وجود روابط بلند مدت متغیرها را ثابت نمود.
مقدمه :
پیش بینی، عاملی کلیدی در تصمیم گیری ها ی اقتصادی است . سرمایه گذار ان، اعتباردهندگان، مدیریت و دیگر اشخاص در تصمیم گیری های اقتصادی متکی به پیش بینی و انتظارات هستند . از آ ن جایی که سرمایه گذاران و تحلیل گران مالی از سود به عنوان یکی از معیارهای اصلی برای ارزیابی شرکت ها استفاده می کنند، آنان تمایل به اندازه گیری میزان سودآوری آتی دارند تا نسبت به نگهداری یا فروش سهام خود تصمیم گیری کنند . آنان با پیش بینی سود، نسبت به وضعیت یک شرکت قضاوت می کنند . زیرا در اصل تفاوت در این پیش بینی هاست که تخصیص منابع سرمایه به بخش ها و واحدها ی مختلف تجاری را تعیین میکند. این موضوع برای سرمایه گذاران بالقوه نیز اهمیت دارد . آن ها با پیش بینی جریان های نقدی و سودهای آتی، نسبت به سرمایه گذاری و تخصیص منابع سرمایه خود اقدام میکنند ( آقایی 1373). پیش بینی سود حسابداری و تغییرات آن به عنوان یک عامل تاثیرگذار بر تصمیم گیری های اقتصادی از دیرباز مورد علاقه سرمایه گذار ان، مدیران، تحلیل گران مالی، محقق ان و اعتبار دهندگان بوده است . این توجه ناشی از استفاده از سود در مدل های ارزیابی سهام (ارتباط مفروض بین سود و جریان ها ی نقدی) کمک به کارکرد کار ای باز ار سرمایه )ارتباط مفروض بین تغییرات سود و تغییرات قیمت سهام(،ارزیابی توان پرداخت )سود سهام ، بهره و سایر تعهدات ) ارزیابی ریسک ، ارزیابی عملکرد واحد اقتصادی و مباشرت مدیریت، ارزیابی نحوه انتخاب روش ها ی حسابداری توسط مدیریت، استفاده از پیش بینی های سو د در بحث هموارسازی سود برای تصمیم گیری ها ی مدیریتی و همچنین استفاده در تحقیقات اقتصادی، مالی و حسابداری است) علوی طبری 1385 .(
در این فصل مسئله کلی تحقیق و ضرورت آن بیان میشود و در ادامه تعریف مختصری از واژه های کلیدی تحقیق و سپس اهداف و فرضیات بیان میگردد. در پایان اشاره مختصری به متغیرهای تحقیق و همچنین مدل تحقیق میگردد و در فصل سوم بصورت کامل تشریح میگردد.