پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی
دسته: تحقیقات مکانیکی، تحقیقات سوخت، تحقیقات خودرو، تحقیقات علمی
عنوان کامل: پروژه روشهای كنترل وكاهش آلودگی در موتورهای احتراق داخلی بنزینی
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات پروژه: 168
بخشی از مقدمه:
آلودگی هوا بنا به تعریفی که انجمن مشترک مهندسین آلودگی هوا و کنترل آن در آمریکا کرده اند عبارتست از وجود یک یا چند مورد از مواد آلوده کننده در فضای خارج از منزل، نظیر گرد و خاک ، دوده ، گاز ، مایعات معلق ، بو ، دود یا بخار در اندازه یا مدت زمانی که بتواند برای زندگی انسان زیان آور باشد و یا اینکه بدون دلیل در آرامش و لذایذ زندگی و حیات جامعه مداخله نماید .
بدن انسان در هر شبانه روز تقریباً به 22 کیلوگرم هوا نیاز دارد تا اکسیژن مورد نیاز خود را برآورده سازد و لازم است در این فعل و انفعال ، هوای خالص به بدن برسد ، بنابراین جلوگیری از آلودگی هوا ضرورت دارد .
روند فراینده افزایش تعداد وسایل نقلیه موتوری در خیابانهای شهرهای بزرگ ، گذشته از مشکلات گوناگون اجتماعی ، مسأله افزایش بی رویه میزان آلودگی محیط زیست ، بخصوص آلودگی هوا و تأثیرات مخرب ناشی از آنرا پدید آورده است . برای از بین بردن یا لااقل کنترل این خطر جدید چه باید کرد و تا کنون چه کار شده است ؟ صاحبان صنایع اتومبیل سازی در کشورهای غربی و ژاپن ادعا دارند که با تکامل تکنولوژی اتوکاتالیزورها توانسته اند گامهای مؤثری در جهت غیر سمی کردن گازهای ناشی از سوخت اتومبیلها بردارند . از طرف دیگر دولتهای آنها نیز ابراز می دارند که با وضع قوانین و گذراندن لوایح مربوط به محدود کردن میزان نشر گازهای مضر سمی ، اقدامی مؤثر در این جهت انجام داده اند . حال با نگرشی کلی به مطالب یاد شده و با در نظر گرفتن این حجم که نه تنها مردم کشورهای پیشرفته بلکه اکثریت افراد در همه جوامع شهری دچار این پدیده ناهنجارند ، باید دید که چگونه می توان با ایجاد بینش و آگاهی در میان افکار عمومی و ترغیب دولتها در وضع قوانین مورد نیاز در جهت رفع این معضل بزرگ اجتماعی گام برداشت .
اگزوز اتومبیل شماری گازهای سمی را در اتمسفر رها می کند سه گازی که بیشتر سبب نگرانی هستند ، عبارتند از هیدروکربن ها ( CH ) ، مونوکسید کربن ( CO ) و اکسیدهای ازت این موارد آلودگی زا ، مستقیم و غیر مستقیم به باران اسیدی ، مه دود ، مسمومیت از مونوکسید کربن و ازدیاد در تجمعات سطح پائین اوزون ربط داده شده اند . اگرچه نشر اگزوز بستگی به میزان مخلوط شدن بنزین و هوا در موتور وسیله نقلیه بنزینی دارد . بیش از 90 درصد مونوکسید کربن موجود در شهرها و حدود 30 تا 40 درصد اکسیدهای ازت موجود در محیطهای شهری ، از اگزوز اتومبیل ناشی می شود.
مقدمه
1-1- فرآیند احتراق
- عکس العمل شیمیایی سوخت مایع
- هوای مورد نیاز تئوری برای احتراق سوخت مایع
ضریب هوای اضافی
2-1- گازهای اگزوز موتورهای احتراق داخلی
1-3 – عوامل آلودگی در موتورها
الف- عوامل آلودگی در موتورهای بنزینی
اجزاء آلوده
ب – عوامل آلودگی در موتورهای دیزل
1-4- تأثیر مسمومیت آلاینده ها بر نوع بشر
1-5- تأثیرات جوی آلاینده ها
2-1- سوخت و آلاینده ها
2-1-1- کیفیت ضد ضربه زنی
2-1-2- منحنی جوش و فشار بخار
2-1-3- بنزین بدون سرب
2-2- طرح موتور و آلاینده ها
2-2-1- نسبت تراکم
شکل محفظه احتراق
2-2-2- زمانبندی سوپاپها
2-2-3- طرح راهگاه ورودی
2-2-4- لایه بندی پر شدن
1-3 . تعریف و تاریخچه و بحث EGR
2-3. اثر EGR بر روی بار ورودی سیلندر
3-3. تأثیر رقیق سازی EGR
4-3. تأثیر حرارتی EGR
5-3. تأثیر تلفات گرمایی EGR
6-3. تأثیر شیمایی EGR
7-3. روشهای احتراق سریع در موتورها
9-3. تأثیر تغییرات دمای EGR روی دمای گازهای داخل اطاق احتراق
کولر EGR
12-3. نتیجه گیری کلی
2-2-5- اقدامات دیگر در موتور
2-3- وضعیتهای کاری موتور و آلاینده ها
2-3-1- وضعیتهای کاری
2-3-2- تشکیل مخلوط
انتشار CO
انتشار HC
انتشار 