عصری که هر لحظه اش در گرو تغییرات شگفت انگیز است، ارتباطات حرف اول را می زند. تحقیقات نشان می دهد که حدود هفتاد و پنج درصد از اوقات روزانه ما به نحوی در تماس و ارتباط با دیگران می گذرد. به همین دلیل کیفیت زندگی هر کسی بستگی به کیفیت ارتباطات او با دیگران د ارد. همه ما در محیط کار فرصت های یکسانی داریم اما تنها کسانی مسیر پیشرفت و ترقی را به سرعت می پیمایند و احترام، اعتبار و مقام برای خویش کسب می کنند که قدرت بیان داشته باشند، خود را به د رستی مطرح کنند و در شرایط مختلف و با افراد مختلف، ارتباطی مناسب و مؤثر برقرار کنند (آل یاسین،۱۳۷۶).
مهارت های ارتباطی سرمایه ای مهم برای هر فرد در راه موفقیت به شمار می رود. توانایی برقراری ارتباط برای همه ی مخلوقات زمین الزامی است، و انسان ها نیز از این قانون مستثنی نیستند. البته ارتباط انسان ها بسیار پیچیده تر و دشوار تر از سایر مخلوقات است. راه های متعدد و مختلفی برای برقراری ارتباط میان انسان ها وجود دارد. با پیشرفت مهارت های ارتباطی اعتماد به نفس نیز افزایش می یابد، از این رو تقویت مهارت های ارتباطی می تواند جزء استراتژی های طولانی مدت برای رسیدن به موفقیت باشد .
امروزه فعالیت های تربیت بدنی به عنوان نوعی تربیت عملی و بخشی از تربیت مکتبی که با فعالیت های مختلف ورزشی، سلامت جسمی و روحی دانش آموزان را مدنظر دارد، مورد توجه خاص می باشد. فعالیت های ورزشی بادارا بودن عنصر مسابقه، رقابت، همکاری، نظم و مقررات و سازمان بخشیدن که حرکات جسمی و روحی به عنوان ابزاری نیکو در تعلیم و تربیت بشمار می آیند.
در میان فعالیت های مختلف ورزشی، بازی فوتبال بعنوان ورزشی ارزان، زیبا و پر هیجان از کشش و جاذبه ی بسیاری در نزد عموم برخوردار است. با توجه به وظایف متعدد و متفاوتی که یک مربی از جهات مختلف به عهده دارد، او را ناگزیر می سازد علاوه بر دانش فنی مربوط به رشته ی اختصاصی خود، در سایر علوم نظیر روان شناسی، جامعه شناسی، مدیریت و سایر علوم انسانی اطلاعات داشته، همچنین شخص مربی باید از مهارت ارتباطی بالایی برخوردار باشد ( چراغپور، ۱۳۶۵)
بیشتر وقت مربیان در ارتباط با بازیکنانشان می گذرد و این ارتباط آن ها را برای نیل به هدف هایشان هماهنگ می سازد. یکی از عوامل موفقیت مربی، قابلیت ارتباط موثر است. او باید قادر به ایجاد ارتباط درست باشد. این گونه ارتباطات باید با والدین، عوامل اجرایی، بازی کنان و مردم برقرار گردد.بیشتر اوقات پیام های ما نارسا است
این نارسایی به جهت عدم ارتباط کلامی نمی باشد، بلکه به این دلیل است که ما به اهمیت ایجاد ارتباط غیر کلامی پی نبرده ایم.این مطلب می تواند درس مهمی باشد که مربی به اهمیت موضوع پی ببرد و نسبت به چگونگی بهبود مهارت های ایجاد ارتباط موثر وقوف بیشتری یابد ( لینچ ، ۱۹۴۲).
فهرست مطالب :
فصل اول : طرح پژوهش
مقدمه
بیان مسئله
ضرورت و اهمیت تحقیق
اهداف تحقیق
فرضیه های پژوهش
پیش فرض های پژوهش
محدودیت های تحقیق
واژه ها و اصطلاحات
الف) تعاریف نظری
ب) تعاریف عملیاتی
مهارت شنود مؤثر
مربی درجه C
مربی درجه B
مربی درجه A
فصل دوم : پیشینه پژوهش
بخش اول : زیر بنای نظری پژوهش
مقدمه
فرآیند ارتباطات و عناصر اساسی آن
عناصر ارتباطی
انواع ارتباطات
ارتباطات افقی، عمودی و مورب
ارتباط میان افراد
موانع ارتباطات میان افراد و چگونگی غلبه بر آنها
موانع ذاتی ارتباطات میان افراد
روش های بهبود پیام و حذف موانع ارتباطی
چگونگی حذف موانع ارتباطی در سازمان
نقش ادراک در ارتباطات
اهمیت مهارت کلامی
اهمیت مهارت بازخورد
مربی گری
انتخاب حرفه ی مربی گری
مزایا و موانع مربی گری
آموزش و مربی گری
مسئولیت های مربی گری
احراز پست مربی گری
فلسفه مربی گری (انگیزه مربی گری )
جنبه های مهم ارتباط ( بین ورز شکار و مربی )
احترام گذاشتن و مورد احترام بودن
ایجاد و حفظ اعتماد
نمایش شفقت
بخش دوم : ادبیات پیشینه
الف) تحقیقات انجام شده در داخل کشور
ب) تحقیقات انجام شده در خارج از کشور
فصل سوم : روش شناسی پژوهش
مقدمه
روش تحقیق
جامعه آماری
نمونه آماری
نحوه انتخاب نمونه ها
متغیرهای تحقیق
ابزار اندازه گیری
روش جمع آوری اطلاعات
روشهای آماری
فصل چهارم : یافته های پژوهش
مقدمه
سطح مربی گری
سابقه مربی گری
رده مربی گری
درجه مربی گری
مهارت ارتباطی
مهارت بازخورد
مهارت شنود موثر
مهارت کلامی
بخش دوم : آمار استنباطی
فصل پنجم : بحث ، نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
خلاصه پژوهش
یافته های پژوهش
بحث ، تحلیل و نتیجه گیری
نتیجه گیری کلی
پیشنهاداتی مبتنی بر یافته های پژوهش
منابع فارسی
منابع لاتین
پیوست ها