loading...
دانلود سرای دانشجویی
پایان-نامه-ظرفیت-ها-و-چالش-های-تقریب-مذاهب-إسلامی-در-لبنان
پایان نامه ظرفیت ها و چالش های تقریب مذاهب إسلامی در لبنان
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 258

پایان نامه ظرفیت ها و چالش های تقریب مذاهب إسلامی در لبنان
نوع فایل: Word و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 258 صفحه

چکیده
ضرورت و أهمیت تقریب مذاهب إسلامی و وحدت إسلامی از یک سو و أهمیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک لبنان از سوی دیگر باعث شده است که بررسی چالش ها و ظرفیت های تقریب مذاهب إسلامی در کشور لبنان، که اکثریت مردم آن را مسلمانان تشکیل می دهند، از جایگاه علمی ویژه ای برخوردار باشد.
ضرورت بررسی چالش ها و ظرفیت های تقریب مذاهب إسلامی در لبنان، با در نظر گرفتن تاثیرگذاری کشور لبنان در ابعاد دینی و فرهنگی و سیاسی، در منطقه خاورمیانه و کشورهای عربی إسلامی، نمایان خواهد بود.
از سويي ديگر اگر سیاست های استکبار جهانی و در رأس آنها، رژیم صهیونیستی و آمریکا مبنی بر اختلاف افکنی در بین اتباع فرق و مذاهب و ادیان، که به جهت پیشبرد اهدافشان در لبنان دنبال می شود نيز در نظر گرفته شود، أهمیت تقریب مذاهب إسلامی در لبنان روشن تر خواهد شد.
این رساله در صدد بررسی ظرفیت های تقریبی در اندیشه کلامی و فقهی عالمان شیعه و سنی لبنان با نگاهی به جریان های دینی و سیاسی لبنان و همچنین بررسی ظرفیت های بالفعل و بالقوه تقریب و چالش های منتهی به تهدید یا فرصت تقریب در لبنان، می باشد.
واژگان کلیدی: تقریب مذاهب إسلامی، وحدت إسلامی، لبنان، چالش ها ، ظرفیت ها


پایان-نامه-تحلیل-و-ارزیابی-صورت-بندی-مضامین-معنوی-(حس-معنوی-–-استعلایی)-در-سینمای-فرانک-دارابانت
پایان نامه تحلیل و ارزیابی صورت بندی مضامین معنوی (حس معنوی – استعلایی) در سینمای فرانک دارابانت
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 233

پایان نامه تحلیل و ارزیابی صورت بندی مضامین معنوی (حس معنوی – استعلایی) در سینمای فرانک دارابانت
نوع فایل: Word و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 233 صفحه
چکیده
پژوهش حاضر تلاشی برای تحلیل و ارزیابی صورت بندی مضامین معنوی (حس معنوی – استعلایی (Spirituality)) در سینماست. در این مسیر ابتدا به سیر شکل‏گیری سینمای معنویت‏گرا و هم چنین کارگردان‏های خاصی که دغدغه معنویت‏گرایی در فیلم‏هایشان اهمیت داشته، نگاهی اجمالی شده است. سپس به بیان شیوه تعامل میان رویکرد معنویت‏گرایی و فیلم از منظر دین‏گرایان پرداخته شده و در ادامه نیز انواع رویکردهای تحلیل فیلم به عنوان روش‏های تحلیلی موجود مطرح شده است. روش و رویکرد تحلیلی این پژوهش بر ارزیابی فرم و قالب ارائه روایت داستانی در فیلم از نگاه نئوفرمالیست‏ها (پست‏فرمالیست‏‏ها) تکیه دارد. بنابراین در گام بعد نگرش نئوفرمالیستی در سینما و چگونگی کاربرد نظریه آن‏ها در فیلم تبیین شده و به نسبت فرم و محتوا در فیلم پرداخته شده است. در این رویکرد از آن جهت که فرم به نوعی محتوا را می‏آفریند؛ نزدیک به دیدگاه سنت گرایان در مورد نماد و صورت اثر هنری است که آن را جلوه ای از امر متعالی و قدسی می‏دانند. به تعبیر دیگر فرمی که محتوایی معنویت‏گرایانه را با خود دارد همان صورت هنر معنوی در نگاه اهل سنت است. این دیدگاه تبیین می‏کند که تجربه فرم فیلم در تعامل با تماشاگر تبدیل به یک تجربه معنوی – آیینی می‏شود. این رویکرد با دیدگاه اصحاب مکتب دریافت آلمان برای تبیین نقش خواننده در شکل دادن به معنای فرم تکمیل می‏شود. در این نگرش معتقدند که معنا و حس معنوی برآمده از فرم با مشارکت فعال تماشاگر و از طریق تجربه او، شکل می‏گیرد. درادامه به تبیین فرم فیلم پرداخته شده است. در این تبیین مواردی چون اصول فرم فیلم و معیار های ارزیابی و تحلیل، اصول ساختار روایی در فیلم داستانی و عناصری چون میزانسن، قاب بندی و فیلمبرداری، تدوین، صدای فیلم و سبک کارگردانی بیان شده است. در پایان نیز به تحلیل چهار فیلم از فرانک دارابانت کارگردان صاحب نام آمریکایی مجاری تبار پرداخته شده است.
واژگان کلیدی: حس معنوی – استعلایی، (Spirituality)، مضمون معنوی، فرم، نئوفرمالیسم، فرانک دارابانت.

پایان-نامه-شخصیت-و-اندیشه-های-کلامی-هشام-بن-سالم-جوالیقی
پایان نامه شخصیت و اندیشه های کلامی هشام بن سالم جوالیقی
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 143

پایان نامه شخصیت و اندیشه های کلامی هشام بن سالم جوالیقی
نوع فایل: Word و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 143 صفحه
چکیده
تاریخ شکل گیری کلام امامیه، بزرگان و اندیشمندانِ نخستین این دانش، ارتباط اینان با یکدیگر و اهل‌بیت علیهم‌السلام در عصر حضور، مباحث کلامی و روش‌های مورد استفاده اینان در فرآیند تکلم و … از جمله مباحث مهمی است که سهم به‌ سزایی در به دست دادن تاریخی از تفکر شیعه دارد. امروزه این مشکل از سوی برخی مطرح می‌شود که کلام امامیه نه در محتوا و نه در روش، اصیل نیست و ریشه در آموزه‌های اصیل تشیع ندارد و اندیشمندان نخستین شیعه را متهم به ظاهرگرایی و دوری از هر گونه خرد ورزی می کنند که در سایه آن تفکراتی چون تجسیم یا تشبیه را به ایشان نسبت می دهند.
هشام بن سالم، شخصیتی است که منابع از وی به عنوان یکی از نخستین دانشوران و متکلمان شیعی یاد کرده‌اند. وی در عصر امام صادق و امام کاظم علیهما السلام زندگی می‌کرد و همراه با هشام‌ بن‌حکم ، مومن طاق و زرارة‌بن‌اعین تلاش می‌کرد به تبیین مبانی فکری شیعه، نظریه پردازی و دفاع از آموزه های مکتب اهل بیت علیهم السلام بپردازد.
نکته قابل ملاحظه و دقت این‌که برآیند انگاره‌های اعتقادی و تئوری ها و متد کلامی افرادی چون هشام بن سالم یا هشام‌بن‌حکم و … فرضیه مذکور را فرو می ریزد؛ روشی که نشان از نحوه‌ای تلاش خرد‌گرا در سایه آموزه های مکتب اهل بیت علیهم السلام دارد.
نگارنده تلاش نموده بدون هرگونه پیش داوری یا انگیزه تطهیر هشام بن سالم از نسبت های کژ اندیشانه، به کشف واقع از اندیشه ورزی های او بپردازد.
کلیدواژه: هشام بن سالم، اندیشه های کلامی، تشبیه، اصحاب امام صادق علیه السلام، جوالیقیه


پایان-نامه-روابط-سببي-علويان-با-خلافت-(خلفاي-سه‌گانه-آل-زبير-و-بني‌اميه)
پایان نامه روابط سببي علويان با خلافت (خلفاي سه‌گانه، آل زبير و بني‌اميه)
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 224

پایان نامه روابط سببي علويان با خلافت (خلفاي سه‌گانه، آل زبير و بني‌اميه)
نوع فایل: Word و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 224 صفحه
چکیده
موضوع ازدواجهای اهل بیت وفرزندان آنان یکی از مباحث بحث بر انگیز در طول تاریخ بوده است که امروزه مورد توجه خاص شیعیان و اهل سنت قرار گرفته است . این موضوع نه تنها در محافل علمی مانند دانشگاهها از سوی شیعه و اهل سنت مطرح می شود بلکه اهل سنت با انشار کتابهایی در این حوزه و پخش آن در بین حجاج این سوال را در بین توده ی مردم ایجاد کرده اند که آیا اساسأ بین اهل بیت و خاندان آنان با خلفا وصلتی می توانسته صورت گرفته باشد و اگر بوده چگونه انجام شده است؟
افراد زیادی در پاسخ به این پرسش در جهت تقریب دو فرقه اسلامی (اهل سنت و شیعه) گامهایی برداشته اند و عده ای دیگر اصل این ازدواجها را مردود دانسته و آنان را نفی می کنند لذا در این پایان نامه سعی شد تا روابط سببی، یعنی ازدواج زنان و مردانی از خاندان اهل‌بیت با زنان و مردانی از خاندان سه خلیفه نخست، خلفای اموی از هر دو شاخه سفیانی و مروانی و خاندان آل زبیر مشتمل بر شخص خلیفه، فرزندان و نوادگان آنان از هر دو طرف را مطالعه، بررسی، توصیف و نقد کند. نیز با ارایه جدول‌ها و نمودارهایی میزان این گونه روابط را با روابط سببی اهل‌بیت با دیگر خاندان‌ها اندازه‌گیری و نسبت سنجی کند.
سوال اصلی که در این پایان نامه دنبال شد، این است که روابط دو سویه اهل بیت (ائمه اثنی اشری و فرزندان و نوادگان آنان )با خاندان خلفا،خلفای سه گانه،آل زبیر،بنی امیه (سفیانی و مروانی) چگونه بوده است؟
همچنین تبین شد که از بین چند ازدواج انجام شده گزارش ازدواج با خلفا و نسل آنان ثبت شده است.ودرمرحله بعد که از حوصله این پایان نامه خارج است باید صحت و سقم این ازدواجها بررسی شود . نتیجه ای که بدست آمدحاکی از این است که بیشترین گزارش مربوط به نوادگان امام سجاد است که با خاندان آل زبیر وصلت کرده اند و این گزارشات توسط راویان زبیری وارد تاریخ شده است که جای تأمل دارد.بعد از آن گزارش ازدواجهای متعدد حضرت سکینه دختر امام حسین آمده که به جهت اضطراب در روایات تشخیص حق امری مشکل شده است . برای ازدواجهای امام محمد باقر يک ازدواج و براي امام جعفر صادق گزارشي به دست نيامد و گزارش ازدواج دو امام اول امام علی و امام حسن با خلفا و نسل آنان در مقایسه با امامان دیگر و ازدواجهای اهل بیت با غیر از نسل خلفا بسیار ناچیز و کم است.
کليد واژه: خاندان، اهل بيت، خلفا، روابط سببي، علويان، ازدواج‌هاي درون خانداني، ازدواج‌هاي برون خانداني 

پایان-نامه-راز-و-رمزهای-پنهان-و-پوشیده-قیام-های-مذکور-برا-اساس-کتاب-مقاتل-الطالبیین
پایان نامه راز و رمزهای پنهان و پوشیده قیام های مذکور برا اساس کتاب مقاتل الطالبیین
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 157

پایان نامه راز و رمزهای پنهان و پوشیده قیام های مذکور برا اساس کتاب مقاتل الطالبیین
نوع فایل: Word و قابل ویراش
تعداد صفحات : 157 صفحه
چکیده
جنبش ها و قيام هاي شيعي، در تاريخ تشيع برجستگي خاصي دارند و در هر برهه اي از زمان، به شكل ويژه اي نمود پيدا كرده اند. نمود جدی این قیام ها در پی واقعه جانسوز کربلا بود که تأثیر عمیق در روحیه مسلمانان، به ویژه علویان، داشت. قتل امام حسین(ع) و یارانش، عواطف و احساسات اخلاقی و مذهبی مردم را برانگیخت؛ به ویژه آن هایی که امام را برای بیعت دعوت کرده بودند، اما به هر دلیل از یاری به ایشان امتناع ورزیدند. در نتیجه، این افراد برای خونخواهی شهدای کربلا، علیه حکومت اموی به مبارزه برخاستند و قیام هایی را ترتیب دادند.
تعداد زیادی از سادات حسنی و حسینی با انگیزه های خداجویانه در مقابل حاکمیت ظلم خروج کردند که بعضی از این قیام ها به نتیجه رسید و برخی دیگر سریعاً سرکوب شد. البته لازم به ذکر است که مؤثرترین قیام ها و بیشترین شهادت ها در دوره بنی عباس بوده است و بیش تر قیام های دوره اموی برای خونخواهی از امام حسین (ع) و شهیدان کربلا صورت می گرفت، در حالی که اکثر قیام های عصر بنی عباس برای برقراری حکومت اسلامی انجام می شد.
علي رغم مبارزه سياسي و جان فشاني و درگيري علويان براي سرنگوني خلافت بني اميه و همکاري اوليه بني عباس با آنان در اين مبارزه، بني عباس با زيرکي تمام و وجود يک دسته از عوامل سياسي اجتماعي به قدرت دست يافتند. علويان متوجه شدند که سختي، مشقت و جان باختگي و زندان و شکنجه را در چندين دهه علويان و اولاد بني حسين(ع) متحمل شدند ولي عباسيان با حيله و تزوير و يک سري عوامل ديگر به قدرت رسيدند و هم اکنون نه تنها جايي در اين حکومت براي آن ها در نظر گرفته نشده بلکه با سوء استفاده از خاندان اهل بيت(ع)، قوانين اسلامي را زير پا گذاشته و دست به آزار و اذيت شيعيان و اولاد ائمه اطهار(ع) زده و در اين کار حتي از بني امیه نيز پيشي گرفته اند. علويان به خاطر طرح قبلي به جهت احقاق حق و نهايتاً غيرت ديني و تعصب و همت انقلابي نمي توانستند مظالم عهد عباسي و تحقيري را که بر آن ها وارد ساخته بودند، تحمل نمايند. لذا با حمايت مردم و فقهاء دست به حرکت و قيام عليه عباسيان زدند. قیام‌های بسیاری را بر ضد حاکمان زور و تزویر برپا ساختند و حتی در این راه بسیاری از آنان جان خویش را از دست دادند.از جمله مهم ترین این قیام ها می توان به قيام‌هاي شيعي از سال ۶۵ تا ۲۵۰ هـ ق عمدتاً به خونخواهي از قيام و شهادت حضرت امام حسين در سال ۶۱هـ به وقوع پيوسته‌اند برخي از مهم‌ترين اين قيام‌ها كه اين رساله به آن‌ها پرداخته است عبارتند از: قيام توابين (۶۵هـ)، قيام مختار (۶۶هـ) و قيام زید بن علي (۱۲۱ يا۱۲۲هـ) در دوره‌ي امويان، و قيام‌ محمد بن عبدالله معروف به نفس زكيه (۱۴۵هـ)، قيام ابراهيم بن عبدالله (۱۴۵هـ)، قيام حسين بن علي شهيد فخ (۱۶۹هـ)،‌ قيام يحيي بن عبدالله (۱۷۶هـ)، قيام محمد بن ابراهيم معروف به ابن طباطبا (۱۹۹هـ) و قيام محمد بن قاسم (۲۱۹هـ) در دوره‌ي حكومت عباسيان.
اين نوشتار با رويكرد تحليلي و توصيفي برآن است تا این قیام ها را مورد تبیین و تحلیل قرار دهد.
کلید واژگان: قیام، علویان، شیعه ، بنی امیه ، بنی عباس، مقاتل الطالبیین

پایان-نامه-ديدگاه‌هاي-کلامی-جابر-بن‌يزيد-جعفي
پایان نامه ديدگاه‌هاي کلامی جابر بن‌يزيد جعفي
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 149

پایان نامه ديدگاه‌هاي کلامی جابر بن‌يزيد جعفي
نوع فایل: Word و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 149 صفحه

چكيده
ابومحمد جابر بن‌یزید جعفی كوفي (حدود ۵۰-۱۲۸ق) از اصحاب بنام امام باقر و امام صادق (علیهماالسلام) بوده است. او در شاخه‌هاي تفسير، كلام، تاريخ، فقه و حديث فعاليت داشته است. جابر يكي از راويان پرحديث بوده است و او را يكي از ائمه علم حديث و از نخستين گردآوردندگان احاديث دانسته‌اند. اما با وجود جايگاه وي نزد امامان شيعه (عليهم‌السلام) و در ميان شيعيان گزارش‌هایي در منابع وجود دارد که شائبه غلو را درباره او ايجاد مي‌كنند. براي دستيابي به حقيقت مسئله درباره شخصيت‌هايي از اين دست شايد بهترين راه بررسي شخصيت و انديشه آنان باشد؛ شناخت زمينه‌هاي شكل‌گيري شخصيت و انديشه آنان نيز پيش‌نياز همين امر است.
در اين رساله پس از بيان كليات، در سه فصل به موضوع اصلي رساله پرداخته شده است. فصل دوم به بررسي زمينه‌هاي شكل‌گيري شخصيت و انديشه جابر جعفي اختصاص دارد. در فصل سوم گزارش‌هاي رسيده درباره وي مطالعه و در انتها نيز درباره اتهام وي به غلو بحثي كوتاه آورده شده است. فصل چهارم نيز پس از گردآوري روايات رسيده از جابر در منابع اماميه و دسته‌بندي آنها، بحث‌ها در سه بخش خداشناسي، راهنماشناسي و فرجام‌شناسي ارائه شده است. فصل پاياني اين رساله نيز جمع‌بندي بحث‌هاي طرح‌شده را بر عهده دارد. پس از بررسي گزارش‌هاي رسيده درباره غلو جابر جعفي، بسيار دشوار است كه بتوان غلو را براي او ثابت كرد. انديشه‌هاي اين شخصيت را نيز مي‌توان در چارچوب انديشه‌هاي اماميه جاي داد. آنچه از روايت وي به دست مي‌آيد با آموزه‌هاي اماميه و نيز با روايات ديگر شيعياني كه مورد هيچ اتهامي قرار نگرفته‌اند هم‌خواني و سازگاري دارد.
كليدواژه‌ها: جابر جعفي، انديشه‌هاي كلامي، متهم به غلو، نصيريه، غاليان

پایان-نامه-دوره-ی-حشمونائیان-و-تأثیر-آن-بر-شکل-گیری-فرقه-های-یهودی
پایان نامه دوره ی حشمونائیان و تأثیر آن بر شکل گیری فرقه های یهودی
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 104

پایان نامه دوره ی حشمونائیان و تأثیر آن بر شکل گیری فرقه های یهودی
نوع فایل: Word و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 104 صفحه


چكيده
جنبش مكابيان حركتي بود كه يهوديان، با غلبه بر پادشاهان سلوکی ـ‌جانشینان اسکندر کبیرـ در یهودیه پدید آوردند. اسكندر در پی گسترش فرهنگ یونانی در تمام نقاط سرزمین ها ی تحت سیطره ی خود بود. از اين رو، همزمان با فتوحات سرزمين‌هايي مانند ايران، آسياي صغير، هندوستان، سوريه و مصر به ترويج فرهنگ يونان اقدام كرد. بعد از اسکندر، یکی از جانشینان وی به نام آنتیوخوس چهارم، تلاش کرد تا علاوه بر رواج فرهنگ یونانی در میان یهودیان سرزمین یهودیه، دین و خدایان یونانی را نیز جایگزین خدای یهوه کند. در اين فرآيند،گروهی از یهودیان، برای جلوگیری از تهاجم دین و خدایان يونان بر عقايد و انديشه‌هاي دینی قوم يهود،به پاخاستند.
در این رساله، هدف، بررسی جوانب و دیدگاه های مختلف این جنبش یهودیان و تأثیر و تأثرهایی که در بین یهودیان گذاشت، است. گروهي از يهوديان به نام «حسيديم» که در مقابل اين تهاجم قيام كرده بودند، تا زمان پیروزی یهودای مكابي، از این شورش حمایت کردند. خاندان مكابي، شامل متتياي كاهن و پسرانش يوحنا، يهوداي مكابي، اليعازار، يوناتان و شمعون بود. آنان در برابر حاكمان ستمگر سلوكي، كه دین و آیین يوناني را ترويج مي‌كردند، مقاومت يهوديان را رهبري كردند. قيام يهوديان منجر به استقلال يهوديان شد. سال‌هاي ۱۴۲ ق.م تا ۶۳ ق.م، دوران استقلال يهود، دوره مكابيان نام دارد.
در اين دوره، فرقه های متعددی به وجود آمدند از جمله مهمترین آنها دو فرقه فريسيان و صدوقيان بود. جنگ و نزاع بين اين دو گروه، حكومت تقریباً۱۰۰ساله مكابيان را تضعيف و زمينه را براي سلطه روميان مساعد كرد. سرانجام يكي از سرداران رومي به نام «پمپئی» بخشي از سوريه را در سال ۶۳ ق.م از حاكميت مكابيان درآورد.
كليد واژه‌ها: دوره ی پسا تبعید، مجمع کبیر، سنهدرین، حشمونائیان، حسيديم، فریسیان، صدوقیان و مسیحاباوری.


پایان-نامه-دلایل-مشروعیت-استمداد-و-کمک‌-خواهی-از-اولیای-الهی
پایان نامه دلایل مشروعیت استمداد و کمک‌ خواهی از اولیای الهی
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 108

پایان نامه دلایل مشروعیت استمداد و کمک‌ خواهی از اولیای الهی
نوع فایل: ٌWord و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 108 صفحه
چکیده
موضوع توسل، از موضوعات و مسائل مورد اختلاف بین خاصه(شیعه) و گروهی از اهل سنت به نام وهابیت است. شیعه بر اساس آیاتی از قرآن و روایات و سیره‌ی اصحاب و معصومین اعتقاد دارد که واسطه قرار دادن اولیای الهی برای درخواست از خداوند متعال، منافات و دوگانگی با توحید ندارد به شرط آنکه به وسائط نگاه استقلالی نشود، بلکه آن‌ها وسیله دانسته شوند و مسبب الآسباب خداوند متعال می‌باشند. این‌گونه توسل، عین توحید است. در قران کریم نیز اصل توسل را ضامن بقای ایمان و ملکه تقوا در ضمیر انسان دانسته و آن را به عنوان شرط رسیدن به فلاح و رستگاری می داند، چرا که بدون توسل و استمداد از مواهب و عطایای الهی ، و آنچه که پروردگار برای تعالی به سوی خویش در اختیار بشر قرار داده،غیر ممکن است.(مائده/۳۵) از این‌رو کردن اتهام شرک به تحت هر عنوانی درست نیست و اتهامی کاملا بی اساس است که از سر جهل یا غرض وررزی از سوی مخالفین به شیعیان نسبت می دهند.
بر این اساس، این تحقیق با بررسی آیات قرآن و روایات و سیره‌ی اصحاب و معصومین ما را به این نتیجه می‌رساند که استمداد از اولیای الهی، امری منطقی، عقلی و مطابق با قرآن و شریعت اسلام می‌باشد و کلیه‌ی شبهاتی که در این باب وارد می‌شود، بی اساس و قابل پاسخ‌گویی می‌باشد. دراین رساله به اثبات مشروعیت توسل و پاسخ به شبهات در این باب پرداخته خواهد شد.
واژگان کلیدی: مشروعیت، توسل، اولیای الهی، استمداد.

اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 4247
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 2926
  • آی پی امروز : 129
  • آی پی دیروز : 163
  • بازدید امروز : 695
  • باردید دیروز : 662
  • گوگل امروز : 11
  • گوگل دیروز : 22
  • بازدید هفته : 4,017
  • بازدید ماه : 695
  • بازدید سال : 46,227
  • بازدید کلی : 8,224,921
  • کدهای اختصاصی