گزارش کار آزمایش اندازه گیری مقاومت درونی ولت متر و منبع تغذیه
گزارشکار آزمایشگاه فیزیک 2 - آزمایش اندازه گیری مقاومت درونی ولت متر و منبع تغذیه
گزارشکار آزمایشگاه فیزیک 2 - آزمایش اندازه گیری مقاومت درونی ولت متر و منبع تغذیه
امکان سنجی بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر در استان هرمزگان با تاکید بر انرژی های بادی و خورشیدی
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 143 صفحه
چکیده
در حال حاضر منابع فسيلي به سرعت در حال تمام شدن هستند و همچنين با نگراني روزافزون درباره آلودگي هوا و گرمايش جهاني زمين متخصصان به فكر استفاده از منابع انرژي پاك تر و سازگاري بيشتر با محيط زيست هستند. از اين ميان نيروي باد و انرژي خورشيد دو نوع از منابع عظيم قابل بازيافت انرژي می باشند.
از جمله متداول ترين ساختارهاي بهره برداري از اين انرژي ها، مي توان به تركيب توربين هاي بادي و سيستم فتوولتائيك اشاره نمود، اما متاسفانه اين منابع بازيافت شدني بازده كاملاٌ متغيري دارند. براي كاهش و يا به طور کلی حذف اين نوسانات می توان از فن آوري ذخيره نيرو باتري هاي ذخيره اي (SB) استفاده نمود. در اين پايان نامه، ضمن امكان سنجي بكارگيري از انرژي هاي تجديدپذير باد و خورشيد در استان هرمزگان، مكان بهينه براي احداث نيروگاه بادي و خورشيدي بصورت جداگانه و سيستم تركيبي تعيين مي شود و در ادامه بصورت موردي يك سيستم تركيبي بادي خورشيدي بهينه طراحي و مورد تحليل فني و اقتصادي قرار مي گيرد. بدين منظور ابتدا با بررسي نقشه هاي هواشناسي مبتني بر رژيم باد منطقه در يك دوره زماني ۵ساله، بهترين منطقه به لحاظ سرعت باد مناسب براي توليد انرژي توسط توربين هاي بادي مشخص مي شود، همچنين نقشه هاي تشعشع خورشيدي منطقه نيز در يك دوره زماني ۵ ساله مورد بررسي قرار خواهد گرفت و بهترين منطقه به لحاظ ميزان تابش خورشيد براي توليد انرژي توسط آرايه هاي فتوولتائيك تعيين مي گردد. در مرحله بعد با درنظر گرفتن تمام پارامترهاي فوق و خصوصيات منطقه اي و با استفاده از الگوريتم تحليل سلسله مراتبي (AHP) و نرم افزار EC ، محل مناسب در استان هرمزگان براي احداث نيروگاه بادي و خورشيدي بصورت جداگانه و سيستم تركيبي انتخاب خواهد شد. پس از انتخاب محل مناسب براي ايجاد سيستم تركيبي در استان هرمزگان، بصورت موردي با درنظر گرفتن يك بار مصرفي معين، توسط نرم افزار HOMER ، يك سيستم تركيبي بادي خورشيدي مستقل از شبكه طراحي مي گردد. اين سيستم تركيبي شامل: توربين بادي، آرايه خورشيدي، مبدل توان و باتري هاي ذخيره ساز مي باشد. از ويژگي هاي سيستم تركيبي پيشنهادي اين نرم افزار، مي توان به توانايي آن در تامين بار مصرفي منطقه در تمامي فصول سال و همچنين حداقل بودن هزينه هاي احداث، تعويض و تعمير و نگهداري اشاره نمود.
ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 141 صفحه
چكيده
در سال های اخیر، پیشرفت های گسترده ای در زمینه ی سنسورهای تصویر و سیستم های تصویربرداری دیجیتال صورت گرفته است، اما هنوز محدودیت های تئوری و عملی بر روی وضوح تصاویر گرفته شده با این دوربین ها اثر می گذارد. تکنیک های فراتفکیک پذیری (سوپر رزولوشن) به منظور غلبه بر این محدودیت ها در سال های اخیر گسترش یافته اند. این تکنیک ها با استفاده از یک و یا چند تصویر کم وضوح، تصویری با وضوح بالاتر ایجاد می کنند. کارهای اخیر در زمینه ی فراتفکیک پذیری (که اغلب بر روی تصاویر خاکستری متمرکز شده است)، به منظور کاهش پیچیدگی محاسباتی و افزایش مقاومت در برابر خطاهای مدل¬سازی و نویز انجام شده است. از سویی دیگر، روش¬های موزائیک زدایی متعددی به منظور کاهش مصنوعات رنگی، که در نتیجه ی استفاده از دوربین های تک CCD است، مطرح شده است.
در این پایان نامه، با استفاده از روش های آماری در پردازش سیگنال، چارچوب مقاومی را برای ترکیب تصاویر کم وضوح به منظور ایجاد تصویری با وضوح بالا پیشنهاد می دهیم. در این روش، با استفاده از معیار مقاوم به خطا در تابع هدف و تطبیق فرآیند تخمین برای هر تصویر کم وضوح متناسب با دقت پارامترهای مدل و سطح نویز آن، بازسازی مقاومی را ایجاد نموده ایم. همچنین با تعمیم این روش در حوزه ی رنگ، و ادغام فرآیند تفکیک پذیری و دموزانیک تصویر، توانسته ایم علاوه بر افزایش وضوح تصاویر رنگی، موزائیک زدایی تصویر را نیز به طور همزمان انجام دهیم. آزمایش های انجام شده نیز عملکرد خوب الگوریتم پیشنهادی را در مقابل نویز و خطا تصدیق می-کند.
واژههای کلیدی:
فراتفکیک پذیری، ثبت تصاویر، تخمین-M، تنظیم کننده، موزائیک زدایی تصویر، فیلتر رنگی.
پایان نامه ارزيابي قابليت اطمينان ريز شبكه هوشمند با در نظر گرفتن تاثير خودروهاي برقده و PMU
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 90 صفحه
چکیده
قابلیت اطمینان در هر سیستم، مفهومی است که به عملکرد ایمن و مطمئن سیستم اشاره می کند. هرچند این مفهوم بطور تعریف نشده ای در اکثر سیستم ها نظیر الکتریکی، مکانیکی، فنوماتیک و…مورد توجه طراحان و مصرف کنندگان است، اما با پیشرفت تکنولوژی و افزایش حضور بارهای حساس و وابستگی به کار مداوم سیستم ها، امروزه این مفهوم به طور کمی معنا و کاربرد بیشتری یافته است. بطور کلی می توان گفت هرچه سیستم گسترده تر و اهمیت آن بیشتر باشد، محاسبه قابلیت اطمینان آن سیستم در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها بیشتر مورد توجه و نیاز قرار می گیرد. در این پایان نامه به محاسبه قابلیت اطمینان در سیستم قدرت و مطالعه اثر خودروهای برقده و همچنین دستگاه های اندازه گیری فازوری، در افزایش قابلیت اطمینان پرداخته شده است. برای این منظور با بررسی سیستم نمونه و با شاخص های مختلف قابلیت اطمینان در سیستم های قدرت یکبار در حضور منابع خودرو برقده و وسایل اندازه گیری فازوری و بار دیگر بدون توجه به حضور این منابع، پرداخته شده است.
کلمات کلیدی: قابلیت اطمینان، خودرو برقده، واحد اندازه گیری هوشمند، سیستم قدرت
پایان نامه ارزیابی قابلیت اطمینان شبکه توزیع متصل به تولیدات پراکنده بادی با بررسی اثر آب و هوا
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 65 صفحه
چکیـده
به دلیل گستردگی و نیز پیچیدگی شبکه های توزیع ، احتمال بروز حادثه در آن ها بسیار زیاد است که بروز حادثه می تواند مشترکین زیـادی را تحـت تاثیر خـود قرار دهـد. بنابراین قابلیت اطمینان یکی از پارامترهای کلیدی مشخص کننده ی میزان موفقیت سیستم در ارائه برق به مصرف کنندگان است. لذا بررسـی و تحلـیل قابـلیت اطمیـنان شـبکه توزیـع از اهمیـت خاصـی برخـوردار است.
این کار بر آن است که با روش شبیه سازی ترتیبی مونت کارلو و با استفاده از نرم افزار MATLAB قابلیت اطمینان شبکه توزیع واقع در منطقه جنوبی شهرستان مشهد به نام شهر بینالود را با حضور نیروگاه بادی بینالود و با در نظر گرفتن شرایط جوی، مورد ارزیابی قرار دهد و این پیش فرض ها را مد نظر قرار می دهد که قابلیت اعتماد شبکه توزیع در حضور نیروگاه بادی افزایش می یابد و همچنین در نظر گرفتن شرایط جوی منجر به کاهش شاخص های قابلیت اطمینان می گردد.
کلمات کلیدی:قابلیت اطمینان- نیروگاه بادی بینالود- شرایط جوی- شبیه سازی مونت کارلو
پایان نامه ارتقاء کیفیت توان درشبکه های تجدیدساختاریافته باحضورمنابع تولید پراکنده
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 119 صفحه
چکیده:
درسالیان اخیر توجه به بهره¬وری و راندمان بالا درصنایع مختلف، دامنه کاربرد تجهیزات الکترونیک قدرت را به سرعت گسترش داده است. این تجهیزات بدلیل داشتن مشخصه غیرخطی، باعث افزایش مشکلات کیفیت توان در شبکه¬های توزیع شده¬اند. از طرف دیگر با توجه به پیشرفت تکنولوژی واستفاده گسترده از کامپیوتر در کنترل سیستم¬های صنعتی، حساسیت بارها به پدیده¬های کیفیت توان نیز افزایش یافته است.
حال در چنین شرایطی با توجه به طرح موضوع تجدید ساختار درصنعت برق، یکی از پارامترهایی که در فضای رقابتی بازار برق می¬تواند بسیارموثرباشد ارائه برق با کیفیت و قیمت متنوع جهت مصرف¬کنندگان با درجه حساسیت مختلف است. ازجمله تجهیزاتی که برای بهبود کیفیت توان مورد استفاده قرار می¬گیرد جبران ساز یکپارچه کیفیت توان UPQC می¬باشد که از دو واحد سری وموازی تشکیل شده است. این تجهیز درمجاورت بارهای حساس قرار گرفته و ضمن بهبود کیفیت ولتاژ تحویلی به مصرف¬کننده، کیفیت جریان کشیده شده از شبکه را نیز بهبود می¬بخشد.
در این پایان نامه با الهام از عملکرد UPQC ساختارجدیدی به منظور بهبود کیفیت توان(در شبکه¬هایی که از بارهای مختلف بادرجه حساسیت متفاوت تشکیل شده¬اند)، و روش کنترل مناسب آن معرفی شده است.دراین ساختار واحد سری در محل پست قرار گرفته و کیفیت ولتاژ را بهبود می¬بخشد و واحد موازی از چند قسمت تشکیل می¬شود که هر یک در مجاورت یکی از بارهای حساس قرار می¬گیرند تا ضمن جبران¬سازی هارمونیکی جریان، در زمان بروز قطعی ولتاژ تغذیه بارهای حساس را تأمین نماید. شبیه سازی¬های انجام گرفته در محیط نرم افزار PSCAD قابلیت تجهیز معرفی شده و روش کنترلی پیشنهادی آن را در جبران سازی مشکلات ولتاژ و جریان نمایش می¬دهد.
کلمات کلیدی: کیفیت توان، تجدید ساختار، فیلتر اکتیو، جبران ساز یکپارچه کیفیت توان مجزا شده
پایان نامه ارائه یک روش برای بخش بندی بطن راست و چپ از تصاویر MRI قلبی
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 106 صفحه
چکیده
ا بررسی ساختار و عملکرد بطن¬های قلب در تصاویر رزونانس مغناطیسی یک گام مهم در مدیریت بسیاری از اختلالات قلبی به حساب می¬آید. با اینکه بخش¬بندی دستی بطن¬های قلب نتایج خوبی را حاصل می کند، اما بخش¬بندی دستی بطن ها خصوصا بطن راست به علت هندسه پیچیده آن کار وقت¬گیری می¬باشد. بنابراین بخش¬بندی اتوماتیک بطن راست و چپ ضروری به نظر می¬رسد. در این طرح یک روش اتوماتیک جدید بر اساس ترکیب روش ﺑﻬﻴﻨﻪ¬ﺳﺎزي دﺳﺘﻪ ذرات( PSO) و پیمایش تصادفی بهبود یافته ارائه شده است. PSO یک روش تکاملی بر اساس جمعیت می¬باشد که ازطریق این روش قسمت¬های دارای شدت روشنایی مشابه از تصویر را بخش¬بندی می¬کنیم و در نهایت بخش بندی نهایی بطن راست و چپ توسط پیمایشگر تصادفی بهبود یافته انجام می¬شود. در روش پیمایشگر تصادفی یک تعداد پیکسل توسط کاربر برچسب گذاری می¬شود، اما در روش ارائه شده انتخاب نقاط برچسب دار به صورت خودکار و توسط روش PSO انجام می شود.
برای بررسی صحت روش ارائه داده شده، روش پیشنهادی را بر روی تعداد زیاد و متفاوت از تصاویر اعمال کردیم و نتایج قابل قبولی را از لحاظ کلینیکی و تکنیکی مشاهده نمودیم.
کلمات کلیدی: تصاویر رزونانس مغناطیسی، بخش بندی بطن چپ و راست، روش ﺑﻬﻴﻨﻪ ﺳﺎزي دﺳﺘﻪ ذرات ، الگوریتم پیمایش تصادفی.
پایان نامه ارائه ساختار جديد بازار همزمان توان اکتيو و راکتيو با در نظر گرفتن قيود ولتاژی شبکه
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 141 صفحه
چکیده:
در طی دو دهه اخیر صنعت برق دستخوش تغییرات اساسی در نحوه¬ی تولید، انتقال و توزیع گشته است که تحت عنوان تجدید¬ساختار از آن یاد می¬شود. با تجدید ساختار در صنعت برق، توان راکتیو به عنوان یکی از مهمترین خدمات جانبی برای بهره¬برداری ایمن و قابل اطمینان از شبکه قدرت معرفی شده است. در سال¬های اخیر بمنظور افزایش قابلیت اطمینان شبکه، ایجاد یک ساختار صحیح رقابتی و تشویق تولیدکنندگان به تولید توان راکتیو، بازارهای توان راکتیو تعریف شده¬اند. این در حالی است که توان اکتیو و راکتیو از راه¬های گوناگون همانند معادلات پخش¬بار، منحنی قابلیت ژنراتور سنکرون و حداکثر ظرفیت توان عبوری از خطوط به هم مرتبط می¬باشند و در نتیجه اجرای جداگانه¬ی بازارهای توان اکتیو و راکتیو راه¬حل بهینه را به همراه نخواهد داشت. بدین ترتیب در این پایان¬نامه، بازار توان راکتیو بطور همزمان با بازار انرژی به اجرا در می¬آید و نتایج آن با نتایج بدست آمده از اجرای جداگانه بازارهای توان اکتیو و راکتیو مقایسه می¬گردد. بمنظور عادلانه¬تر شدن رقابت در تولید توان راکتیو، پیشنهادات قیمت برای تولید توان راکتیو اصلاح می¬گردد و ساختار جدیدی برای پرداخت هزینه از دست رفته به تولیدکنندگان توان راکتیو ارائه می¬شود. همچنین با توجه به ماهیت محلی توان راکتیو، امکان ایجاد بازارهای محلی توان راکتیو مورد بررسی قرار گرفته و نتایج حاصل از اجرای بازارهای محلی توان راکتیو با بازارهای غیرمحلی مقایسه می¬گردد. از طرفی حضور منابع تولید پراکنده و بخصوص مزارع بادی در شبکه قدرت روز به روز در حال افزایش است و با پیشرفت تکنولوژی در سال¬های اخیر، این منابع نیز برای مشارکت در بازارهای توان راکتیو مشتاق می¬باشند. بدین ترتیب در این پایان¬نامه بمنظور در نظر گرفتن مشارکت مزارع بادی در بازار توان راکتیو ابتدا امکان ارائه توان راکتیو توسط مزارع بادی با فن¬آوری توربین¬های سرعت متغیر مورد مطالعه قرار می¬گیرد و پس از آن بازارهای توان اکتیو و راکتیو با مشارکت مزارع بادی به اجرا در می¬آید. در این مطالعه همچنین بمنظور در نظر گرفتن خطای پیش¬بینی توان بادی، بازارهای توان اکتیو و راکتیو با دو حالت خطا در پیش¬بینی توان بادی به اجرا در¬می¬آید و تأثیر این خطای پیش¬بینی بر میزان مشارکت مزارع بادی در بازارهای توان اکتیو و راکتیو و نیز بر میزان هزینه بهره¬برداری از این بازارها مورد بررسی قرار می¬گیرد.
واژه های کلیدی: بازار توان راکتیو، بازار همزمان توان اکتیو و راکتیو، تابع پرداخت مورد انتظار، هزینه فرصت از دست رفته، مزارع بادی
پایان نامه یک روش بهینهسازی پارامترهای پایدارسازهای سیستم قدرت تک ماشینه با استفاده از الگوریتم اصلاح شده جستجوی هارمونی
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 87 صفحه
چكيده
پایدارساز سیستم قدرت به منظور بهبود میرایی سیسم قدرت در حین اغتشاشات فرکانس پایین به سیستم تحریک افزوده میشود. برای سیستمهای قدرت با ابعاد بزرگ که شامل تعداد زیادی از ژنراتورهای متصل به هم میباشد، تنظیم پارامترهای پایدارساز سیستم قدرت، به دلیل وجود مدهای نوسانی متعدد با میرایی کم، فرایندی پیچیده و سخت خواهد بود و از آنجا که تغییرات پیوسته بار باعث تغییر در مدهای نوسانی و میزان میرایی آنها میگردد، این امر تنظیم پارامترهای را دشوارتر خواهد نمود. در طول چند دهة اخیر روش های متعددی شامل روش های خطی و کلاسیک و روش های غیرخطی مبتنی بر الگوریتمهای هوشمند و فراابتکاری در فرایند تنظیم پارامترهای پایدارساز بکار گرفته شده است اما تاکنون در این مطالعات از الگوریتم جستجوی هارمونی استفاده نشده است. بررسی دینامیکی سیستم تک ماشینه متصل به شین بینهایت، از این جهت حائز اهمیت است که یک نمونه کوچک از رفتار کل سیستم قدرت بوده و امکان تصمیمگیری و ارائه الگوریتمهای جامع را برای کل سیستم قدرت فراهم میآورد. در مطالعات دینامیکی سیستم تک ماشینه سعی میگردد تنظیم پارامترهای پایدارساز سیستم قدرت به ازای یک نقطه غالب در سیستم صورت پذیرفته که میرایی مدهای بحرانی به ازای آن نقطه حداکثر بوده و درصدی از خطا به ازای نقاط کار دیگر پذیرفته میشود. در حقیقت پایدارساز سیستم قدرت به منظور بهبود وضعیت دینامیکی و پایداری سیگنال کوچک سیستم بر روی ژنراتورها نصب میگردد. برای بررسی اغتشاشات فرکانس پایین در سیستم قدرت نیاز به یک مدل دقیق و جامع از سیستم وجود خواهد داشت که رفتار دینامیکی سیستم، ژنراتور و اجزاء آن را به خوبی نشان دهد. از این رو در این پایاننامه در ابتدا به کمک خطیسازی معادلات دیفرانسیلی و استفاده از بیان فضای حالت سیستم، مدل دینامیکی سیستم بدست آمده است. سپس روشی برای طراحی پایدارساز سیستم قدرت و تنظیم پارامترهای آن مبتنی بر الگوریتم جستجوی هارمونی ارائه شده است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که الگوریتم جستجوی هارمونی اصلاح شده در تنظیم پارامترهای پایدارساز سیستم قدرت تک ماشینه، کارایی تقریباً بهتری نسبت به سایر روشهای موجود دارد.
کلیدواژه: پایدارساز سیستم قدرت، الگوریتم جستجوی هارمونی، سیستم قدرت، پایداری سیگنال کوچک، سیستم قدرت تک ماشین، معادلات فضای حالت.
پایان نامه طراحی کنترل کننده مقاوم در برشگرهای الکترونیک قدرت و مقایسه آن با روشهای کنترل خطی
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 131 صفحه
چکیده
در این پایان نامه طراحی کنترل کننده مقاوم در برشگرهای الکترونیک قدرت و مقایسه آن با روشهای کنترل خطی مورد بررسی قرار گرفته¬است. هدف اصلی تحقیق و توسعه در این زمینه، همواره یافتن مناسب¬ترین روش کنترل به منظور پیاده¬سازی کنترل حلقه بسته بر روی توپولوژی¬های مختلف برشگر های الکترونیک قدرت می¬باشد. به عبارت دیگر، هدف از انتخاب یک روش کنترلی، بهبود بازده مبدل، کاهش¬ تاثیراغتشاشات (خط وتغییرات بار)، کاستن از تاثیرات تداخل الکترومغناطیسی و نیز تاثیرپذیری کمتر از تغییرات المانهای مبدل می¬باشد. در این پایان نامه، مطالعه روش¬های مختلف کنترلی پیاده¬شده بر روی منابع تغذیه سوئیچینگ¬ مانند کنترل خطی و مد لغزشی آورده شده است. مزایا و نقاط ضعف هر روش کنترلی نیز داده شده است. در این راستا، روش¬های کنترلی خطی و مد لغزشی انتخاب شده و پاسخ آن¬ها بر روی مبدل¬های DC بهDC کاهنده مورد آزمایش قرار گرفته¬اند. نرم¬افزار Matlab به منظور شبیه سازی روش کنترل خطی و نیز روش مد لغزشی دربرشگر های الکترونیک قدرت مورد استفاده قرار گرفته است. در انتها، مقایسه تاثیرات کنترل خطی و مد لغزشی بر روی پاسخ حالت ماندگار مبدل باک تحت نوسانات خطی، نوسانات بار و تغییرات قطعات مختلف انجام شده است. در این پایان¬نامه نشان داده شده است که، در مقایسه با کنترل خطی، روش مد لغزشی پاسخ حالت ماندگار بهتر، پاسخ دینامیکی بهتر و مقاومت بیشتر در مقابل اغتشاشات احتمالی سیستم را فراهم می کند.
کلمات کلیدی: مبدل قدرت DCبهDC، سیستم ساختار متغیر،کنترل مد لغزشی، صفحه لغزشی، پاسخ دینامیکی و حالت ماندگار
تعداد صفحات : 42