loading...
دانلود سرای دانشجویی

کار با Y!Mail

برای وارد شدن به حساب کاربری خود به صفحه اصلی Y!Mail برويد. نام کاربری و رمز عبور خود را در فيلدهای خالی وارد نمائيد. دکمه Enter يا Sign In را فشار دهيد.

بعد از اتمام کارتان بايد sign out کنيد تا فرد ديگری وارد حساب شما نشود. بدين طريق فرد ديگری که با کامپيوتر شما کار می کند به حساب شما دسترسی نخواهد داشت. اين در وضعيتی که از يک کاميپوتر به طور مشترک استفاده می کنيد مهم است.

اگر Keep me signed in را انتخاب کرده باشيد مرورگر شما نام و رمز عبور شما را به مدت دو هفته به خاطر می سپارد مگر اينکه sign out کنيد. در اينصورت مجبور نيستين هربار برای ورود به حساب خود sign in کنيد. اگرچه ممکن است ياهو رمز عبور را مجددا درخواست کند. اگر افراد ديگر از کامپيوتر شما استفاده می کنند اين گزينه را انتخاب نکنيد. مطمئن باشيد Sign Out کرده ايد و مرورگر خود را ببنديد.

اگر قبلا وارد حساب خود شده بوديد و sign out نکرديد يا مرورگر خود را نبسته باشيد حساب شما هنوز قابل دسترس است. اگر می خواهيد با نام کاربری ديگری وارد شويد روی Sign in as a different user کليک کنيد.

اگر رمز عبور خود را فراموش کرديد می توانيد رمز جديدی بسازيد اما اول بايد به سوال امنيتی خود پاسخ دهيد تا شناسائی شويد.

از لينک Account Information برای اصلاح اطلاعات حساب کاربری خود استفاده کنيد.


خواندن نامه های رسيده

بعد از وارد شدن در حساب خود در مقابل کلمه Inbox تعداد نامه های جديد رسيده برای شما نوشته می شود. برای مشاهده آنها روی لينک Inbox در سمت چپ صفحه کليک کنيد. ليستی از نامه های شما باز می شود. برای مشاهده هر يک کافی است روی خط عنوان آن کليک کنيد.

می توانيد روی فولدرهای ديگر درهمين قسمت برای پيدا کردن نامه های ديگر غير از Inbox کليک کنيد.

 

بعد از خواندن نامه می توانيد آنرا پاسخ دهيد، حذف کنيد، برای ديگران ارسال کنيد يا آنرا به محل ديگری منتقل کنيد.

برای پاسخ به نامه روی دکمه Reply کليک کنيد. پاسخ خود را در کادر متن وارد کنيد و دکمه Send را کليک کنيد.

بدو طريق می توانيد يک پيغام رسيده را برای ديگران ارسال کنيد. بعد از بازکردن نامه روی Forward کليک کنيد و آدرس افراد موردنظر را وارد نمائيد. سپس آنرا Send نمائيد. ضمائم نامه بطور اتوماتيک همراه با متن برای ديگران ارسال می شود.

برای ارسال پيغام به عنوان يک پيوست به ديگران دکمه Ctrl صفحه کليد را پايين نگه داشته سپس Forward را کليک کنيد. پيغام به صورت يک فايل ضميمه با انشعاب .eml به نامه پيوست می شود.

برای حذف يک نامه از ليست نامه ها روی مربع کوچک در سمت چپ پيغامی که می خواهيد پاک شود کليک کرده سپس روی دکمه Delete در پايين يا بالای صفحه کليک کنيد. نامه های حذف شده به فولدر Trash منتقل می شوند.

برای حذف دائم آنها لينک Empty در کنار نام فولدر Trash در سمت چپ صفحه را کليک کنيد.


ارسال نامه

روی دکمه New→Email Message کليک کنيد تا نامه ای را بنويسيد. درصفحه جديد در قسمت To: آدرس ايميل گيرنده (گان) نامه را وارد نمائيد.

اگر می خواهيد يک کپی از نامه شما به فرد ديگری ارسال شود آدرس ايميل فرد را در فيلد (carbon copy) Cc: اضافه کنيد. گيرندگان پيغام قادر به مشاهده آدرس افراد ليست شده در خط Cc هستند.

برای ارسال يک کپی از نامه به فرد ديگری در حالتی که می خواهيد ديگر گيرندگان نام آنرا نبينند آدرس را در Bcc: وارد کنيد. گيرندگان ليست (blind carbon copy) Bcc برای گيرندگان To: و Cc: و خودشان نامرئی هستند.

وقتی روی فيلد To:، Cc: يا Bcc: هستيد می توانيد روی لينک Insert addresses کليک کنيد تا آدرس گيرندگان را از آدرس های ذخيره شده در Address Book خود پيدا و وارد کنيد.

وقتی گيرندگان نامه بيش از يک نفر باشد ليست آدرس افراد با کاما از يکديگر جدا می شود. اگر برای گروهی از افراد نامه ارسال می کنيد می توانيد توسط Create a category آدرس آنها را در يک گروه قرار دهيد. در اينصورت برای دفعات ديگر تنها کافيست نام گروه را تعيين کنيد.

برای نامه خود موضوعی انتخاب و در قسمت Subject: وارد کنيد. سپس پيام خود را در کادر متن بنويسيد.

برای اضافه کردن فايل ها و عکس لينک AttachFiles را کليک کرده فايل های مورد نظر خود را از کامپيوتر خود انتخاب و روی Open يا Ok کيلک کنيد تا فايل ها اضافه شوند. ليست فايل های اضافه شده در بالای متن پيام قابل مشاهده هستند در صورت انصراف می توانيد آنها را حذف کنيد. هر پيغام می تواند حداکثر 25 مگابايت حجم داشته باشد. دقت کنيد فايل های اجرائی قابل ضميمه شدن نيستند.

بعد از اتمام برای ارسال روی دکمه Send کليک کنيد. قبل از ارسال پيغام خود را مرور کنيد زيرا بعد از فشار دادن دکمه Send نمی توانيد ارسال نامه را لغو کنيد.

نامه خود را می توانيد قبل از ارسال در قسمت Draft ذخيره کنيد برای اينکار دکمه Save as Draft را کليک کنيد. برای مشاهده نامه های ذخيره شده به فولدر Draft برويد.

برای ساخت يک حساب کاربری در ياهو می توانيد به صفحه اصلیY!Mail برويد. روی لينک Create New Account کليک کنيد. يا در صفحه اصلی !Yahoo روی لينک Sign Up کليک کنيد. مشخصات خود را در فرمی به صورت زير وارد کنيد.

1. نام، تاريخ تولد، جنسيت و کشود خود را در فيلدهای موردنظر وارد کنيد.
2. نام کاربری مورد نظر خود را وارد نمائييد. بهتر است نام کاربری ايجاد کنيد که به راحتی قابل استفاده باشد و شما را به گيرندگان نامه هايتان بشناساند. از حروف، ارقام و حتی نقطه می توانيد استفاده کنيد. برای اينکه مطمئن شويد نام کاربری شما قبلا وجود ندارد دکمه Check را کليک کنيد.
3. کلمه عبور حداقل بايد 6 کاراکتر باشد. حواستان باشد که رمز عبور حساس به متن است. برای اطمينان از اينکه رمز عبور را درست وارد کرده ايد از شما خواسته می شود دوبار وارد کنيد.
4. يک سوال را از ليست سوال ها بعنوان سوال امنيتی انتخاب کنيد و جواب آنرا در کادر پايين پاسخ دهيد. در صورت فراموش کردن رمز عبور ياهو از شما اين سوال را خواهد پرسيد تا مطمئن شود شما کاربر درست هستيد.
5. با وارد کردن کاراکترهائی که در بخش آخر مشاهده می کنيد و کليک روی دکمه Create My Account ثبت نام خود را تاييد کنيد.
6. بهتر است قبل از نهائی کردن Yahoo! Terms of Service، Yahoo! Privacy Policy وCommunication Terms of Service را مطالعه نماييد.

بعد از ثبت نام از همين نام کاربری و رمز عبور می توانيد برای کليه سرويس های ياهو استفاده کنيد

 

Yahoo!Mail

Yahoo!Mail يا به طور مختصر Y!Mail سرويس پست الکترونيک رايگان با بيش از 270 ميليون کاربر است که از سال 1997 آغاز شد. ياهو در رقابت با ديگران سرويس ذخيره سازی نامحدود خود را در 2008 به کاربران خود تقديم کرد.

با يکپارچه شدن Y!Messenger و Y!Mail در سال 2009 کاربران اجازه سوئيچ کردن بين چت و ايميل را پيدا کردند، بدون اينکه احتياج به هيچ دانلود يا تنظيم اضافه باشد.

بعضی از ويژگی های Y!Mail عبارتند:

• ذخيره سازی نامحدود نامه ها
• 25 مگابايت پيوست نامه
• 100 فيلتر برای مرتب سازی خودکار پيغامهای رسيده
• حفاظت در برابر ويروس ها و اسپم ها
• نمايش تبليغات در حين کار کردن با حساب کاربری
• پشتيبانی از POP3 و SMTP در همان کشور
• غيرفعال کردن حساب هائی که برای چهار ماه بدون استفاده بوده اند (حساب می تواند مجدد فعال شود ولی کليه داده ها و نامه های آن از بين می رود)
• اضافه شدن نام مستعار

مقايسه Y!Mail با فراهم کنندگان سرويس پست الکترونيک ديگر را در جدول زير می توانيد مشاهده کنيد.

يکپارچگی با سرويس پيام فوری ويروس يابی غيرفعالسازی حساب پيوست فايلهای اجرائی مرورگرهای مورد پشتيبنای حجم پيوست تعداد زبان های پشتيبانی ذخيره سازی هزينه پيدايش جهانی نام
AOL Instant Messenger بله (McAfee) 3 ماه خير همه مرورگرها 25 MB 26 نامحدود رايگان 23 August 2004 AOL Mail
Google Talk, AOL Instant Messenger بله 9 ماه بله، فايلهای .exe در فايلهای فشرده .zip همه مرورگرها 25 MB 52 7.373 GB رايگان 1 April 2004 Gmail
Windows Live Messenger بله 90 روز همه مرورگرها 10 GB 35 نامحدود رايگان 4 July 1996 Hotmail
Yahoo! Messenger, Windows Live Messenger بله (Norton AntiVirus) 4 ماه خير IE, Firefox, Google Chrome, Opera 25 MB 27 نامحدود رايگان 8 October 1997 Y!Mail

Yahoo!Mail دومين فراهم کننده سرويس پست الکترونيک جهان بعد از گوگل و يکی از قابل اعتماد ترين آنها در وب است. اين سرويس رايگان است و براحتی می توانيد آنرا ساخته و استفاده کنيد. در اين صفحه با نحوه ساخت حساب کاربری، کار و نکاتی درباره Y!Mail آشنا می شويد.

Yahoo!Mail
نحوه ساخت حساب کاربری
کار با Y!Mail
اعمال ديگر در Y!Mail
phishing چيست؟


Yahoo! توسط Jerry Yang و David Filo دانشجويان مهندسی الکترونيک دانشگاه Stanford در ژانويه 1994 برپا شد. سايتی که طراحی کرده بودند يک دايرکتوری سلسله مراتبی به سايت های ديگر بود. در آوريل همان سال سايت خود را Yahoo! نام نهادند. ياهو به سرعت رشد کرد و مشابه موتورهای جستجو و دايرکتوری های ديگر به يک پورتال وب تبديل شد. ياهو ابتدا از گوگل برای ليست نتايج جستجو استفاده کرد تا سال 2004 تکنولوژی جستجوی خود را پياده کرد.

پورتال وب ياهو با آدرس www.yahoo.com آخرين اخبار، سرگرمی ها و اطلاعات ورزشی را فراهم می کند. پورتال سرويس های ديگری مانند Yahoo!Mail، Yahoo!Map و Yahoo!Messenger را هم به کاربران می دهد.

امکاناتی در گوگل

گوگل غير از جستجو امکانات ديگری هم در اختيار شما قرار می دهد. پيش بينی آب و هوا، اطلاع از مراکز تجاری، رستوران ها و ساعت محلی، انجام تبديلات مختلف، نقشه و موارد ديگر از جنبه های خاص گوگل هستند.

برای ديدن اب و هوای شهرهای دنيا کلمه weather (به معنی اب و هوا) و بدنبالش نام شهر مورد نظر خود را وارد کنيد.

اگر بدنبال مراکز خريد، رستوران يا مراکز تجاری ديگر در منطقه خود هستيد گوگل نقشه و اطلاعات ديگری از محل را برايتان آماده می کند.

از گوگل برای تبديل واحدهای مختلف اندازه گيری می توانيد استفاده کنيد. تنها کافيست تبديل مورد نظر را در کادر جستجو وارد کنيد.

برای ديدن معنی يک لغت انگليسی عبارت define و بدنبال آن کلمه مورد نظر را تايپ کنيد.

برای مشاهده ساعت در شهرهای مختلف دور دنيا کلمه time و بدنبالش نام شهر را وارد کنيد.

به منظور استفاده از تابع ماشين حساب گوگل بسادگی محاسبه خود را در کادر جستجو وارد کنيد.

برای تبديل واحدهای پولی تبديل موردنظر خود را در کادر جستجوی گوگل تايپ کنيد.

روش های مختلف موتورهای جستجو

• موتورهای جستجوی اصلی مانند Google، Yahoo، AltaVista و Lycos محتويات بخش بزرگي از وب را ايندکس کرده و نتايج را آماده می کنند و به کاربر می دهند.
• موتورهای جستجوی تخصصی بخشی از وب را بسته به موضوع ايندکس می کنند. برای مثال سايت های techtarget برای محصولاتی مانند (www.search400.com) AS/400 و (www.searchCRM.com) CRM تنها بهترين سايت های درباره اين محصولات را ايندکس می کنند و ليست نتايج کمتر ولی متمرکز تری را مهيا می کنند.
• موتورهائی مانند www.ask.com جستجوی کلی از وب را تدارک می بيند اما به شما اجازه می دهد درخواست خود را به صورت يک جمله کامل وارد کنيد (مثلا "What’s the weather in Tehran today?").
• ابزارهای خاص و بعضی سايت های وب مانند Yahoo، Search و EasySearcher به شما امکان استفاده همزمان از چند موتورجستجو را برای توليد ليست از نتايج می دهند.
• وب سايت های فردی، خصوصا سايت های شرکتی بزرگتر، ممکن است از يک موتور جستجو برای ايندکس محتوای سايت خودشان استفاده کنند.
• تعدادی از سايت های وب روش های موتور جستجو و دايرکتوری را برای پيدا کردن اطلاعات ارائه می کنند. مانند Yahoo که علاوه بر اينکه موتور جستجو است به صورت يک دايرکتوری سازمان يافته از موضوعات روی وب عمل می کند.


جستجو در گوگل

جستجوی گوگل متعلق به شرکت Google از پرکاربردترين موتورهای جستجو روی وب است. هدف اصلی گوگل جستجوی متون و داده های ديگر مانند تصاوير روی وب است. گوگل روزانه صدها ميليون پرس و جو را دريافت می کند.

جستجوی گوگل توسط Larry Page و Sergey Brin در سال 1997 طراحی شد. نام گوگل از کلمه googol، که نام عدد ده به توان صد است، گرفته شد. کنايه از اين که اين موتور ميزان بسيار بزرگی از اطلاعات را برای افراد مهيا می کند.

جستجو در گوگل بسيار ساده است؛ کافيست هر چه را که در ذهن داريد در کادر جستجو وارد کنيد و کليد enter را بزنيد يا روی دکمه search کليک کنيد. گوگل وب را برای يافتن مرتبط ترين صفحه با درخواست شما جستجو می کند. در اکثر مواقع دقيقا مطلبی که بدنبالش هستيد را تنها با وارد کردن يک کلمه يا عبارتی که دنبالش هستيد پيدا می کنيد. هدف گوگل اين است که تا حد ممکن نتايج جستجو را به طور روشن و ساده ارائه بدهد.

 

بخش بالای صفحه نتيجه جستجو شامل لينک به سرويس های مختلف گوگل است.

Web Images Videos Maps News Shopping Mail more ▼ Web History | Search settings | Sign in

برای انجام تنظيماتی مانند زبان و تعداد اقلام ليست نتايج در هر صفحه روی لينک Search Setting کليک کنيد. اگر قبلا در گوگل يک حساب کاربری در گوگل داريد توسط لينک sign in می توانيد وارد حساب خود شويد. در اين حالت آدرس ايميل گوگل شما در بالای صفحه ديده می شود. توسط لينک تنظيمات می توانيد فعاليت های وب يا تاريخچه وب خود را مديريت کنيد.

myAccount@google.com | Settings ▼ | Sign out

اگر از کامپيوتر شما افراد ديگری هم استفاده می کنند هميشه بياد داشته باشيد که بعد از اتمام کار sign out کنيد.

اگر گزينه Google Instant خود را در صفحه تنظيمات فعال کرده باشيد نتايج با وارد کردن هر کلمه به طور پويا ظاهر می شوند. وقتی اين گزينه فعال باشد لينکی در کنار کادر جستجو مشاهده می کنيد که نشان دهنده فعال بودن آن است. برای غير فعال کردن آن کافيست روی اين لينک کليک کرده و در ليست باز شده Off را انتخاب کنيد.

برای انجام جستجوی دقيقتر روی لينک Advanced search در پايين کادر جستجو کليک کنيد تا جزئيات بيشتر درباره آنچه دنبالش هستيد را وارد کنيد.

تعداد کل نتايج بدست آمده و مدت زمان مصرف شده برای عمل جستجو در زير کادر جستجو مشاهده می شود.

لوگوی گوگل (doodle) در مناسبت های خاصی ممکن است تغيير کند.

يک قلم در ليست نتيجه جستجو شامل يک عنوان که لينکی به صفحه وب است، شرح مختصر يا بريده ای از صفحه وب و URL صفحه است. اگر روی عنوان هر نتيجه کليک کنيد به صفحه وب می رويد. کلمات جستجوی شما در متن پررنگ تر ديده می شود تا به تصميم گيری درباره ديده صفحه به شما کمک کند. آدرس وب صفحه به رنگ سبز در زير شرح ديده می شود. اگر روی لينک cached کليک کنيد صفحه موردنظر را به همان صورتی که ايندکس خورده است مشاهده می کنيد. اين لينک برای صفحات که ايندکس نخورده اند ظاهرنمی شود. لينک Similar شما را به سايت های وب مشابه با نتيجه می برد.

اولين قلم ليست نتيجه مرتبط ترين صفحه پيدا شده با پرسش شماست.

در يک سمت صفحه نتايج حالت جستجو و فيلترهای مفيدی برای خاص تر کردن جستجو وجود دارند. ليست نتايج را با انتخاب نوع خاصی از محتوا مانند تصاوير، ويدئو يا اخبار می توانيد محدود کنيد. پيش فرض Everything است که همه نوع محتوا را نشان می دهد.

در پايين صفحه بهترين عبارت ها مربوط به موضوعی که دنبالش هستيد قرار می گيرد. روی هر کدام از اين لينک ها اگر کليک کنيد نتيجه جستجوی شما بر اساس آن تغيير می کند.

روی کلمه Next در پايين صفحه کليک کنيد تا بقيه نتايج بدست آمده را مشاهده کنيد.

نکات زير به شما کمک می کند تا جستجوهای خود را موفق تر کنيد.

• درخواست خود را ساده بيان کنيد. اگر دنبال شرکت، محصول، محل يا مفهوم خاصی هستيد ابتدا با نام آن شروع کنيد.
• از عباراتی که به احتمال زياد در صفحه وب مورد نظر طاهر می شود استفاده کنيد. برای مثال بجای عبارت [ سرم درد می کند] از عبارت [سردرد] استفاده کنيد.
• هر کلمه مهم است, کليه کلماتی که وارد می کنيد مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
• جستجو حساس به متن نيست. فرقی بين عبارت [new york times] با [New York Times] نيست.
• نشانه های نقطه گذاری، علايم و کاراکترهای خاص نديده گرفته می شوند.(مانند @#$%^&*()=+[]).
• با قرار دادن علامت نقل قول (") در اطراف عبارت جستجو از گوگل می خواهيد دقيقا کل عبارت را بدون هيچ تغييری در جستجو مدنظر قرار دهد. معمولا خود گوگل ترکيب کلمات را در نظر می گيرد و استفاده از اين علامت لازم نيست. در ضمن ممکن است نتايج خوبی که بطور تصادفی بدست می آيند را از دست بدهيد. مثلا اگر برای عبارت [Alexander Bell] جستجو کنيد صفحاتی که شامل Alexander G. Bell هستند را از دست می دهيد.
• گوگل به شما اجازه می دهد نتايج جستجوی شما از سايت مشخص شده آورده شود. برای مثال درخواست [ لیست پیوندی site:hpkclasses.ir ] صفحاتی درباره ليست پيوندی را تنها در سايت hpkclasses.ir بر می گرداند. می توانيد کل کلاس سايت را مشخص کنيد مثلا iran site:.org که تنها سايت هائی با دامنه .org را می دهد.
• از عملگرهای بولين می توانيد در پرس و جو استفاده کنيد نظير: -، +، OR و *.
• با اضافه کردن علامت منها (-) بلافاصله قبل از کلمه ای مشخص می کنيد که نمی خواهيد اين کلمه در صفحات وب نتيجه ظاهر شده باشد. برای مثال در عبارت [anti-virus –software] بدنبال کلمه آنتی ويروس می گردد اما ارجاعات به نرم افزارهای آنتی ويروس را درنظر نمی گيرد. هر تعداد کلمه ای را با علامت منها می توانيد استثنا کنيد. برای مثال [jaguar -cars –football –os]. اگر علامت منها را قبل از site: بدون فاصله قرار دهيد سايت خاصی را از نتايج جستجو خارج کرده ايد.
• علامت ستاره (*)به گوگل می گويد به جای ستاره هر عبارت ديگری را می تواند قرار دهد. مثال [Google *] به شما نتايجی درباره محصولات متعدد گوگل می دهد.
• با اضافه کردن علامت بعلاوه (+) بلافاصله قبل از کلمه ای از گوگل می خواهيد کلمات را دقيقا با آنچه تايپ کرده ايد تطبيق دهد. اضافه کردن علامت نقل قول در اطراف کلمه نيز همين کار را می کند.
• قرار دادن عملگر OR يا علامت | بين کلمات جستجو باعث می شود گوگل از بين آنها تنها يکی را در نظر گرفته شود. دقت کنيد OR با حروف بزرگ نوشته شود. مثال. عبارت [San Francisco Giants 2004 OR 2005] صفحاتی درباره يکی از سالهای 2004 يا 2005 را می دهد. بدون اين عملگر صفحاتی که شامل هردو سال هستند هم اضافه می شود. عملگر AND به طور پيش فرض است و لازم نيست.

بعضی استثناها برای قواعد فوق وجود دارند:

• درخواست for better or for worse توسط گوگل به صورت عمل OR تفسير نمی شود.
• گوگل نتيجه ضرب دو عدد را در درخواستی مانند 37 * 84 را می دهد تا اينکه جای ستاره را با کلمه ای پر کند.
• کلمات ربط و اتصال مانند "و" و "برای" معمولا نديده گرفته می شود.
• مترادف ها جايگزين بعضی کلمات در پرسش اصلی شما می شوند برای غيرفعال کردن آن از علامت + استفاده کنيد.
• علامت های معنی دار و متداول نديده گرفته نمی شوند مثل #C و ++C که اسامی زبان های برنامه نويسی هستند.
• علامت دلار $ برای بيان قيمت استفاده می شود و nikon 400 و nikon $400 نتايج متفاوتی می دهد.
• علامت منها گاهی بين دو کلمه که بهم متصل هستند قرار می گيرد. مثل anti-virus اگر هيچ فاصله ای بين علامت و کلمات اطراف آن نباشد به عنوان عملگر منها تلقی نمی شود.
• علامن زيرخط برای اتصال دو کلمه نديده گرفته نمی شود مانند quick_sort.

 

نحوه کار موتورهای جستجو

يک موتور جستجو به ترتيب عمليات زير را انجام می دهد:

1. Web crawling
2. Indexing
3. Searching

مجموعه هماهنگی از برنامه ها عمليات فوق را روی اينترنت عهده دار هستند.

Crawler يا Spider که يک مرورگر خودکار وب است لينک های درون سايت های وب را دنبال می کند. ابتدا به نماينده صفحه روی وب سايت هائی که می خواهند قابل جستجو باشند می رود و آنها را می خواند، با استفاده از لينک های روی صفحه صفحات ديگر آن سايت را کشف و دنبال می کند.

اطلاعات بازيابی شده درباره صفحات وب در يک پايگاه داده ايندکسی برای استفاده در پرس و جوهای آتی ذخيره می شود. برنامه ای که Catalog ناميده می شود ايندکس بزرگی از صفحاتی که خوانده شده را می سازد. هدف ايندکس سرعت بخشيدن در عمليات جستجوی اطلاعات تا حد ممکن است.

وقتی کاربر درخواست جستجوی خود را، معمولا توسط کلمات کليدی، در يک موتور جستجو وارد می کند ايندکس بررسی شده ليستی از صفحات وب که بهترين تطبيق را دارند همراه با خلاصه ای شامل عنوان مستند و بخش هائی از متن تهيه و عرضه می شود.

سودمندی موتور جستجو بستگی به مرتبط بودن مجموعه نتايجی است که می دهد. ميليون ها صفحه وب که شامل عبارت مورد نظر شماست در وب وجود دارد، بعضی ممکن است مرتبط تر و محبوب تر و قابل اطمينان تر از بقيه باشند. اکثر موتورهای جستجو از جمله گوگل روش رتبه بندی نتايج را برای پيدا کردن بهترين تطبيق استفاده می کنند. رتبه صفحه (page rank) در اصل امتيازی است که گوگل برای هر صفحه وب قائل مي شود. بنابراين سايت هايي که رتبه بالاتری می گيرند در رده‌های بالاتر ليست نتايج مي‌آيند. در ساده ترين حالت رتبه صفحه بر اساس تعداد تکرار کلملات جستجو در صفحه وب محاسبه می شود.

گوگل

موتور جستجوی گوگل

 

در ميان کارهايی که در اينترنت انجام مي شود کار با موتور جستجو به عنوان دومين کاربرد عمده کاربران وب برآورد شده است. نحوه کار موتورهای جستجو، کار با گوگل محبوب ترين موتورجستجو و معرفی چند موتورجستجوی ديگر را در اين صفحه می توانيد پيدا کنيد.

نحوه کار موتورهای جستجو
روش های مختلف موتورهای جستجو
جستجو در گوگل
امکاناتی در گوگل
بهترين موتورهای جستجو


موتور جستجوی وب (web search engine) به منظور جستجوی اطلاعات روی وب و سرورهای FTP طراحی شده است. نتايج جستجو که می تواند به شکل صفحات وب، تصوير و فايل هائی با نوع های ديگر باشد به صورت ليستی که hits ناميده می شود ارائه می شود.

تگ

تگ

هر صفحه وب از مجموعه ای عناصر مانند سرتيتر، پاراگراف، ليست، تصوير و غيره تشکيل شده است. هر عنصر توسط اطلاعات کنترلی به نام تگ (tag) احاطه می شود. هر تگ بين دو کاراکتر < و > قرار می گيرد.

مرورگرها تگ ها را نمايش نمی دهد بلکه از آنها برای تفسير محتوای صفحه و نحوه نمايش آن استفاده می کند.

تگ ها معمولا به صورت جفت هستند مانند و . تگ اول را تگ شروع (start tag) و تگ دوم را تگ پايان (end tag) می نامند. تگ های پايانی شامل يک علامت اسلش (/) هم هستند. به متن بين اين تگ ها عنصر محتوايی (element content) گفته می شود.


مثال. متن زير به صورت سرتيتر تعيين می شود.

Text in H1 style

مثال. تاکيد روی متن.

this text is not bold
this text is bold
this text is not bold


تگ های HTML حساس به متن (case-insensitive) نيستند.


مثال. هر دو تگ زير توسط برازر درک می شود.

this text is bold
this text is not
this text is bold


می توانيد شيوه های فرمت بندی را با هم ترکيب کنيد. البته تگ ها بايد به طور صحيح تودرتو قرار گيرند. قانون کلی اين است که تگ های داخلی بايد قبل از تگ های بيرونی بسته شوند.


مثال. نحوه درست و نادرست تودرتو کردن تگ ها.

صحيح

this text is bolded and centered correctly

غلط

this text is bolded and centered incorrectly


صفت خاصه تگ

تگ ها علاوه بر تعيين فرمت يک عنصر HTML می توانند ويژگی های آن فرمت را هم مشخص کنند. ويژگی های يک تگ توسط صفات خاصه (attribute) آن مشخص می شود. صفات اطلاعات اضافه تری درباره عنصر می دهند و هميشه در تگ شروع قرار می گيرند.

صفت هميشه به صورت جفت نام و مقدار می آيد که به صورت زير نوشته می شوند:

name = "value"


مثال. تگ زير يک شيوه سرتيتر را راست چين می کند.


this text has a heading
level two style and is
aligned to the left


مقادير صفت هميشه در علامت کوتيشن (") قرار می گيرند. تک کوتيشن (') هم می تواند گذاشته شود اما معمولا از دوتا کوتيشن استفاده می شود. در مواردی که مقدار صفت خودش دارای کوتيشن است نياز به استفاده از تک کوتيشن است.


نکته. ضرورتی نيست مقادير خصوصيات را درون گيومه قرار دهيد مگر اينکه مقدار شامل کاراکتر space باشد.
نکته. بعد يا قبل از علامت مساوی گذاشتن فضای خالی الزامی نيست.
نکته. تنها تگ شروع دارای صفت خاصه است و اطلاعات خصوصيات در تگ پايانی ذکر نمی شود.

cin

cin

کلاس iostream امکان خواندن ورودی را هم فراهم می کنند. شئ مورد استفاده برای ورودی استاندارد cin است که ورودی را معمولا از کنسول می گيرد اما می تواند از منابع ديگر هم دريافت کند.

عملگری که همراه با cin استفاده می شود >> است که برای دريافت ورودی از نوع آرگومانش صبر می کند. مثلا اگر آرگومان صحيح باشد برای يک عدد صحيح از صفحه کليد منتظر می ماند.


مثال. برنامه زير يک عدد صحيح را دريافت کرده معادل اکتال و هگز آنرا نمايش می دهد.

#include <iostream>

int main()
{
   int number;
   cout << "Enter a decimal number: ";
   cin >> number;
   cout << "value in octal = 0" << oct << number << endl;
   cout << "value in hex = 0x" << hex << number << endl;
   return 0;
}

تابع cin متوجه نوع متغير می شود و داده ورودی را به نوع متناسب تبديل می کند.


مثال. برنامه زير تابع cin را برای خواندن سه عدد که با space از هم جدا می شوند استفاده می کند. بعد از وارد کردن مقادير بايد کليد enter را فشار داد.

#include <iostream>

int main()
{
   int a = 0;
   float b = 0.0;
   int c = 0;
   cout << "Please Enter an int, a float and int separated by spaces" <<endl;
   cin >> a >> b >> c;
   cout << "You entered " << a << " " << b << " " << c << endl;
   return 0;
}

اگر 3 7.2 3 وارد شود خروجی به صورت "You entered 3 7.2 3" خواهد بود.

اگر 3.76 5 8 وارد شود خروجی به صورت " You entered 3 0.76 5" می شود. چون نقطه مميز جز عدد صحيح نيست به عنوان شروع عدد اعشاری درنظرگرفته می شود و بقيه خط ورودی از بين می رود.


اگر ورودی به طور موفق تبديل نشود شئ cin يک بيت شکست را تنظيم می کند که قسمتی از ios است و توسط تابع fail() هم در cin و هم در cout به صورت زير قابل خواندن است.

if (cin.fail() ) //do something

برای صفحه نمايش روشن است که ()cout.fail بندرت ممکن است استفاده شود اما درفايل های I/O می تواند بکار برود.


تابع ()good هم برای cin و cout وجود دارد.

cin بهترين دستور برای همه شرايط نيست اما ساده ترين را ه است. تابع get يک کاراکتر تکی صرفنظر از نوع را دريافت می کند.

تابع getline برای دريافت تعداد معينی کاراکتر است. اين تابع وقتی می خواهيد داده ای را درون آرايه ذخيره کنيد سودمند است. cin اجازه می دهد کاربر داده های بيشتری را در آرايه ذخيره کند که overloading نام دارد. توسط تابع getline تعداد بايت هايی که می خواهيد کاربر وارد کند را تعيين می کنيد. هرکاراکتر که کاربر تايپ می کند يک بايت فضا می برد. مثلا اگر برای تابع 4بايت تعريف کنيد و کاربر کلمه Computer را وارد کند تنها Comp دريافت می شود.


مثال.

#include <iostream>

int main()
{
   char text[10];
   cout << "Please enter a wordn";
   cin.getline(text,10);
   cout << text << endl;
   return 0;
}

کليه ورودی هائی که با cin خوانده می شوند نياز دارند کليد Enter يا Return زده شود. در C++ استاندارد راهی برای خواندن مستقيم کليدها از صفحه کليد وجود ندارد. اما می توان از کتابخانه های ديگر استفاده کرد.

تعداد صفحات : 425

اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 4247
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 2926
  • آی پی امروز : 68
  • آی پی دیروز : 161
  • بازدید امروز : 477
  • باردید دیروز : 830
  • گوگل امروز : 6
  • گوگل دیروز : 51
  • بازدید هفته : 477
  • بازدید ماه : 35,418
  • بازدید سال : 110,527
  • بازدید کلی : 8,289,221
  • کدهای اختصاصی