loading...
دانلود سرای دانشجویی
دانلود-خلاصه-کتاب-کیفرشناسی-(-علی-صفاری-)--تست
دانلود خلاصه کتاب کیفرشناسی ( علی صفاری ) + تست
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: pdf
حجم فایل: 2563 کیلوبایت
قیمت: 2000 تومان

دانلود خلاصه کتاب کیفرشناسی ( علی صفاری ) + تست

 مخصوص دانشجویان رشته حقوق پیام نور 1223030
خلاصه یکتاب کیفر شناسی تالیف علی صفاری از انتشارات جنگل در قالب فایل pdf و در حجم 12 صفحه به همراه نمونه سوالات ادوار گذشته دانشگاه پیام نور مناسب برای دانشجویان رشته حقوق پیام نور با کد رشته 1223038

محتویات محصول :

نکات مهم و کلیدی فصول مختلف کتاب در قالب فایل pdf و در حجم 12 صفحه

4 نوبت آزمون جامع پیشنهادی با پاسخ نامه کلیدی

نمونه سوالات امتحانی ادوار گذشته دانشگاه پیام نور

نیمسال دوم 95-94 با پاسخ نامه کلیدی ( جدید )

نیمسال اول 95-94 با پاسخ نامه کلیدی

نیمسال دوم 94-93 با پاسخ نامه کلیدی

نیمسال اول 94-93 با پاسخ نامه کلیدی

نیمسال دوم 93-92 با پاسخ نامه کلیدی

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
اجرا-و-تفسیر-3-نمونه-واقعی-آزمون-بندر-گشتالت
اجرا و تفسیر 3 نمونه واقعی آزمون بندر گشتالت
فرمت فایل دانلودی: .pdf
فرمت فایل اصلی: pdf
تعداد صفحات: 6
حجم فایل: 394 کیلوبایت
قیمت: 15000 تومان
اجرا و تفسیر 3 نمونه واقعی آزمون بندر-گشتالت
نمونه یکی از آزمون ها را در تصویر زیر مشاهده می نمایید. 
 
 

آزمون بندر – گشتالت، توسط لورتا بندر در سال 1938 برا‌ی ارزیابی سطح بالیدگی ادراکی – حرکتی کودکان طرح‌‌ریزی شد. این آزمون، مرکب است از 9 طرح جداگانه که هر یک در یک زمینه سفید روی کارتی جداگانه چاپ شده است. این طرح‌ها از طرح‌های مورد استفاده ورتهایمر در روان‌شناسی گشتالت اقتباس شده است.

کاربرد آزمون

آزمون بندر، علاوه بر کاربرد اصلی خود یعنی تشخیص آسیب مغزی، کاربرد‌های مهم دیگری هم دارد. در مورد جامعه کودکان، برای سنجش آمادگی کودکان برای ورود به دبستان، پیش‌بینی پیشرفت تحصیلی، ‌تشخیص کودکان دچار اختلال خواندن و ناتوانی یادگیری، ارزشیابی مشکلات هیجانی، مطالعه نارسایی‌های رشدی و همچنین به عنوان یک آزمون هوشی غیرکلامی به‌کار بسته شده است. در مورد نوجوانان و بزرگسالان، آزمون بندر برای تشخیص آسیب مغزی و به عنوان یک آزمون فرافکن برای سنجش ویژگی‌های شخصیتی مفید شناخته شده است.

روش اجرای آزمون

آزمایش‌کننده، یک برگ کاغذ A4 بی‌خط، یک مداد و یک مداد‌پاک‌کن در اختیار آزمودنی می‌گذارد. سپس کارت‌ها را یکی پس از دیگری روی میز مقابل آزمودنی قرار می‌دهد و از او می‌خواهد که از روی آنها بکشد. برای این کار آزمایش‌کننده می‌گوید:«می‌خواهم که شما از روی این شکل‌ها به هر خوبی که می‌توانید بکشید. آن را هر طور که برایتان بهتر است انجام دهید. این یک امتحان نقاشی نیست، اما سعی کن شکل‌ها را طوری بکشی که کاملا شبیه تصویر روی کارت شود

آزمایش‌کننده، در جریان اجرای آزمون هیچ‌گونه راهنمایی یا اظهارنظر نمی‌کند و در برابر سوال‌های آزمودنی نباید به او پاسخ مشخص و راهنمایی‌کننده‌ای بدهد. پرسش زیاد آزمودنی احتمالا ممکن است نشانگر گرایش وی به کمال‌گرایی، نیاز به جلب توجه و یا وسواس باشد. آزمودنی مجاز به چرخاندن کارت‌ها نیست و در ‌صورت انجام این‌ کار، آزمایش‌کننده باید آن را به حالت مستقیم برگرداند و به او تذکر دهد. گرچه در ابتدا یک برگ کاغذ به آزمودنی داده می‌شود، اما او می‌تواند از هر چند برگی که لازم دارد استفاده کند. در این آزمون محدودیت زمانی وجود ندارد، اما زمان صرف‌شده برای تمام کردن کارت‌ها را باید یادداشت کرد؛ زیرا ارزش تشخیصی مهمی داردهنگام اجرای آزمون، رفتارهایی مانند خستگی، بی‌توجهی، شتابزدگی، نکته‌سنجی زیاد، اظهار نارضایتی، ضعف یا هماهنگی حرکتی، چرخش تصاویر، اشکال در دیدن تصاویر و سایر رفتارهای مهم باید ثبت شوند و هنگام تغییر مورد توجه قرار گیرند.

بعضی از متخصصین بالینی، یک مرحله یادآوری نیز در این آزمون گنجانیده‌اند. پس از مرحله اول که فرد طرح‌ها را از روی کارت‌ها می‌کشد، از آزمودنی می‌خواهند که در فاصله 45 تا60 ثانیه هر تعداد از طرح‌ها را که می‌تواند، از حفظ بکشد. این مرحله، حافظه دیداری آزمودنی را ارزیابی می‌کند.

روش‌های دیگری نیز وجود دارد که بر امکان فرافکنی آزمون بندر تاکید دارد و می‌تواند اطلاعاتی درباره‌ سازگاری هیجانی شخص فراهم کند. این روش‌ها عبارتند از:

الف. از شخص خواسته می‌شود طرح‌ها را به هر شکلی که دوست دارد بکشد؛ تغییر دادن آنها، ترکیب آنها یا بسط و توسعه طرح‌ها به دلخواه.

ب. ارائه‌ کارت‌ها به شخص و پرسیدن اینکه این شکل‌ها او را به یاد چه چیزی می‌اندازد.

روش نمره‌گذاری برای سنجش رشدی

در اینجا برای سنجش رشدی کودک از نظر توانایی‌ها‌ی دیداری – حرکتی به روش دکتر کوپیتز اشاره می‌کنیم: در این روش بر حسب اشتباه‌های آزمودنی در ترمیم طرح‌ها در برابر هر اشتباه، یک نمره داده می‌شود. تعداد اشتباه‌هایی که به آنها نمره داده می‌شود، 30 مورد است. بنابراین، دامنه‌ تغییر نمره آزمودنی‌ها بین 0 تا 30 خواهد بود. باید دانست فقط به اشتباه‌های کاملا مشخص و قطعی نمره داده می‌شود. در مواردی که نسبت به وجود اشتباه تردید وجود داشته باشد نمره داده نمی‌شود.

روش تفسیر آزمون

پس از آنکه هر یک از تصاویر بر اساس ملاک‌های مذکور نمره‌گذاری شد، مجموع نمره‌های وی به عنوان نمره خام محاسبه می‌شود. سپس با استفاده از "جدول هنجار آزمون رشدی بندر" در ستون میانگین نمره‌ها نزدیکترین نمره به نمره خام آزمودنی مشخص می‌شود. آنگاه از روی همان جدول، سن مربوط به این میانگین تعیین می‌شود. این سن معادل سن رشدی کودک است. سپس سن رشدی و سن تقویمی آزمودنی مقایسه می‌شود. چنانچه این دو سن با یکدیگر مساوی بوده یا اختلاف کمتر از یک سال داشته باشند، آزمودنی از نظر رشد دیداری – حرکتی بهنجار یا نزدیک بهنجار است. چنانچه سن رشدی نزدیک به دو سال و یا بیشتر از دو سال از سن تقویمی کمتر باشد، احتمالا از نظر رشد دیداری – حرکتی تاخیر دارد. چنین کودکی ممکن است از نظر یادگیری مطالب درسی با اشکال مواجه باشد. اگر سن رشدی آزمودنی به‌طور قابل ملاحظه مثلا 2 سال و یا بیشتر، از سن تقویمی وی بالاتر باشد، از نظر رشدی پیشرفته است. چنین کودکی ممکن است در یادگیری مطالب درسی پیشرفت قابل توجهی از خود نشان دهد.

شاخص‌های هیجانی آزمون بندر گشتالت

کوپیتز در سال 1975 برای تشخیص اختلال‌های هیجانی، 12 شاخص را تدوین کرده است. پژوهش نشان داده است که 50 درصد کودکانی که در ترسیم آنان سه شاخص هیجانی وجود داشته، دارای نوعی اختلال عاطفی بوده‌اند و 80 درصد کودکانی که چهار شاخص و یا بیشتر داشته‌اند دارای اختلال هیجانی جدی بوده‌اند. با وجود این، در تفسیر و نتیجه‌گیری شاخص‌های هیجانی در مورد کودکان باید جانب احتیاط رعایت شود.

الف. اغتشاش در نظم: کودک، تصاویر را به صورت نا‌منظم و پراکنده در جاهای مختلف کاغذ رسم می‌کند، بی‌آنکه ترتیب و نظم منطقی را رعایت کند. این شاخص نشانگر ضعف برنامه‌ریزی، اشکال در سازماندهی اطلاعات، اغتشاش ذهنی احتمالی و برون‌ریزی است. این شاخص در مورد کودکان 7 – 5 ساله امری عادی است، اما در مورد کودکان 8 سال به بالا نشانه احتمالی ناتوانایی یادگیری و اغتشاش ذهنی است.

ب. اندازه بزرگ تصاویر: این شاخص در مورد تصاویری صدق می‌کند که اندازه‌ آنها دست‌کم دو برابر اندازه‌ طرح اصلی باشد. اندازه‌ بزرگ، نشانگر برون‌ریزی است.

ج. قاب کردن طرح‌ها: منظور این است که کودک پس از ترسیم طرح، دور آن یک قاب یا کادر می‌کشد. این شاخص نشانگر گرایش‌های تکانش‌گری همراه با ضعف کنترل درونی است. چنین کودکی تحریک‌پذیر بوده و برای کنترل رفتار خود به محدودیت‌های بیرونی نیاز دارد.

د. بسط و توسعه: منظور آن است که کودک برای رسم تصاویر از دو برگ کاغذ و یا بیشتر استفاده می‌کند. این شاخص نشانگر رفتارهای تکانشی و برون‌ریزی است. این کودکان احتمالا از نظر هیجانی تحریک‌پذیرند. این امر در کودکان کندذهن دارای اختلال هیجانی، بیشتر دیده می‌شود.

ه. ترسیم مجدد(بدون اصلاح تصویر قبلی): کودک تصویر را بدون کامل کردن و یا حتی پس از کامل کردن آنها رها کرده و دوباره آن را می‌کشد. این شاخص در صورتی صادق است که ترسیم مجدد، لااقل درباره‌ دو تصویر مشاهده شود. این شاخص بیانگر تکانش‌گری، اضطراب و تحریک‌پذیری هیجانی است. همچنین نشانگر آگاهی آزمودنی از نادرست بودن طرح اولیه است، اما به دلیل فقدان کنترل درونی کافی، طرح اولیه را نیمه‌کاره و بدون اصلاح رها کرده، به کشیدن مجدد آن می‌پردازد.

و. خطوط نازک: آزمودنی، خطوط طرح‌ها را به اندازه‌ای کم‌رنگ و نازک می‌کشد که به سختی قابل تشخیص است. این شاخص احتمالا نشان‌دهنده‌ ترس، کمرویی و گوشه‌گیری است.

ز. کارهای اضافی بدون دقت: در بعضی از تصاویر یا در بخشی از آنها خطوط ضخیم، تکراری، دوباره‌کاری‌شده و با شتاب کشیده می‌شود. این شاخص نشان‌دهنده تکانش‌گری، پرخاشگری، خصومت و برون‌ریزی است. با وجود این، دوباره‌کاری دقیق و پاک‌کردن‌ها همچنین ممکن است بیانگر هوش و پیشرفت سطح بالا باشد.

ح. اندازه‌ کوچک: منظور آن است که اندازه برخی از تصاویر، نصف تصاویری باشد که به وی ارائه شده است. این شاخص نشانگر اضطراب، گوشه‌گیری، ترسو بودن و کاهش خود – انگیختگی است.

ط. خطوط موج‌دار: این خطوط ناشی از لرزش دست یا ناهماهنگی حرکتی است. این شاخص نشانگر احتمالی اضطراب، ضعف هماهنگی حرکتی و بی‌ثباتی هیجانی است.

ی. خط تیره به جای دایره: این شاخص در صورتی صدق می‌کند که حداقل نیمی از دایره‌های تصویر شماره 2 به صورت خطوط تیره که طول هریک 5/1 میلی‌متر یا بیشتر است، رسم شده باشد. این شاخص نشانگر تکانش‌گری، شتابزدگی و پرخاشگری بوده و نشان می‌دهد که اشتغال ذهنی آزمودنی به اندازه‌ای درباره مشکلات شخصی خود زیاد است که ممکن است از انجام تکالیف خود سرباز زند.

ک. افزایش تدریجی اندازه‌ها: آزمودنی تصاویر 3،2،1 را به‌تدریج افزایش می‌دهد به‌طوری که اندازه شکل شماره 3 دست‌کم سه برابر شکل شماره 1 کشیده می‌شود. این شاخص نشانگر ناتوانی در برابر تحمل ناکامی، انفجار(از کوره در رفتن) احتمالی و گرایش به رفتارهای برون‌ریزی است.

ل. طرح‌های اضافی و خودساخته: کودک علاوه بر تصاویر آزمون، تصاویر دیگری می‌کشد و یا تصاویر اصلی را تغییر داده و ترکیب‌ها‌ی تازه‌ای به آنها می‌افزاید. این شاخص نشانگر ترس‌های شدید، اضطراب و اشتغال ذهنی با افکار درونی است.

محاسن و محدودیت‌های آزمون بندر

نخستین عامل شهرت آزمون بندر، اجرای سریع و آسان آن است. این آزمون را می‌توان در سه تا پنچ دقیقه اجرا کرد. به‌علاوه این آزمون، آزمونی انعطاف‌پذیر است؛ زیرا می‌توان آن را هم به عنوان یک آزمون فرافکن شخصیت و هم به عنوان یک تکلیف دیداری – ترسیمی برای سنجش ضایعه عضوی به‌کار بست. همچنین آزمون بندر می‌تواند برای آشکار کردن سبک کلی و شیوه‌ رویکرد فرد نسبت به دنیای خود مفید واقع شود. به عنوان مثال، بیماران شیدا(مانیک) ممکن است طرح‌ها را با توالی نامنظم بکشند که بازتابی از تکانش‌گری و نارسایی توجه آنهاست. افراد وسواس ممکن است نقاشی خود را با ساختن چارچوب راهنمای اولیه مفصل شروع کنند و اغلب برای کشیدن هر طرح سه تا پنج دقیقه وقت صرف کنند. درجه اضطرابی که شخص تجربه می‌کند ممکن است در اندازه نقاشی وی تاثیر بگذارد.

علیرغم وجود سوابق موفقیت آزمون بندر، کاربرد آن با برخی احتیاط‌ها و محدودیت‌ها همراه است. به عنوان مثال، با وجود آنکه آزمون بندر ابزاری برای غربال کردن آسیب مغزی است، تنها می‌تواند افراد مبتلا به آسیب مغزی نسبتا شدید به‌ویژه در نیمکره راست مغز را تشخیص دهد و برای سنجش آسیب‌های مغزی جزئی یا آسیب نیمکره چپ فاقد کارآیی است

هنگامی که آزمون بندر به عنوان یک ابزار فرافکنی به‌کار بسته می‌شود، همان انتقاد کلی که به هر آزمون فرافکنی وارد شده است به تفسیر آزمون بندر نیز وارد است. این انتقادها مشتمل‌اند بر: ذهنیت‌گرایی در نمره‌گذاری، مطالعات ناکافی در مورد روایی‌یابی، حساسیت آزمون به متغیرهای موقعیتی و تکیه بر نظریه روان‌تحلیل‌گری اثبات‌نشده.

یک مشکل دیگر آزمون بندر این است که یک نظام نمره‌گذاری و تفسیر واحد که مورد پذیرش و تایید همه‌ متخصصان باشد، برای این آزمون وجود ندارد و برای نمره‌گذاری آن دست‌کم از هشت نظام متفاوت استفاده می‌شود. نظام‌های نمره‌گذاری غالب، نظام‌های تدوین‌شده توسط کوپیتز، پاسکال، ساتل و هات است. برای حذف این محدودیت‌ها، آزمون بندر برای متخصصان بالینی به عنوان ابزاری پرطرفدار، به آسانی قابل اجرا، معتبر و اغلب روا به شمار می‌رود و همواره یکی از چهار یا پنج آزمونی بوده است که به‌طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است.

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
خلاصه-ی-کتاب-حقوق-بیمه-(-دکتر-ایرج-بابایی-)--تست
خلاصه ی کتاب حقوق بیمه ( دکتر ایرج بابایی ) + تست
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: pdf
تعداد صفحات: 42
حجم فایل: 5120 کیلوبایت
قیمت: 2000 تومان

خلاصه ی کتاب حقوق بیمه تالیف دکتر ایرج بابایی از انتشارات سمت در قالب فایل pdf و در حجم 42 صفحه به همراه نکات پرتکرار و نمونه سوالات ادوار گذشته دانشگاه پیام نور با پاسخ نامه کلیدی ، مناسب برای دانشجویان رشته حقوق با کد رشته 1223063

محتویات محصول :

نکات مهم و کلیدی فصول مختلف کتاب در قالب فایل pdf و در حجم 42 صفحه

نکات مهم و پرتکرار ویژه جمع بندی در قالب فایل pdf و در حجم 9 صفحه

تست های طبقه بندی شده فصول مختلف کتاب در قالب فایل pdf و در حجم 16 صفحه با پاسخ نامه کلیدی

سه نوبت آزمون جامع پیشنهادی با پاسخ نامه کلیدی

نمونه سوالات امتحانی ادوار گذشته دانشگاه پیام نور

تابستان 1395 با پاسخ نامه کلیدی

نیمسال دوم 95 - 94 با پاسخ نامه کلیدی

نیمسال اول 95 -94 با پاسخ نامه کلیدی

نیمسال دوم 94-93 با پاسخ نامه کلیدی

نیمسال اول 94-93 با پاسخ نامه کلیدی

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
دانلود-فرم-خام-قرارداد-مبایعه-نامه-(قولنامه)-خودرو-جهت-فروش-دستی-ماشین
دانلود فرم خام قرارداد مبایعه نامه (قولنامه) خودرو جهت فروش دستی ماشین
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: docx - PDF
تعداد صفحات: 3
حجم فایل: 59 کیلوبایت
قیمت: 3000 تومان

در صورتی قصد فروش ماشینتان را دارید یا خریدار ماشین دست دومی هستید، پس از توافق خریدار و فروشنده سر قیمت نهایی و شرایط و نحوه پرداخت، باید قولنامه یا مبایعه نامه ای جهت فروش ماشین و خودرو تنظیم شود و به امضای طرفین برسد.

 

قولنامه در اصل، قراردادی است که پیش از انتقال سند برای قطعی کردن برخی موارد بین خریدار و فروشنده تنظیم می شود.

 

در این مطلب نسخه کاملی از قولنامه فروش ماشین برای شما قرار داده شده است و دارای 8 ماده و بندهای مختلفی است و تقریبا کاملترین قرارداد در نوع خود است.

 

برای راحتی شما عزیزان، هم نسخه ورد و هم نسخه پی دی اف مبایعه نامه جهت دانلود قرار داده شده است. از این فرم ها به 3 صورت زیر می توانید استفاده کنید:

 پرینت فایل پی دی اف و پر کردن دستی مشخصات قولنامه

 تایپ مشخصات خریدار و فروشنده و ماشین در فایل ورد و سپس پرینت گرفتن آن

 تغییر فایل اصلی ورد و اضافه کردن یا کاهش بند یا ماده ای از آن (اصلاح فرم قولنامه ماشین مطالبق با سلیقه خود(

 

برای آشنایی بیشتر شما با مطالب قولنامه، عکس صفحه اول مبایعه نامه مورد نظر در زیر قرار داده شده است

 

 

تذکر: در قولنامه مشخصات كامل فروشنده و خريدار شامل مشخصات شناسنامه‌اي، آدرس، شماره تلفن و شماره ملي ثبت شود. همچنين مشخصات كامل ماشینی كه قرار است معامله شود به همراه وضعيت فني آن، نحوه پرداخت پول و ميزان بیعانه، تاريخ دقيق تنظيم سند و محل دفترخانه نيز در قولنامه درج شود تا در روز تنظيم سند مشكلي پيش نيايد

 

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
دانلود-خلاصه-کتاب-حقوق-مالکیت-فکری-میر-حسینی-و-نمونه-سوال
دانلود خلاصه کتاب حقوق مالکیت فکری میر حسینی و نمونه سوال
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: pdf
تعداد صفحات: 22
حجم فایل: 3677 کیلوبایت
قیمت: 4000 تومان

جزوه حقوق مالکیت فکری در ۲۲ صفحه همراه با نمونه سوالات تابستان ۹۶ ویژه دانشجویان پیام نور و سایر دانشگاه ها
این جزوه از کتاب مقدمه ای بر مالکیت معنوی دکتر میر حسینی گرفته شده است
با مطالعه این جزوه نیاز به مطالعه کتاب نیست

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
کتاب-مدارهای-میکرو-الکترونیک-سدرا-–-اسمیت-(ویرایش-پنجم)-ترجمه-فارسی
کتاب مدارهای میکرو الکترونیک سدرا – اسمیت (ویرایش پنجم) ترجمه فارسی
فرمت فایل دانلودی: .pdf
فرمت فایل اصلی: PDF
تعداد صفحات: 740
حجم فایل: 40854 کیلوبایت
قیمت: 4000 تومان


کتاب مدارهای میکرو الکترونیک سدرا – اسمیت (ویرایش پنجم) با هدف آموزش و تحلیل و طراحی مدار های الکترونیک به صورت آنالوگ و دیجیتال برای دانشجویان گروه های مهندسی برق و کامپیوتر نوشته شده است.علاوه بر این کتاب حاضر منبع مناسبی برای مهندسین و متخصصانی می باشد که مایلند دانش خود را در این گونه مباحث نوسازی کنند. کتاب مدار های میکرو الکترونیک سدرا – اسمیت با ترجمه فارسی و در 740 صفحه نوشته شده است و سر فصل های زیر را شامل می شود

سر فصل ها :
• دیودها
• تقویت کننده های عملیاتی
• ترانزیستورهای پیوندی دو قطبی
• ترانزیستورهای اثر میدانی
• پاسخ فرکانسی
• مولدهای سیگنال
• فیلترها و تقویت کننده های تنظیمی
• تکنولوژی ساخت VLSI
• و . . .


تعداد صفحات کتاب 740
نویسنده : Adel S. Sedra & Kenneth C. Smith
مترجم : خلیل باغانی
ویرایش : پنجم
زبان : فارسی
جلد : شامل هر سه جلد میباشد.



دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
پاورپوینت-مبحث-پنجم-مقررات-ملی-ساختمان-ایران-مصالح-و-فرآورده-های-ساختمانی-در-51-اسلاید
پاورپوینت مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان ایران مصالح و فرآورده های ساختمانی در 51 اسلاید
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: PPT
تعداد صفحات: 51
حجم فایل: 1539 کیلوبایت
قیمت: 9500 تومان

در این پروژه پاورپوینت مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان ایران مصالح و فرآورده های ساختمانی در 51 اسلاید کاربردی و کاملا قابل ویرایش به طور کامل و جامع همراه با شکل و تصاویر طبق موارد زیر ارایه و تشریح داده شده است.

1- آجر، سفال، کاشی و سرامیک
2- سنگ ساختمانی
3- سنگدانه
4- سیمان و فرآورده های آن
5- آهک، گچ و فرآورده های آن
6- ملات های بنایی
7- فلزات و فرآورده های آن
8- چوب و فرآورده های آن
9- قیر و قطران
10- شیشه
11- رنگ و پوشش های تزیینی
12- پلاستیک های ساختمانی

نتیجه تصویری برای مصالح ساختمانی

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
دانلود-فرم-قرارداد-اجاره-نامه-خام
دانلود فرم قرارداد اجاره نامه خام
فرمت فایل دانلودی: .docx
فرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 4
حجم فایل: 21 کیلوبایت

این فایل به صورت فایل ورد قابل ویرایش می باشد و برای اجاره دادن ساختمان های مسکونی و تجاری بسیار مناسب می باشد.

تصویری از فایل ورد قرارداد اجاره نام خام را در زیر مشاهده مینمائید

فایل خریداری شده به صورت ورد و قابل ویرایش می باشد

فایل خریداری شده به صورت ورد و قابل ویرایش می باشد

 

پس از خرید امکان دانلود فایل فراهم می شود

شما می توانید مشخصات موجرین و مستاجرین را در داخل فایل ورد وارد نمائید و سپس پرینت بگیرید

 

همچنین می توانید فایل را به تعداد دلخواه پرینت گرفته و سپس به صورت دستی مشخصات موجر و مستاجر را در داخل آن وارد نمائید

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

پایان نامه بررسی سازوکارهای آماده­سازی زندانیان برای بازگشت به جامعه

تعداد صفحات : 180 با فرمت ورد و قابل ویرایش

فهرست مطالب

عنوان شماره صفحه
   
چکیده ………………………………………………………………………………………………………………………………….. 1
مقدمه ……………………………………………………………………………………………………………………………………. 2
فصل اول : کلیات  
1-1         بیان مسئله …………………………………………………………………………………………………………………… 11
1-2         ضرورت و اهمیت تحقیق …………………………………………………………………………………………….. 12
1-3         اهداف تحقیق ………………………………………………………………………………………………………………. 13
1-4         پیشینه موضوع تحقیق ………………………………………………………………………………………………….. 14
1-5         سؤال­ها ……………………………………………………………………………………………………………………….. 15
1-6         فرضیه ها …………………………………………………………………………………………………………………….. 15
فصل دوم : مبانی نظری آماده­سازی زندانیان  
2-1         تاریخچه، مبانی نظری …………………………………………………………………………………………………… 17
2-1-1          تولد زندان ………………………………………………………………………………………………………………. 17
2-1-1-1           تحولات بعدی …………………………………………………………………………………………………….. 18
2-1-2          پیشینه ی تاریخی آماده سازی ……………………………………………………………………………………. 20
2-1-3          مبانی نظری آماده سازی، دیدگاه های کلی …………………………………………………………………. 26
2-1-3-1           تعریف آماده سازی ………………………………………………………………………………………………. 28
2-1-3-2           نکات کلیدی تعریف ……………………………………………………………………………………………. 29
2-2         چگونگی آماده سازی زندانیان ………………………………………………………………………………………… 29
2-2-1          انواع  رژیم های زندان­بانی ……………………………………………………………………………………….. 31
2-2-1-1           رژیم حبس مشترک(زندان عمومی) ……………………………………………………………………… 31
2-2-1-2           رژیم حبس انفرادی(مشهور به پنسیلوانیایی) ………………………………………………………… 31
2-2-1-3           رژیم اُبورنی(مختلط) ……………………………………………………………………………………………. 32
2-2-1-4           رژیم تدریجی(رژیم ایرلندی) ……………………………………………………………………………….. 32
2-2-2          چگونگی طراحی برنامه های آماده سازی …………………………………………………………………… 33
2-2-2-1           اهداف برنامه­های آماده­سازی ………………………………………………………………………………. 34
2-2-2-2           مراحل پذیرش و طراحی برنامه آماده­سازی ………………………………………………………….. 35
2-3         موانع و چالش های آماده سازی زندانیان ………………………………………………………………………. 38
2-3-1          موانع قانونی (در اجرای مجازات حبس) ………………………………………………………………….. 39
2-3-1-1           ضعف در سیاست جنایی  تقنینی …………………………………………………………………………. 40
2-3-1-2           ضعف درسیاست جنایی قضایی ………………………………………………………………………….. 45
2-3-2          موانع اجرایی (در اجرای مجازات حبس) ………………………………………………………………… 46
2-3-2-1           ساختار زندان و وجود خرده فرهنگ­ها ……………………………………………………………….. 46
2-3-2-2           کمبود نیروی انسانی  متخصص و کارآمد و با انگیزه ………………………………………….. 49
2-3-2-3           کمبود فضا برای اسکان، نگهداری، اشتغال و حرفه­آموزی ……………………………………. 50
2-3-2-4           عدم طبقه بندی و تفکیک زندانیان ………………………………………………………………………. 52
2-3-2-5           عدم اختصاص بودجه و امکانات لازم ………………………………………………………………… 53
2-3-3          موانع قانونی و اجرایی (بعد از اتمام حبس) …………………………………………………………….. 54
2-3-3-1           موانع قانونی(بعد از اتمام حبس) ………………………………………………………………………… 55
2-3-3-2           موانع اجرایی و اجتماعی (بعد از حبس) …………………………………………………………….. 56
2-4         ارزیابی وضعیت کنونی ایران و جهان در بحث آماده­سازی ……………………………………………. 60
2-4-1          تفکرهای نوین در نظام زندان­بانی کشورهای جهان ………………………………………………….. 61
2-4-2          ارزیابی آماده سازی محکومان در ایران و جهان ……………………………………………………….. 66
فصل سوم : ساختارهای قانونی و راهکارهای اجرایی آماده­سازی زندانیان  
3-1         آماده سازی در نصوص فراقانونی و قانونی …………………………………………………………………. 74
3-1-1          آماده­سازی محکومان در قوانین بالادستی (فراقانونی) ……………………………………………….. 74
3-1-1-1           آماده­سازی محکوم در مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام ……………………………. 75
3-1-1-2           آماده­سازی محکوم در قوانین بین­المللی …………………………………………………………….. 78
3-1-2          آماده سازی محکومان در قوانین موضوعه کشور …………………………………………………….. 82
3-1-2-1           قانون اساسی  ………………………………………………………………………………………………… 83
3-1-2-2           قوانین عادی (مصوبات مجلس) ……………………………………………………………………….. 86
3-1-2-3           مصوبات کمیسیون های مجلس شورای اسلامی …………………………………………………. 89
3-1-2-4           قوانین آیین­دادرسی کیفری بزرگسالان و دادرسی اطفال بزهکار ………………………….. 93
3-1-2-5           قانون تبدیل شورای سرپرستی زندان­ها به سازمان زندان­ها …………………………………. 94
3-1-2-6           قانون مراکز مراقبت بعد از خروج زندانیان ……………………………………………………….. 95
3-2         آماده­سازی محکومین در آیین نامه­های مصوب قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران ……….. 96
3-2-1          آماده­سازی در آیین­نامه­های قبل از انقلاب اسلامی ………………………………………………….. 96
3-2-1-1           اولین آیین نامه ………………………………………………………………………………………………. 97
3-2-1-2           دومین آیین نامه …………………………………………………………………………………………….. 98
3-2-2          آماده سازی درآیین نامه های بعد از انقلاب اسلامی ………………………………………………… 100
3-2-2-1           روند ایجاد آیین­نامه­­های سازمان زندانها ……………………………………………………………. 100
3-2-2-2           تحلیل اجمالی آیین­نامه­های اجرایی …………………………………………………………………. 101
3-2-2-3           بررسی آماده سازی در آیین نامه جدید (مصوب 1384) …………………………………….. 103
3-3         آماده­سازی محکومان در آیین­نامه­های خاص (مددکاری، مرکز مراقبت، انجمن حمایت(. 115
3-3-1          آماده سازی محکومان در آیین نامه مددکاری …………………………………………………………. 115
3-3-1-1           فلسفه وجود مددکار اجتماعی در زندانها ………………………………………………………….. 115
3-3-1-2           مبانی نظری مددکاری اجتماعی در زندانها ………………………………………………………… 116
3-3-1-3           خصوصیات و ویژگی های مددکاری اجتماعی در زندان­ها …………………………………. 117
3-3-1-4           تشریح آیین­نامه­ی اجرایی مددکاری زندانها ………………………………………………………. 118
3-3-1-5           تجزیه و تحلیل مواد آیین نامه ………………………………………………………………………… 119
3-3-1-6           واقعیت مددکاری در زندانهای ایران ………………………………………………………………… 123
3-3-2          آماده سازی محکومان در آیین نامه ی مرکز مراقبت بعد از خروج …………………………… 123
3-3-2-1           فلسفه وجودی مراقبت بعد از خروج ………………………………………………………………. 124
3-3-2-2           نحوه ی شکل گیری مراکز مراقبت بعد از خروج ……………………………………………… 124
3-3-2-3           فرایند معرفی مددجویان آزاد شده زندان به مرکز مراقبت بعد از خروج ……………… 125
3-3-2-4           تشریح آیین­نامه­ی اجرایی مرکز مراقبت بعد از خروج ………………………………………. 126
3-3-2-5           نگاه توسعه­ای به آیین نامه­ی مرکز مراقبت ……………………………………………………….. 129
3-3-2-6           واقعیت موجود مراکز مراقبت بعد از خروج از زندان ………………………………………… 129
3-3-3          آماده سازی محکومان در آیین نامه انجمن حمایت از زندانیان ………………………………… 131
3-3-3-1           نحوه شکل­گیری انجمن حمایت از زندانیان …………………………………………………….. 131
3-3-3-2           وظایف و اهداف انجمن حمایت از زندانیان در اساسنامه و آیین­نامه ………………….. 132
3-3-3-3           واقعیت موجود انجمن حمایت از زندانیان ……………………………………………………….. 134
3-4         راهکارهای  اجرایی آماده­سازی (ساختاری و کنشی) …………………………………………………… 135
3-4-1          راهکارهای اجرایی ساختاری ………………………………………………………………………………. 136
3-4-1-1           بهبود و تقویت قوانین و مقررات اجرایی ………………………………………………………….. 137
3-4-1-2           استفاده مطلوب از تشکیلات اداری و منابع اجرایی موجود  ……………………………….. 148
3-4-2          راهکارهای اجرایی کنشی ( رفتاری ) ……………………………………………………………………. 152
3-4-2-1           اقدامات اجرایی حین اجرای مجازات حبس ……………………………………………………… 153
3-4-2-2           اقدامات اجرایی بعد از خروج از حبس …………………………………………………………….. 154
فصل چهارم : نتیجه­گیری و پیشنهادها  
نتیجه­گیری …………………………………………………………………………………………………………………………. 158
پیشنهادها …………………………………………………………………………………………………………………………… 161
منابع و مآخذ ………………………………………………………………………………………………………………………. 164
چکیده انگلیسی ………………………………………………………………………………………………………………….. 170

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چکیده

مجرم فردی است که به دلیل عوامل مختلف و متعدد مرتکب جرم و از جامعه انسانی جداشده است.

بنابراین باید با استفاده از روش­های علمی و انسانی و بکارگیری شیوه های مناسب، نسبت به تربیت، بازسازی و درمان او کوشید.

براساس آموزه­های مذهبی و یافته های علمی و پژوهش های روان شناختی بیشتر افراد قابل اصلاح و درمانند و تنها باید وسیله ی بازگشت او را به جامعه فراهم کرد و شرایطی را ایجاد کرد تا بزهکار از ارتکاب جرم پشیمان و به اجتماع انسانی بازگردد به عبارت دیگر نباید درصدد انتقام از مجرم برآمد.

نحوه و چگونگی اجرای مجازات حبس از مسایل بسیار مهم نظام های عدالت کیفری است و چون یکی از اهداف اساسی و مهم مجازات حبس اصلاح و تربیت و بازاجتماعی شدن محکوم است؛ بنابراین بکارگیری شیوه های نوین آماده سازی محکومان برای ورود موفق به جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این نوشتار به ضرورت و شیوه های علمی و عملی آماده کردن محکومان و نیز روش های رایج زندان بانی و چگونگی طراحی برنامه­های اصلاحی و درمانی و همچنین بررسی ساختارهای قانونی و اجرایی در حوزه مقررات کیفری و آیین­نامه­های مصوب اجرایی و نیز موانع و مشکلات آن پرداخته و چون فرایند آماده­سازی محکومین بعد از خروج از حبس نیاز به تعقیب و مراقبت نهادهای حمایتی و نظارتی دارد لذا شناسایی اقدامات نهادهای مذکور برای بازگشت سعادتمندانه محکوم به جامعه از ضروریات اجتناب ناپذیری است که دراین نوشتار سازوکارهای اجرایی و ارایه راهکار و روش عملی برای خارج شدن از بحران جمعیت کیفری در قالب (طرح آماده سازی زندانیان) مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

واژگان کلیدی:

آماده­سازی –  بازسازگاری کامل –  توانمندسازی –  مراقبت بعد از خروج –  بازگشت به جامعه

 

مقدمه

در جهان آفرینش، هر کنشی را واکنشی و هر عملی را عکس العملی است اعمال خوب و بد هر شخصی نیز در هر کشور و به هر سیستم حقوقی که باشد اصولاً از نظر جامعه دارای عکس العملی است که گاهی به صورت عقاب در مقابل گناه در جوامع مذهبی و زمانی به صورت مجازات در مقابل جرم در جوامع  عرفی تجلی می­نماید. آیه شریفه ” و مَنْ یَعْمَل مِثْقال ذرهٍ خیراً یره و من یعمل مثقال ذره شراً یره” به خوبی این عکس العمل را نشان می­دهد.

در تمام اجتماعات بشری، از بدوی­ترین اجتماع تا اجتماعات مترقی امروزی مجازات در مقابل ارتکاب جرم، در نهایت به صور مختلف، وجود داشته است و چون مجازات به هر صورت هم که باشد، وسیله لازمی است برای حفظ نظم فردی و اجتماعی، با پیشرفت فکر و بالندگی اندیشه­های جوامع و با پیدایش علوم و تمدن­های جدید، مجازات و طرز اجرای آن نیز خود علم خاصی را به وجود آورد که تحت عنوان علم مجازات (کیفر شناسی) در حقوق جزا مورد بررسی قرار می­گیرد. سیر تحول مجازات ابتدا انتقام فردی یا همان قصاص بود که بعدها به صورت انتقام دسته جمعی ظاهر شد. با از بین رفتن حکومت­های قبیله­ای و ایجاد حکومت­های متحد و مرکزی مسئولیت های اجتماعی به مسئولیت های فردی تبدیل گردید. پس از انقلاب کبیر فرانسه و با پیدایش افکار بشر دوستانه، موضوع انسانی بودن مجازات بسط و گسترش بی سابقه ای یافت و وضع نا بسامان محکومین موجود در زندانها توجه فلاسفه و علمای حقوق را به خود جلب نمود. این گروه با نوشتن کتب، مقالات و سخنرانی­های علمی، در صدد ارائه طریق بهتری از اجرای مجازات­ها و انسانی بودن آن برآمدندو با پیدایش این افکار دیگر موضوع مجازات به عنوان درد و رنج برای مجرم مفهومی نداشت بلکه مجازات وسیله ای برای اصلاح و باز گردانیدن به جامعه بود و در نتیجه متفکرین در تدوین مجازات به دنبال کشف راههای جدید اصلاح و تربیت مجرمین برآمدند.

 

 

 

 

توجیه مجازات

[عکس العمل جامعه در مقابل عمل خلاف مقررات اجتماعی جرم به دو دلیل توجیه می­گردد. دلیل اول، همان عکس العمل اخلاقی است که چون در صورت وقوع جرم حس انتقام جامعه تحریک می­گردد باید درد و عذابی را که در اثر ارتکاب جرم بر پیکر جامعه وارد شده به وسیله مجازات، یعنی تنبیه مجرم جبران نمود.

دلیل دوم، که عکس العمل واقعی و عملی می­باشد، بازداری مجرم از ارتکاب همان عمل جرم و نیز منع اشخاص دیگر از تقلید از عمل مجرم است یعنی در این هدف هم عکس العمل خصوصی و فردی و هم رعایت عکس­العمل اجتماعی ملحوظ نظر است. پس بنابراین مجازات تنبیهی است که به عنوان پاداش جرم ارتکاب یافته بر مجرم تحمیل می شود.][1]

 

مجازات سالب آزادی

یکی از مهمترین روش­های مجازات، سلب آزادی از مجرم است که به دلیل وسعت مجازات­های سالب آزادی و به خاطر وجود جرائم مختلف و عنواین متعدد جرم، زندان به عنوان حربه اصلی علیه بزهکاری در روزگار ما است.به عقیده دانشمندان کیفری، زندان در صورتی که امکانات اصلاح و باز اجتماعی کردن مجرم وجود داشته باشد وسیله­ی دقیق و مطمئن تری نسبت به سایر مجازات ها برای درمان بزهکار خواهد بود و بر عکس چنانچه امکان باز اجتماعی شدن مجرم فراهم نباشد زندان تبدیل به مدرسه مجرمیت خواهد شد.” هوارد ” یکی از برجسته ترین محققان در زمینه زندانها نوشته است:در بی ستر (bicetre) در دو اتاق کوچک بیش از 2000 انسان بدبخت را زندانی می­کنند و با تعداد زیاد افرادی که در یک چنین جای بسته­ی گودی جمع شده اند بی شک چه نتیجه ای جز فساد اخلاق عاید خواهد شد. پس از یکی دو سال بیماری، آنها را منهدم خواهد کرد زیرا هرگز از اتاق هایشان خارج نمی­شوند، چند نفر از ایشان اعصابشان از کار افتاده است و … .

درمان بزهکار

حال که ضرورت باز اجتماعی شدن و باز سازگاری اجتماعی مجرم که مظهر آن محکومیت حبس است، مطرح می گردد، این سؤال پیش می آید که از چه اصول و مبنایی برای این امر مهم استفاده شود؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت همواره از اساسی ترین دغدغه های جرم شناسان پس از تشخیص علل و عوامل جرم، بحث درمان بزهکار است زیرا از اهداف اصلی مجازات اصلاح و باز اجتماعی کردن بزهکار و اعطای جایگاه انسانی در جامعه به او است.

و منظور و مفهوم درمان به طور کلی به کلیه ی روش هایی اطلاق می شود که جنبه ی پیشگیری از جرم دارند و در مفهوم عام، درمان به کلیه شیوه ها، روشها، طرق و وسایل پیشگیری کننده از جرم و جلوگیری کننده از مجرم را در بر می­گیرد.

در این مفهوم، آموزش، تربیت، بهبود شرایط اقتصادی، اصلاح قوانین، توسعه امور بهداشتی و پزشکی و مراکز بازپروری و تربیتی، توجه به مبنای اعتقادی و انسانی، ایجاد یک دادگستری عادل و بیطرف و بسیاری از مسایل دیگر مورد توجه است. و اما درمان در مفهوم خاص بیشتر در مورد مجرمین به کار می رود و از این نظر می توان به یک درمان خاص و موردی در هر زمینه معتقد شد که این نوع درمان و اصلاح بیشتر مورد توجه قرار می­گیرد و باید گفت مفهوم درمان بزهکاران به تاریخ معاصر جرم شناسی پیوند خورده زیرا که با شناخت کلیه استعدادها و شایستگی­های مجرمان می­توان به درمان آنها پرداخت و در پیشگیری از جرم نیز در معنای خاص کلمه موفقیت پیدا کرد.

البته نباید از کلمه « درمان » صرفاً معالجات طبی و روانی را استنتاج کرد بلکه درمان در مفهومی که بیان شد به کلیه مسایل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، مجرم را در بر می گیرد هم چنانکه معالجات طبی و روانی را هم شامل می­شود.

[1] نوربها، رضا، زمینه حقوق جزای عمومی، نشر دادآفرین، چاپ 32، 1390، ص22

تعداد صفحه:180

پایان نامه تأثیر استعمال مواد روان گردان بر مسئولیت کیفری

تعداد صفحات : 96 با فرمت ورد و قابل ویرایش

فهرست

عنوان                                                                                                                                                      صفحه

چکیده……………………………………………………………………………………………………………………………………………. ج مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………………………………..د

فصل اول:کلیات

1-1- اهداف تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………..1

1-2- روش تحقیق…………………………………………………………………………………………………………………………. 2

1-3- سؤالات……………………………………………………………………………………………………………………………………3

1-4- فرضیه ها………………………………………………………………………………………………………………………………….4

1-5- پیشینه تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………5

فصل دوم: مسئولیت کیفری

2-1- مسئولیت کیفری………………………………………………………………………………………………………………………..6

2-1-1- عناصر مسئولیت کیفری………………………………………………………………………………………………………….7

2-1-2- مفهوم کلی مسئولیت کیفری در نظام اسلامی…………………………………………………………………………….8

2-1-3- شرایط عمومی مسئولیت کیفری………………………………………………………………………………………………8

2-1-4- شرایط قانونی مسئولیت کیفری……………………………………………………………………………………………..10

2-1-5- عوامل تعیین کننده مسئولیت کیفری………………………………………………………………………………………11

2-2- ارتکاب جرم ومسئولیت کیفری………………………………………………………………………………………………..12

2-2-1- مجازات و انواع آن………………………………………………………………………………………………………………12

2-2-2- مجازات پیامد گرا………………………………………………………………………………………………………………..13

2-3 مواد 154و307 ق.م.ا………………………………………………………………………………………………………………….14

2-4- مجازات استعمال مواد مخدر و روان گردان………………………………………………………………………………..16

2-5-عوامل رافع مسئولیت کیفری………………………………………………………………………………………………………20

2-6- تحلیل حقوقی مسئولیت کیفری…………………………………………………………………………………………………22

2-6-1- مبنای فقهی…………………………………………………………………………………………………………………………22

2-6-2- مبنای قانونی……………………………………………………………………………………………………………………….23

2-7- اصل شخصی بودن مسئولیت کیفری………………………………………………………………………………………….23

2-8- ویژگی های مسئولیت کیفری……………………………………………………………………………………………………24

2-9- وجود قصد…………………………………………………………………………………………………………………………….25

2-10-وجود اراده…………………………………………………………………………………………………………………………….25

2-11- شرایط مسلوب الارادگی…………………………………………………………………………………………………………26

2-11-1-تیرگی ادراک و اختیار…………………………………………………………………………………………………………27

2-12- احساس گناه و تقصیر……………………………………………………………………………………………………………28

2-13- اهداف مجازات ها…………………………………………………………………………………………………………………29

2-14-بررسی مسئولیت کیفری در حقوق ایران وکامن لا………………………………………………………………………30

 

فصل سوم: مواد مخدر وروان گردان

3-1- تعریف مواد مخدر…………………………………………………………………………………………………………………. 33

3-2- مفهوم مواد روان گردان …………………………………………………………………………………………………………..34

3-2-1- مواد روان گردان وتفاوت آن با مواد دیگر………………………………………………………………………………36

3-2-2- نحوه اعتیاد به مواد روان گردان……………………………………………………………………………………………..38

3-2-3- استعمال مواد مخدر وروان گردان …………………………………………………………………………………………40

3-3- خصوصیات مواد روان گردان……………………………………………………………………………………………………41

3-3-1- مواد محرک………………………………………………………………………………………………………………………..42

3-3-1-1-کوکائین…………………………………………………………………………………………………………………………..42

3-3-1-2- کراک…………………………………………………………………………………………………………………………….44

3-3-1-3- آمفتامین…………………………………………………………………………………………………………………………44

3-3-1-4- مت آمفتامین…………………………………………………………………………………………………………………..45

3-3-1-5- اکستازی…………………………………………………………………………………………………………………………48

3-3-2- موادتوهم زا………………………………………………………………………………………………………………………..49

3-3-2-1- ال.اس.دی………………………………………………………………………………………………………………………50

3-3-2-2- حشیش………………………………………………………………………………………………………………………….52

3-4-جرایم مواد مخدرو روان گردان………………………………………………………………………………………………….54

3-5-  تقسیم بندی مواد مخدر وروان گردان……………………………………………………………………………………….55

3-5-1- حالات عنصر مادی در جرایم مواد مخدر……………………………………………………………………………….56

3-5- 2-آثار مستقیم استفاده ازداروهای روان گردان در وقوع بزه…………………………………………………………..50

3-5-3- آثار غیر مستقیم استفاده از داروهای روان گردان در وقوع بزه……………………………………………………51

3-6- تجاهر به اعتیاد………………………………………………………………………………………………………………………..58

3-7- واکنش در مواد روان گردان………………………………………………………………………………………………………60

3-8- جنایات ناشی ازمصرف مواد روان گردان……………………………………………………………………………………61

3-9-صلاحیت مراجع قضایی………………………………………………………………………………………………………….. 65

3-10- تفاوت جنایات ناشی از مواد مخدر با مشروبات الکلی……………………………………………………………… 66

3-11- دسته بندی سازمان بهداشت جهانی از مواد……………………………………………………………………………….68

فصل چهارم: اختلالات روانی در مسئولیت کیفری

4-1- مفهوم جنون واختلالات روانی………………………………………………………………………………………………….69

4-1-1- جنون دائمی……………………………………………………………………………………………………………………….70

4-1-2- جنون ادواری……………………………………………………………………………………………………………………..70

4-1-3- مسئولیت کیفری در جنون ارادی ………………………………………………………………………………………….71

4-2- نحوه احراز جنون روانی در دادگاه…………………………………………………………………………………………….72

4-3- اختلالات روانی و ارتکاب جرم………………………………………………………………………………………………..72

4-4-بیماری های روانی ناشی از مصرف مواد …………………………………………………………………………………….73

4-5- تأثیر اختلالات روانی……………………………………………………………………………………………………………….75

4-5-1-اختلالات روانی در قوانین قبل……………………………………………………………………………………………….75

4-5-2- اختلالات روانی در قانون مجازات 92……………………………………………………………………………………77

4-6- مسئولیت کیفری در رویه قضایی……………………………………………………………………………………………… 78

پیشنهاد ها……………………………………………………………………………………………………………………………………….83

نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………………………………..84

منابع ومآخذ…………………………………………………………………………………………………………………………………….85

 

 

 

 

 

چکیده:

به طور کلی در نظام جمهوری اسلامی از نظر کیفری فقط کسی مقصر و مستوجب مجازات است که رفتار جزایی با اراده مجرمانه همراه با وضع جسمانی و عقلانی مناسب مرتکب شده باشد و ارادی بودن جرم منوط به یکی از شرایط مسئولیت کیفری است. اما با توجه به شرایط خاص، در بعضی مواقع با توجه به ارادی بودن جنون یا مستی یا عدم تعادل روانی می توان شخص را دارای مسئولیت کیفری دانست. به همین سبب قانون گذار در قانون این حالت را پیش بینی کرده است و درمواد 154 و 307 ق.م.ا بیان کرده است که اگر مرتکب جرم به قصد ارتکاب بزه یا با علم به ارتکاب جرم ، مواد مخدر و روان گردان را مصرف کند دارای مسئولیت کیفری است و علاوه بر آن به مجازات استعمال مواد روان گردان هم محکوم می شود . حال با توجه به آثار مواد روان گردان بر اراده و قدرت تصمیم گیری و تفکر فردی گاه مصرف این گونه مواد و گاه نیاز به دستیابی به آن فرد را در وضعیتی قرار می دهد که قدرت فکر و توان تمییز خود را از دست داده و غالباً تصمیمات غیر معقول او منجر به بروز رفتارهای مجرمانه (قتل، تجاوز، تصادف و …) می شود. از آنجایی که شرط عمده احراز مسئولیت کیفری و به تبع آن اعمال مجازات علیه فرد، سلامت اراده و فقدان عوامل مختل کننده و سالب اراده می باشد، حالات ایجاد شده در اثر مواد روان گردان و تأثیر آن بر اراده یکی از مهمترین عوامل رافع مسئولیت کیفری محسوب می شود. در حال حاضر در قانون جدید، قانون گذار تا حدودی توانسته است که  کاستی های موجود در قانون مجازات اسلامی قدیم را بر طرف نماید و عنوان مواد روان گردان را در مواد مختلف قانون جدید بیاورد در صورتی که در قانون قدیم، ما با نارسایی هایی در خصوص این موضوع روبرو بودیم.

کلید واژه: مسئولیت کیفری ، روان گردان، تفکر فردی ، اراده مجرمانه

 

مقدمه

طبقه بندی مواد اعتیاد آور معمولاً اولویتی است که محققان برای یکی از دو عامل شخصیت معتاد  و ترکیب ماده مخدر و روان گردان و نقش هر یک از آن دو قائل شده اند. طبقه بندی مواد اعتیاد آور بر حسب اثر آنها بر روی فعالیت فکری و وضع روحی با توجه به منشأ طبیعی یا مصنوعی آن به دو نوع تقسیم بندی می شود:

  • مواد سستی زای طبیعی (تریاک و مشتقات آن اعم از آزمایشگاهی و غیر آزمایشگاهی)
  • مواد مصنوعی (روان گردان)

امروزه مصرف مواد واستعمال آنها، از مخدر به روان گردان تغییر جهت داده است. بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که تقاضای مصرف این مواد به شدت در حال افزایش بوده و جوانان گرایش به مصرف آن دارندو هم اکنون بیش از دهها ماده روان گردان تولید شده است که هر کدام از آنها با توجه به نوع آن ، اثری روی مغز دارد که می تواند آثار زیانباری هم برای خود شخص و هم برای جامعه به وجود آورد و همچنین مصرف این مواد و اشکال و تنوع آن به نحوی است که به راحتی و بدون استفاده از ابزار، قابل استعمال       می باشد. شیوه مصرف این مواد ساده  است و در کنار آثار مخرب روانی که منجر به انواع توهم ها می شود  و تولید فضای مجازی می کند،  زمینه ارتکاب بسیاری ازجرایم و تخلفات را نیز فراهم می سازد. حال با توجه به شرایط موجود در قانون مجازات اسلامی در خصوص مسئولیت کیفری این گونه اشخاص می توان گفت: اشخاص مصرف کننده این مواد در صورتی که واقعاً به قصد یا با علم به ارتکاب جرمی ، جرم مورد نطر که ناشی از استعمال این گونه مواد است را انجام نداده باشند ، فقط به مجازات جرم استعمال مواد  محکوم خواهند شد و به مجازات آن جرم محکوم نخواهند شد.

 

 

 

فصل اول : کلیات:

1-1- اهداف تحقیق :

در این  تحقیق تحولات صورت گرفته در قانون مجازات اسلامی خصوصاً در مورد مواد روانگردان و  مسئولیت کیفری و یا عدم مسئولیت کیفری اشخاص مبتلا به مصرف این گونه مواد و همچنین مجازات هایی که در خصوص این افراد مطابق اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر در نظر گرفته شده است، بررسی می شود وهمچنین نگارنده سعی بر آن دارد که میزان مسئولیت کیفری، درمورد اشخاص مصرف کننده مواد روان گردان را مشخص نماید ودر جهت پیدا کردن نواقص ومعایبِ آن کوشش کند و همچنین تحولات صورت گرفته مسئولیت کیفری درمورد اشخاص مصرف کننده مواد روان گردان را بررسی نماید.

در این تحقیق ابعاد مسئولیت کیفری توضیح داده شده است و همچنین اختلال روانی ناشی از مصرف مواد روان گردان و همچنین رویه قضایی در خصوص مجازات این گونه اشخاص مورد توجه نگارنده قرار گرفته است و بیشتر سعی بر آن شده است که موارد کاربردی در احکام دادگاهها در مورد این گونه اشخاص به تقریر در آیدو علاوه بر این موارد ، تأثیر هریک از مواد روان گردان بر روی مغز و اثر هر یک از این مواد در ارتکاب جرایم گوناگون ، مورد توجه نگارنده قرار گرفته است.

 

 

 

 

 

1-2-روش تحقیق :

آنچه که به عنوان روش تحقیق در این پایان نامه مورد نظر است بیشتر استفاده از شیوه های توصیفی است  لذا با توجه به وجود کتابها و مقالات و تألیفات مختلف ابتدا آنها را  با یکدیگر مقایسه کردم و با توجه به ارتکاب جرایم ناشی از استعمال مواد روان گردان و همچنین مسئولیت کیفری آن ، چه در زمان ارتکاب جرم ناشی از آن و چه در زمانی که صرفاً مواد روان گردان مورد استفاده و استعمال قرار داده شده است را مورد بررسی قرار دادم ودر تحقیقات میدانی با استفاده از مصاحبه با مسئولان عالی رتبه قضایی توانستم اطلاعاتی  را که مورد نظر بود را  به دست آورده و مورد بررسی قرار دهم. ضمناً گاهی مشکلاتی هم برسر راه بود که خوشبختانه با پشت سر گذاشتن آنها و با پیگیری مداوم، موفق به کسب اطلاعات شدم.

تعداد صفحه:96

تعداد صفحات : 425

اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 4247
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 2926
  • آی پی امروز : 124
  • آی پی دیروز : 163
  • بازدید امروز : 577
  • باردید دیروز : 662
  • گوگل امروز : 9
  • گوگل دیروز : 22
  • بازدید هفته : 3,899
  • بازدید ماه : 577
  • بازدید سال : 46,109
  • بازدید کلی : 8,224,803
  • کدهای اختصاصی